Лист Представництву Міжнародного Валютного Фонду в Україні: «Щодо сприяння розроблення методології стабілізації ситуації ПАТ «БАНК ФОРУМ»

7 комментариев
 7 квітня 2014 р. №2/04-14-9
 Представництву Міжнародного Валютного Фонду в Україні
 The International Monetary Fund (IMF)
 01021, м. Київ, вул. Кловський узвіз 5


«Щодо сприяння розроблення методології стабілізації ситуації ПАТ «БАНК ФОРУМ»


Від імені вкладників банку, звертаюся до вас з необхідністю залучити профільних фахівців IMF до процесу надання методологічної та консультаційної допомоги, щодо створення прозорого механізму врегулювання проблемних ситуацій, які складаються навколо банківських установ, що мають велику кількість вкладників та опинились в кризовій ситуації.

Просимо повідомити щодо можливості залучення фахівців IMF, дати можливої зустрічі, місці, контактної інформації відповідальних осіб з боку IMF.

Діяльність ПАТ «БАНК ФОРУМ» на сьогодні призупинена Національним банком України шляхом введення тимчасової адміністрації. Кількість постраждалих від таких дій тільки фізичних осіб складає понад 100 000 осіб.

«28» березня 2014 року в Жовтневому палаці м. Києва відбулися збори вкладників та клієнтів ПАТ «БАНК ФОРУМ», участь у роботі яких взяло близько 1000 учасників з 17 регіонів України.

Нажаль, данні збори показали, що Національний банк України, Фонд гарантування вкладів та нинішні власники не мають жодного плану щодо виходу ПАТ «БАНК ФОРУМ» з кризи.

У випадку з даним банком є висока вірогідність, що дії відповідальних осіб з боку держави можуть мати політичні мотиви та призвести до створення прецеденту у якому перерозподіл майнових інтересів буде відбуватися шляхом економічно та юридично немотивованого банкрутства банків, а їх вкладники стануть економічними заручниками таких дій.

Відповідальним за катастрофічну ситуацію, що склалася у ПАТ «БАНК ФОРУМ» є Національний банк України, який відповідно до статті 4 Закону України «Про банки і банківську діяльність» зобов’язаний здійснювати постійний контроль та нагляд за банківськими установами у відповідності до законодавства України, який би міг заздалегідь попередити проблеми з капіталом, що виникли ще у попередніх власників банку ще декілька років тому та запобігти створенню кризової ситуації.

Зі щирою повагою,
Голова громадської організації
«Ініціативна група вкладників
та клієнтів банку «Форум»
Павло Сидоренко


Файл

7 комментариев :

  1. Павел и ИГ! Вы огромные молодцы, что и после митинга не уселись просто дожидаться, а продолжаете действовать! Если не оставлять в покое тех, от кого зависит судьба банка, может и добьемся своего!

    ОтветитьУдалить
  2. хорошее письмо. Вы его зарегистрировали у адресата ?

    это важно, т.к. просто разместить здесь - толку не будет. Надо чтобы они его зарегистрировали и предоставили ответ

    ОтветитьУдалить
  3. Підтримую!!!

    ОтветитьУдалить
  4. Прбачте за кумедний нік))) Мене звуть Світлана.Я з Києва.Просто мій аккаунт вже давно зареєстрований на цей нік,тому так вийшло.щиро підтримую дії ІГ,була на всіх зібраннях,вчора на мітингу намагалась почути відповідь від пана Кубіва на своє питання про домовленості з Новінським,та так і не почула.А коли прочитала стенограму,довго сміялась)))) Та надія вмирає останньою. Чесно скажу,після вчорашніх запевнянь трошки додалось оптимізму) Але не здаваймось!!!!!!! Дякую ІГ за все!!!!!!!!!

    ОтветитьУдалить
  5. Молодцы. Письмо толковое. Согласен со всеми что остановиться и с облегчением вздохнуть можно только после того как банк заработает в той или иной форме. Еще думаю что если необходимы дополнительные средства на нужды ИГ, есть смысл в Топ главной страницы помещать так сказать "Напоминание" в виде статьи о сборе средств, я например жду З/П и еще перечислю, но в случае острой необходимости могу и сейчас перечислить.

    ОтветитьУдалить
  6. Все письма по делу, спасибо! отправляйте, пожалуйста, поскорее, доллар растет с дикой силой, а что там будет с нашими деньгами, совсем не ясно.

    ОтветитьУдалить