ВІДКРИТИЙ ЛИСТ Кандидату в Президенти України Ю.Тимошенко

27 комментариев
16 квітня 2014 р. №16/04-14

Кандидату в Президенти України
Ю.Тимошенко
ВІДКРИТИЙ ЛИСТ
Шановна Юліє Володимирівно!

До Вас ПОВТОРНО звертаються вкладники та клієнти банку «Форум».
Вже майже місяць будь-які фінансові операції у банку «Форум» заблоковані через введення тимчасової адміністрації. Всі юридичні особи, які мали рахунки в банку «Форум», не можуть виплатити заробітну плату своїм працівникам, заморожені податкові та соціальні відрахування. Пенсіонери та малозабезпечені позбавлені можливості отримати пенсії та інші соціальні виплати.

За цей час Iнiцiативною групою були проведенні декілька акцій протесту та привернення уваги влади та інших зацікавлених сторін до проблем банку «Форум». Зокрема, 21 березня відбувся мітинг біля Нацбанку, 28 березня пройшли Всеукраїнські збори вкладників та клiєнтiв банку «Форум» у «Жовтневому палаці» Києва, 8 квітня відбувся попереджувальний мітинг біля Верховної Ради, низка акцій відбулася в регіонах (більше інформації на нашому сайті bankforumsos.blogspot.com).

Проте, позиція сьогоднішніх високопосадовців, які є Вашими соратниками, та влади в цілому, з цього питання зводиться до фактичного замовчування ситуації з банком «Форум» i вiдсутностi будь-яких гарантій вкладникам та клієнтам банку щодо відновлення його роботи i повернення заощаджень.

Складається враження, що влада не розуміє того, про що неодноразово говорили експерти. Якщо банк «Форум» буде ліквідовано і тисячі вкладників банку втратять свої кошти, то це спричинить «ефект доміно» у банківській сфері і може завалити всю фінансово-економічну систему держави. Адже, через втрату довіри до банківської системи в цілому, клієнти інших банків масово почнуть знімати свої депозити та кошти по всій країні.

В той же час, ми не відкидаємо i політичну складову кризової ситуації у банку «Форум». Загально відомо (i ця інформація є на офіційному сайті банку), що кінцевим власником є народний депутат України, член Президії Партії Регiонiв Вадим Новинський. Отже, враховуючи зволікання новою владою вирішення ситуації з банком «Форум», ми не виключаємо того, що сотні тисяч вкладників та клієнтів банку були втягнутi в політичні ігрища й протистояння, i ми фактично стали заручниками у політичному тиску або навіть помсті окремим представникам олігархічного клану України.

Поряд з цим, хочемо наголосити, що до ситуації, що сталася з банком «Форум», через прийняття відповідних рішень або бездiяльнiсть переважна бiльшiсть вкладників та клієнтів вважають причетними або особисто винними голову Верховної ради України, в.о. Президента України О.Турчинова, Прем’єр-мiнiстра України А.Яценюка та голову Національного банку України С.Кубiва.

Зважаючи на те, що вказані високопосадовцi є Вашими багаторічними соратниками та членами керівних органів Вашої політичної партії «ВО «Батьківщина», у Вас, Юліє Володимирівно, на сьогоднiшнiй день є всі можливі важелі, щоб втрутитися у ситуацію з банком «Форум» та змусити вiдповiдних державних чиновників прийняти необхiднi рішення задля якнайшвидшого відновлення нормальної роботи банку та повернення заощаджень й коштів вкладникам i клієнтам банку «Форум».

Ви прийняли не просте, але дуже важливе рішення йти у Президенти України. В цей складний час суспільно-політичної та економічної кризи та суцільної зневіри громадян у політиках кожен голос виборців буде дійсно для Вас на вагу золота. Сьогодні кiлькiсть вкладників банку «Форум» – фізичних осіб становить понад 130 тисяч. Кiлькiсть юридичних осіб, кошти яких заморожені у банку, складає понад 100 тисяч. А якщо враховувати членів їх сімей та трудові колективи, які сьогодні не мають змоги робити життєвонеобхідні витрати або отримати заробітну плату, ця цифра становить близько 2 мільйонів виборців!

