Сергій Тігіпко: Нацбанк зайняв позицію страуса

11 комментариев
06.04.2014
Економічна ситуація в Україні критична, а в цей же час держрегулятор грошово-кредитної сфери - Національний банк - не тільки не вживає жодних дієвих заходів, але навіть не подає «ознак життя». Як вважає народний депутат і кандидат у Президенти Сергій Тігіпко, Кубів «повинен витягнути голову з піску і чітко пояснити, що відбувається».

Про це повідомляє «Преса України» з посиланням на сторінку політика в Facebook.

«Нацбанк зайняв позицію страуса. Офіційний курс вже перевищив 11 гривень за долар, а нас запевняють, що це всього лише «коливання». Хоча подібну ситуацію в 2008, коли гривня впала з 5 до 8 за долар, без натяків називали обвалом. Голова Національного банку повинен витягнути голову з піску і чітко пояснити, що відбувається і чого чекати від національної валюти. І бізнес, і простих громадян цікавлять три простих питання: 1) що робиться для запобігання обвалу банківської системи та банкрутства банків, 2) якою буде інфляція і які наслідки для економіки в цілому, 3) яким буде курс до кінця 2014 року. Завдання Голови Нацбанку - гарантувати стабільність на валютному ринку», - написав нардеп, який в 2002-2004 роках очолював НБУ.



Критична ситуація у фінсекторі підтверджується багатьма факторами - наприклад, за даними ZN.UA, загальний відтік грошових ресурсів з банківської системи вже склав близько 15% всіх рахунків з початку року. А в абсолютних цифрах це складає 100 млрд грн. Така «діра» поки що мало помітна завдяки девальвації гривні - за рахунок курсових різниць портфель валютних вкладів банків збільшився майже на 40 млрд грн - і грошовим вливанням НБУ, які склали вже майже 50 млрд грн для рефінансування.

«Люди просто прагнуть забрати гроші з банку, не звертаючи уваги ні на валюту вкладу, ні на репутацію банку», - заявив в інтерв'ю тижневику Дмитро Сологуб, начальник аналізу і досліджень «Райффайзен Банку Аваль».

http://uapress.info/uk/news/show/20832


11 комментариев :

  1. И люди очень даже правы, забирая вклады. С такой позицией НБУ уж лучше дома в банке хранить деньги. Завалит всю банковскую систему!

    ОтветитьУдалить
  2. А вот сейчас как раз надо спросить Тигипко С.Л., почему он заложил в 2003- 2004 г. обвал банковской системы в 2012-2014 г.г.. Это же он разрешил валютное кредитования, которое из-за девальвации в 2008 г. принесло проблемы для банковской системы. Пусть лучше об этом расскажет и о своих банках тоже. Его и близко к банковской системе допускать нельзя. Дома в банке хранить деньги давно уже надо, потому что за 10 лет сгнила вся банковская система , а об уровне топов говорить не хочется. Просто жаль, что люди защищая свои вклады выходят на митинги, не понимая одного , что на это только и рассчитывают дядьки, которые не успели забрать деньги. Клиентам платежи не проплачивали, люди зарплаты не получали, а как вывести свои деньги способы находили.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Думаю, сейчас нужно не у него спрашивать, мне важнее, что сейчас происходит, а Вы 2003 год вспомнили

      Удалить
    2. А сейчас происходит, что в 2003 заложили.

      Удалить
    3. валютное кредитования? о чем Вы?

      Удалить
    4. Роман, Вы уже скоро месяц занимаетесь тем, что пытаетесь понять , что происходит. Да из комментариев на Форум SOS все понятно, что происходит. Вы бы дали в займы деньги соседу, который Вам их никогда не вернет.

      Удалить
    5. Этот комментарий был удален администратором блога.

      Удалить
    6. Будете смеяться - вчера дал, с соседями дружу, вернет конечно.

      Удалить
    7. Не злите меня, я почти месяц читаю то что Вы пишите

      Удалить
  3. Да Тигипко "преуспел" и в банковской реформе и в пенсионной постарался. Видать великий умелец, хотя смотрю и другие не отстают!

    ОтветитьУдалить
  4. Список убыточных банков Украины по итогам 2-ух месяцев 2014 года

    http://banknews.com.ua/91758-spisok-ubytochnyx-bankov-ukrainy-po-itogam-2-ux-mesyacev-2014-goda.html

    ОтветитьУдалить