Чисте надходження іноземної валюти в Україну в березні становило 750 мільйонів доларів США

Комментариев нет
У березні 2014 року чисте надходження іноземної валюти в Україну становило близько 750 мільйонів доларів США. Позитивна тенденція збереглася і в квітні, що є одним із суттєвих чинників стійкості як для валютного ринку країни, так і для національної грошової одиниці гривні. Про це повідомив директор Департаменту аналізу та прогнозування грошово-кредитного ринку Національного банку України Сергій Кораблін.

За його словами, за підсумками минулого року чисте надходження валюти в Україну перевищило 9 мільярдів доларів США. “Важливо, що ці тенденції спостерігалися не тільки в цілому за минулий рік, а й за результатами соціально складних періодів у листопаді та грудні. Чисті валютні надходження на рахунки українських компанійце та позитивна основа, яка вселяє стриманий оптимізм щодо ситуації на валютному ринку і з курсом національної валюти”, – сказав Сергій Кораблін, зазначивши, що наразі визначальний вплив на валютний ринок мають не стільки економічні, як політичні реалії.

Представник Національного банку України також відзначив, що регулятор здійснив низку заходів для підтримки національної валюти. Так з 15 квітня 2014 року Національний банк України підвищив облікову ставку з 6,5% до 9,5%, що має стимулювати банки до підвищення власних депозитних ставок і відповідно до збільшення обсягу залучених ними коштів від населення. Це в свою чергу знижуватиме попит на кредити рефінансування з боку банків та можливий тиск на курс гривні. Крім того, регулятор посилив контроль за діяльністю банків та до 1 травня 2014 року обмежив розміри можливого зняття депозитних коштів в іноземній валюті.

“З першим травня ми пов’язуємо можливе вирішення питання щодо відновлення фінансових відносин із Міжнародним валютним фондом і відповідно залучення після цього фінансової допомоги від інших міжнародних партнерів України”, – повідомив директор Департаменту аналізу та прогнозування грошово-кредитного ринку Сергій Кораблін.


http://bank.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=7043604&cat_id=55838

Комментариев нет :

Отправить комментарий