Враховуючи вищевикладене, просимо Вас знайти час і зустрітися з представниками Iнiцiативної групи вкладників та клієнтів банку «Форум», щоб розглянути ситуацію, що склалася в банку, розробити спільні позиції щодо пошуку шляхів та способів впливу на відновлення платоспроможності i нормалізації роботи банку «Форум» у штатному режимі.


Ми віримо, що Ваші переконання, викладені у Вашій передвиборній програмі «Час встановити справедливість!» – це не банальні популістські обіцянки, а принципи дії наступного Президента України. Отже, Ви знайдете час та можливість зустрітися з нами – представниками Ваших потенційних 2 мільйонів виборців!!!

Шановна Юліє Володимирівно!

Принагідно просимо Вас нагадати соьогднішнім владоможцям – Вашим соратникам, хто їх посадив у ці високі владні кабінети!

8 квітня цього року ми, вкладники та клієнти банку «Форум» – учасники попереджувального мітингу принесли до Верховної Ради України шини. Принесли – і залишили їх мирно лежати біля парламенту. Проте, у випадку подальшого ігнорування владою проблемної ситуації із банком «Форум», вкладники банку залишають за собою право відстоювати свої права та законні інтереси, а також свої кровні заощадження усіма доступними способами та методами впливу. В тому числі і тими, які застосовувалися на Майдані у січні-лютому поточного року.


Зі щирою повагою,
Голова громадської організації
«Ініціативна група вкладників
та клієнтів банку «Форум»
Павло Сидоренко



27 комментариев :

  1. Очень надеемся на поддержку Юлии Владимировны!

    ОтветитьУдалить
  2. Ответы
    1. НОВИНСКИЙ ???? Русский вор и представитель пророссийской партии регионов. который украл у населения Украины деньги..... И НЕ СОБИРАЕТСЯ ВОЗВРАЩАТЬ. а хочет что б за него украинский бюджет расчитался !!!

      Удалить
    2. Валентина,вопрос мой ироничный.Это я про Тимошенко спрашивала,кто это.Просто мне кажется ,что она не удел будет. А сейчас она больше собственным имиджем занята,чем реальными делами.

      Удалить
  3. Ну хоть попробовать стоит.
    Еще неутешительная инфа появилась:
    http://sled.net.ua/novimskiy/voruet/kvartiri/u/kievlyan/2014/16/04

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. А говорили , человек то набожный!

      Удалить
    2. Алёна, Вы о Новинском или авторе статьи? Я не верю Новинскому, но также не верю этому сайту. У Форума тысячи дел в судах по долгам, однозначно, что деньги не хотят возвращать.

      Удалить
    3. Больше всего в этой стране я не верю Тимошенко, это мое личное мнение. Письмо писала ИГ.

      Удалить
    4. Да я про Новинского! Просто у меня много друзей имеют отношение к этому дому, а так убеждаешься как тесен мир. Когда Вадимка все успевает!

      Удалить
    5. +100 %- и это еще мягко сказано ==== Роман Ш16 апреля 2014 г., 13:48 Больше всего в этой стране я не верю Тимошенко, это мое личное мнение. Письмо писала ИГ.====

      Удалить
  4. МОЛОДЦЫ. Надо стучать во все двери где-то сработает.

    ОтветитьУдалить
  5. Входишь на странички , практически пишут одни дамы. Мы и клеем,делимся информацией, агитируем на митинги . И где наша сильная половина. Мужчины мы вам тыл обеспечили - пора действовать. Да и самое основное, из достоверных источников, в Форуме с документацией все в порядке...

