Завтра вкладчики банка «Форум» принесут пустые банки в парламент

15 комментариев
У вівторок 8 квітня об 11.00 біля Верховної Ради України відбудеться попереджувальний мітинг вкладників та клієнтів банку «Форум» під назвою «Наповніть наші банки».

Учасники мітингу прийдуть до парламенту з пустими скляними банками із дріб’язком як символом того, що зараз відбувається з банком «Форум». І що також може статися iз банківською системою країни в цілому у разі подальшої бездіяльності влади з цього питання.

Сьогодні кiлькiсть вкладників банку «Форум» – фізичних осіб становить близько 130 тисяч. Кiлькiсть юридичних осіб, кошти яких заморожені у банку, складає понад 100 тисяч. А якщо враховувати членів їх сімей та трудові колективи, які сьогодні не мають змоги робити життєвонеобхідні витрати або отримати заробітну плату, ця цифра становить близько 2 мільйонів чоловік.

Але позиція високопосадовцiв щодо проблемної ситуації у банку «Форум» зводиться до фактичного замовчування цього питання i вiдсутностi будь-яких гарантій вкладникам банку щодо відновлення його роботи i повернення заощаджень.

Вкладники та клієнти банку спробують достукатися до представників влади iз закликом зрозуміти, нарешті, складність ситуації: якщо банк «Форум» буде ліквідовано і тисячі вкладників банку втратять свої кошти, то це спричинить «ефект доміно» у банківській сфері і може завалити всю фінансово-економічну систему держави. Адже, через втрату довіри до банківської системи в цілому, клієнти інших банків масово почнуть знімати свої депозити та кошти по всій країні.

Мета попереджувального мітингу – добитися від високопосадовців гарантій збереження заощаджень та коштів вкладників i клієнтів банку «Форум», а також відновлення найближчим часом його роботи у штатному режимі.

У випадку подальшого ігнорування владою проблемної ситуації із банком «Форум», вкладники банку залишають за собою право відстоювати свої права та законні інтереси, а також свої кровні заощадження усіма доступними способами та методами впливу. В тому числі і тими, які застосовувалися на Майдані у січні-лютому поточного року.

Довідково:

Банк «Форум» було засновано в 1994 році, входить в 20-ку найбільших банків України. За станом на січень 2014 році він входив в п’ятірку банків держави з найбільшим депозитним портфелем запозичень від населення (близько 5 млрд. гривень).

13 березня Нацбанк України замість надання рефінансування визнав банк «Форум» неплатоспроможним.

14 березня 2014 року виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийнято рішення про запровадження тимчасової адміністрації та призначення уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на тимчасову адміністрацію банк «Форум».

За даними Фонду за станом на 1 березня збитки банку становили 6,04 млрд. грн.

За станом на сьогодні будь-які фінансові операції у банку заблоковані. Всі юридичні особи, які мали рахунки в банку «Форум», не можуть виплатити заробітну плату своїм працівникам, заморожені податкові та соціальні відрахування. Пенсіонери та малозабезпечені позбавлені можливості отримати пенсії та інші соціальні виплати.

http://interfax.com.ua/news/press-release/199398.html




15 комментариев :

  1. Оч. хороший прес-релиз. Только исправить "Вкладники та клієнти банку спробують //достачатися //на достукатися

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. vsezub, тут я исправил, на interfax уже останется, спасибо

      Удалить
  2. Підтримую і удачі нам! Мусимо повернути банк в роботу!!!!!!!!!!!!!

    ОтветитьУдалить
  3. Не отступать не на шаг! Надо довести наше дело до конца!

    ОтветитьУдалить
  4. Роман Ш, скажите, пожалуйста, заявку на митинг подавали?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. я не знаю, вопрос к ИГ, думаю, сейчас с этим не очень строго

      Удалить
  5. Роман Ш, OK, сейчас напишу вопрос ИГ, но они вряд ли ответят. Не знаю, нужны ли сейчас заявки на митинги у ВР, но лучше их уведомить, чтоб не отвязались от нас просто из-за несоблюдения каких-то правил.

    ОтветитьУдалить
  6. Правых почему не привлекаем?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Хорошо бы привлечь правый сектор и майдан. А как это сделать?

      Удалить
    2. погуглить правый сектор майдан и пригласить их на http://bankforumsos.blogspot.com и на митинг - туда всем вход открыт

      Удалить
  7. Со статьей согласен. Особенно слова январь,февраль я на это уже готов.

    ОтветитьУдалить
  8. За заявку я думаю беспокоиться не стоит - сейчас силой разогнать митинг никто не решится

    ОтветитьУдалить
  9. Игорь Павлов7 апр. 2014 г., 14:47:00

    Молодцы, хорошо написали. Спасибо!
    Бросил ссылу на МинФин.

    ОтветитьУдалить