Інформація про перебування представників Ініціативної групи вкладників та клієнтів банку "Форум" різних міст України у Києві

6 комментариев
6 квітня у Києві відбулась зустріч представників ініціативних груп  клієнтів та вкладників банку «Форум» з різних регіонів України, зокрема, Львова, Ужгорода, Києва, Дніпропетровська. Учасники узгодили план дій на найближчі дні. Одним з його пунктів став лист з вимогою про прийняття негайних рішень, який учасники ініціативної групи вручили представникам великих банків України, голові Нацбанку Степану Кубіву.

7 квітня відбулась зустріч Степана Кубіва з керівниками провідних банків України, де обговорювались питання виходу з кризової ситуації банку «Форум». Нагадаємо, що у цей день закінчився термін подання заявок інвесторів на викуп цього банку.

Паралельно, в ці ж дні, свої бачення ініціативна група у письмовій та усній формах озвучили представникам РНБО, депутатам Верховної Ради, звернулися з офіційними листами до прем’єр-міністра України А.Яценюка, Адміністрації Президента, учасників президентських перегонів Ю.Тимошенко, П.Порошенко, О.Ляшко, О.Тягнибока та інших.

Вкладники та клієнти банку «Форум» запевнили у своєму бажанні мирно та цивілізовано вирішувати питання проблем банку, проте застерегли, що готові і до радикальних дій. До останніх схиляються вкладники Сходу держави – Донецька, Харкова, Луганська. Ініціативна група наголосила, що банку «Форум» довірили кошти понад 100 000 фізичних та юридичних осіб. А якщо додати членів їх родин, трудові колективи – цифра сягне до 2 млн. «А нехтувати долями мільйонів не можна», - заявляють вкладники «Форума». Про це говорили і мітингу в Києві, що відбувся 8 квітня у Києві.

Голова Нацбанку Степан Кубів бачить вихід із ситуації, що склалася. А саме – приєднати банк «Форум» в якості філії до одного з великих державних банків. А також повернути людям усі кошти у валюті, що зазначалась у вкладі. Щоб реалізувати цю ідею, потрібно проголосувати закон у Верховній Раді. Тому представники ініціативної групи звернулися до першого заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансів і банківської діяльності Олексія Кайди і подали йому клопотання про включення даного питання на розгляд комітету. Наступними кроками має стати підготовка відповідної постанови, включення на розгляд Верховної Ради, винесення закону та голосування за нього. У найближчі дні повинна відбутися зустріч О.Кайди, С.Кубіва та інвестора банку В. Новинського, де буде обговорюватись питання приєднання банку «Форум» до державного банку.

Ініціативна група владників та клієнтів банку «Форум» налаштована на активний та змістовний діалог з представниками влади, політиками, банківськими установами для того, щоб знайти вихід з кризової ситуації і допомогли людям впевнено почуватись у власній країні.

6 комментариев :

  1. Дуже цікаво. А чому про це стало відомо тільки зараз, а не 08.04.2014 - коли відбувався мітинг у Києві, і його учасники могли задати питання пану Кубіву?

    ОтветитьУдалить
  2. если Вы пишите, что были сделаны официальные письма ряду должностных лиц, почему Вы не выкладываете скан копии этих писем с входящими егистрационными номерами?
    Вы обратились - а ответы где?
    если бы они были зарегистрированы - тогда были бы и ответы
    эти люди к нам на сайт не заходят - Вы нам сказали, что письма вручены, а мы этого не видим

    ОтветитьУдалить
  3. Друзья! Это информация ИГ Львов, размещаю ее я. У ИГ есть доступ к размещению, но пока они разбираются как с ним работать, более сложные вопросы со сканированием документов соответственно не поднимались.

    Просьба читать внимательно, документы размещают несколько региональных ИГ и общая ИГ.

    Если есть желающие правильно передавать письма - пишите. Евгений можете заняться следующим письмом?

    ОтветитьУдалить
  4. Тогда это вопрос к ИГ Львова

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Уважаемый Евгений, информация про встречу 6 апреля инициативных групп с разных регионов в Киеве была размещена на сайте, так же там был размещен план действий ИГ Львова. Если вы настолько активный и любопытный, Вам никто не мешал приехать на встречу, принять участие в составлении писем и даже на следующий день вместе с Нами разносить эти письма по гос. учереждениям, вручать их чиновникам и политикам, регистрировать их и получать регистрационные номера! Спешим Вас уведомить, что нашей целью было не получение ответов (отписок) про которые пишите Вы, а реальные действия гос. учереждений и политиков. И мы этого добились и продолжаем поддерживать контакт с РНБО, Комитетом ВРУ по вопросам финансов и банковской деятельности, и др. Главное это достижение общего результата а не переписка в форуме. И все же если Вам так хочется увидеть копии писем с входящими регистрационными номерами - приглашаем Вас на собрание вкладчиков и клиентов банка "Форум" которое пройдет 17.04.2014 года в 18.00 по адресу город Львов, улица Чайковского, 33. Там у Вас будет возможность не только увидеть письма, но даже прикоснуться к ним.
      С уважением,
      ИГ ЛЬВОВ.

      Удалить
    2. Извините, я что конкретно ВЫ сделали, Евгений? я так смотрю у Вас отлично получается сидя руководить действиями и комментировать уже совершенные. Вашу б энергию да в правильное ДЕЙСТВЕННОЕ русло! Уверена - Вы бы помогли общему делу

      Удалить