ПАТ "Інтербанк" віднесено до категорії неплатоспроможних

3 комментария
У зв'язку з незадовільним фінансовим станом та загрозою інтересам кредиторів та вкладників ПАТ "Інтербанк" сьогодні, 23 квітня ц.р., Правління Національного банку прийняло постанову про віднесення зазначеного банку до категорії неплатоспроможних.

У відповідності до чинного законодавства банк віднесений до категорії неплатоспроможних підпадає під юрисдикцію Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, який запроваджує тимчасову адміністрацію та призначає уповноважених осіб у цій фінансовій установі.

Фонд повинен у визначений законом термін забезпечити пошук потенційних інвесторів або при відсутності таких запропонувати виведення неплатоспроможного банку з ринку у найбільш економічно вигідний спосіб.



Звертаємо увагу, що Фонд гарантує кожному вкладнику відшкодування коштів за його вкладом. Кошти відшкодовуються в розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані на день прийняття рішення Національним банком про віднесення банку до категорії неплатоспроможних і початку процедури виведення Фондом банку з ринку, але не більше суми граничного розміру відшкодування коштів за вкладами, установленого на дату прийняття такого рішення, незалежно від кількості вкладів в одному банку. На сьогодні гарантована сума відшкодування за вкладами становить 200,0 тис. грн.

http://bank.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=7043604&cat_id=55838


Справка:
"Интербанк", зарегистрирован в Нацбанке в 1992 году, занимал 139 место в рейтинге банков с активами в 530,3 миллиона гривен. До этого года вел безубыточную деятельность и в прошлом году отчитался о чистой прибыли в 1,7 млн гривен. В банке хранилось 95,7 млн гривен депозитов украинцев и 91,05 млн гривен средств предприятий.


3 комментария :

  1. Кабмин решил ликвидировать Земельный банк
    http://economics.lb.ua/finances/2014/04/25/264387_kabmin_reshil_likvidirovat.html

    ОтветитьУдалить
  2. "Пивденкомбанк" следующий на очереди, судя по информации о том, как там отдают депо.
    Короче, понеслось.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. их много, в некоторых отдают очень маленькими суммами, пока не поднимаю шум, только собираю информацию

      Удалить