Степан Кубів обговорив із представниками ЄБРР можливість допомоги українським банкам

18 комментариев
7.04.2014

Сьогодні, 7 квітня, Голова Національного банку України Степан Кубів провів робочу зустріч з директором Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні Шевкі Аджунером та старшим банкіром, керівником фінансового сектору ЄБРР в Україні Александром Павловим.

Метою зустрічі стало предсталення потенційних пріоритетів діяльності ЄБРР у банківському секторі України та обмін думками щодо підтримки, яку ЄБРР може надати своїм клієнтам, Національному банку України та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.


Під час зустрічі Степан Кубів проінформував представників ЄБРР про основні тенденції розвитку української банківської системи та здійснені Національним банком України кроки щодо реформування фінансового сектору з метою поступового усунення наявних дисбалансів та забезпечення надійної роботи банківської системи України згідно з міжнародними стандартами.

Шевкі Аджунер підтвердив наміри ЄБРР щодо активізації співпраці і надання значних ресурсів для реформування економіки України та банківського сектора зокрема. Він зазначив, що під час нещодавнього засідання Ради директорів ЄБРР затверджено нову Стратегію діяльності ЄБРР в Україні, яка включає окрім технічної допомоги та консультацій розвиток програм як приватного, так і державного секторів економіки.

Як наголошувалося, крім МВФ та Світового банку, які надаватимуть Україні на двосторонній основі потенційні ресурси, ЄБРР залишається найбільшою регіональною інституцією з інвестування в Україну.

Разом з тим сторони обговорили ініціативу ЄБРР щодо залучення для співпраці із Національним банком України досвідченого радника для надання допомоги у вирішенні питань із неплатоспроможними банками та реформування банківського сектору, а також висловили думки про можливість допомоги ЄБРР українським банкам.

Сторони домовилися про подальшу активну співпрацю та спільний пошук перспективних напрямів зміцнення банківської системи України, у тому числі проведення пріоритетних реформ в українському фінансовому секторі.


http://bank.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=6710342&cat_id=55838

18 комментариев :

  1. сиділи балакали. Информации 0

    ОтветитьУдалить
  2. У ЄБРР деньги в Форуме? 80млн $

    ОтветитьУдалить
  3. 20.07.2009
    Европейский банк реконструкции и развития (ЕБРР) предоставляет банку "Форум" субординированный кредит на сумму 80 млн долл. Этот кредит со сроком погашения 10 лет укрепит капитал АКБ "Форум"

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Посмотрите на дату.Кредит давно был выдан.От них не осталось и последа,это было еще при Юрушеве.

      Удалить
    2. Вы посмотрите видео встречи, там поднимался этот вопрос, поэтому и дата тут не самое важное.

      Удалить
    3. Говорил Кубив, и умножал на 10, при курсе тогда уже 11

      Удалить
    4. Роман,еще раз повторюсь,этот кредит был выдан еще АКБ"Форум" в 2009 году.Под данные средства кредитовали предпринимателей.
      Эти деньги уже давно использованы
      Публикуйте высказывания,не вводите людей в заблуждение.
      Спасибо,Роман

      Удалить
    5. Что значит использованы. Кредит возвращать нужно?

      Удалить
    6. Да, предприниматели гасили кредиты,некоторые на просрочкевисели, в категории "безнадежных"Более детальной информацией не владею.

      Удалить
    7. Я х... с этих сотрудников банка Форум.

      Удалить
    8. да ,бывших в употреблении.

      Удалить
  4. Дай Бог! Господи, помоги нам! Спасибо онпомное Роман, за информацию!

    ОтветитьУдалить
  5. Роман- обьясните,так мы на коне или нет?ато уже башню сносит

    ОтветитьУдалить
  6. Довел ск.... на Новинский..последние копейки забрал у инвалида.... вместо митинга в больницу попала...

    ОтветитьУдалить
  7. То что они называют перспективними напрямками-не всегда в нашу пользу.Например,отдать нам акциями или сделать налог или вернуть нам в гривне вместо валюты.

    ОтветитьУдалить
  8. Был такой случай - человек болел, болел а в это время Умер товарищ один враг народа - вся страна в скорби а этот товарищ - который болел, когда (враг народа умер) все радовался и радовался - и выздоровел. Вся страна была в трауре - а больной товарищ с каждым днем все себя лучше и лучше чувствовал - медицина этому не могла найти объяснение. Все в нас внутри и горести и радости. да будет с нами сила. (история про партийного лидера (который умер 1953г.. и одного осужденного на 15 лет лагерей - котрый выжил после лагерей и в этот момент был в госпитале - всему свое время - И ВСЕМ СВОЕ ИСПЫТАНИЕ -кому малыми деньгами, кому властью, а кому как нам...)

    ОтветитьУдалить
  9. Да, сплошной "похорон"

    ОтветитьУдалить