    ОтветитьУдалить
  6. По статистике сайта
    [img]http://2.bp.blogspot.com/-lHtSZr50PH4/U05mIhSR4MI/AAAAAAAAAdw/tVkTFhcqILw/s1600/82.PNG[/img]

    ОтветитьУдалить
  7. Письмо к ней попадет? Или будем надеяться что сама прочитает?

    ОтветитьУдалить
  8. Верю в то, что Юлия Владимировна окажет должное внимание и содействие, если письмо будет доставлено. Может организовать рассылку личных писем от вкладчиков банка на её электронный адрес (служебный). Если есть возможность, то укажите соответствующий e-mail.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Ирина, уважаемые политики Кубив, Яценюк и Турчинов все из одной партии. Угадайте из какой.

      Удалить
  9. Хорошее письмо и правильное. Я не понимаю только обсуждение её как верю/не верю.
    Да хоть кто пусть поможет нам!!! Я сижу на антидепрессантах как и многие из вас и любую новость об объявлении банка банкротом воспринимаю как убийственную. Сегодня опять слышала , что денег не то что нет, а вообще нет! И это от людей, работающих с банком близко. Я считаю, ДЕЛАТЬ И ДЕЛАТЬ всё возможное! Спасибо ИГ! Говорите, что делать, я буду помогать, потому что понимаю, что мы все на одном Титанике!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Лара ,в наших действиях ,я считаю,должен быть смысл.А обращаться к человеку,который обещает вернуть Крым ,я бы не стала."Вона" ,глядя вам в глаза -пообiцяе... и как всегда обманет. Я бы пробовала встретиться с Новинским,он как и мы за бортом.Возможно подскажет пути для нажима на Кубива.

      Удалить
    2. Ирина, я ведь тоже не её поклонница. И Порошенко мне больше нравится. Но мы ему уже 2 раза писали - не ответил. Что ж делать? Вот ИГ и пишет всем ПОДРЯД. Я б так лучше Commerzbanku слёзные письма писала. Да нет у меня на то полномочий. А про Новинского, мне кажется, забыть придётся-это вопрос политический. Как и Сбербанк России. Хотя пробовать надо всё.

      Удалить
  10. Так смотришь новости, особенно с востока...
    Впору не Юле и Порошенко письма писать, а Путину.
    Владимиру Владимировичу.
    Его Превосходительству.
    Всея Руси.....
    Гы.

    ОтветитьУдалить
  11. Ага.И попросить вернуться Януковича с Азировым:)Они хоть и воровали,зато не кидали народ так нагло, как нынешние.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Алла, только не накаркайте, они только этого и ждут

      Удалить
  12. Не верю Тимошенко. Рекомендую прочитать всем, кто собрался за нее голосовать, надеясь на помощь в деле "Форума" http://www.pravda.com.ua/articles/2014/04/24/7023382/
    Уверен, что давний соратник и подельник Азарова Порошен не лучше. Эти люди были в воровской власти долго, долго оттачивали искусство дерибана, а сейчас снова лезут во власть на плечах (баранов-зачеркнуто) избирателей, не желающих поразмышлять хотя бы на уровне бытовой, кухонной логики.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. как-то вовремя нашли материал, вчера читал, но с.ка еще та

      Удалить
  13. Іще один документ доводить плани Тимошенко і Януковича ділити владу
    Задаюсь вопросом : За что БЮТ ""Форум" ?? (мой (С) на лозунг под НБУ %(((
    ===========================================
    Журналіст "Української правди" Сергій Лещенко навів іще один доказ того, що в 2009 році Партія регіонів і БЮТ домовлялися про "широку коаліцію" і довгочасному поділі влади.
    http://www.pravda.com.ua/news/2014/04/25/7023642/

    ОтветитьУдалить
  14. ++ ще один документ доводить плани Тимошенко і Януковича ділити владу

    http://obozrevatel.com/interview/94620-taras-chornovil-timoshenko-povyazana-z-putinim-tse-zrozumilo-meni-zdaetsya-vsim.htm

    ОтветитьУдалить