ВИМОГА учасників попереджувального мітингу «Наповнить наші банки!»

7 комментариев
Голові Верховної Ради України,
в.о. Президента України
О.Турчинову
Прем’єр-міністрові України
А.Яценюку
Голові Національного банку України
С.Кубіву
Директорові Фонду гарантування
вкладів фізичних осіб
В.Пасичнику
Народному депутату України,
Головному акціонеру
банку «Форум» та «Смарт-холдінгу»  В.Новинському



ВИМОГА

учасників попереджувального мітингу «Наповнить наші банки!»


м. Київ, площа Конституції України                    8 квітня 2014 року
(Верховна Рада України)

Ми, вкладники та клієнти банку «Форум» – учасники попереджувального мітингу «Наповніть наші банки!» принесли сьогодні до парламенту шини та пусті скляні банки із дріб’язком, як символ того, що зараз відбувається з банком «Форум». Пусті скляні «банки» – це символ також того, що може статися з банківською системою країни в цілому у разі подальшої бездіяльності влади щодо ситуації з банком «Форум».

Ми багато років довіряли свої зароблені кошти банку, який входить до 20-ки найбільших банків України. Ці кошти ми накопичували на придбання житла, на майбутню освіту для своїх дітей, на лікування (від якого наразі залежить питання життя і смерті ЛЮДИНИ), на забезпечену старість…

Сьогодні кiлькiсть вкладників банку «Форум» – фізичних осіб становить понад 130 тисяч. Кiлькiсть юридичних осіб, кошти яких заморожені у банку, складає понад 100 тисяч. А якщо враховувати членів їх сімей та трудові колективи, які сьогодні не мають змоги робити життєвонеобхідні витрати або отримати заробітну плату, ця цифра становить близько 2 мільйонів чоловік!

Але позиція високопосадовцiв щодо проблемної ситуації у банку «Форум» зводиться до фактичного замовчування цього питання i відсутності будь-яких гарантій вкладникам і клієнтам банку щодо відновлення його роботи i повернення заощаджень.

Ми, вкладники та клієнти банку, закликаємо представників влади зрозуміти, нарешті, складність ситуації: якщо банк «Форум» буде ліквідовано і тисячі вкладників банку втратять свої кошти, то це спричинить «ефект доміно» у банківській сфері і може завалити всю фінансово-економічну систему держави. Адже, через втрату довіри до банківської системи в цілому, клієнти інших банків масово почнуть знімати свої депозити та кошти у всіх банках по всій Україні.

Враховуючи вищевикладене, ми, вкладники та клієнти банку «Форум» – учасники попереджувального мітингу «Наповніть наші банки!» ВИМОГАЄМО:

1.    Надати до 14 квітня 2014 року письмові гарантії збереження в повному обсязі заощаджень й коштів фізичних та юридичних осіб – вкладників і клієнтів банку «Форум» та повернення їх у валюті вкладу/рахунку.

2.    Відповідно до Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» забезпечити розробку та оприлюднення до 22 квітня 2014 (до кінця терміну подачі заявок від потенційних інвесторів банку) Плану врегулювання ситуації з банком «Форум». Долучити до процесу розробки Плану врегулювання представників Ініціативної групи вкладників і клієнтів банку «Форум». В Плані врегулювання прописати конкретні кроки, механізми повернення коштів, терміни та необхідні законодавчі ініціативи і рішення НБУ по повернення банку «Форум» до роботи в штатному режимі або як частини державного банку.

3.    Реально, а не декларативно залучити представників Ініціативної групи вкладників і клієнтів банку «Форум» до розробки Плану врегулювання ситуації з банком «Форум» та до підготовки необхідних законодавчих ініціатив та рішень Національного банку України.

Шановні владоможці, пам’ятайте, хто Вас посадив у ваші високі владні кабінети!
Сьогодні ми, вкладники та клієнти банку «Форум» – учасники попереджувального мітингу принесли до Верховної Ради України шини. Принесли – і залишили їх мирно лежати біля парламенту. Проте, у випадку подальшого ігнорування владою проблемної ситуації із банком «Форум», вкладники банку залишають за собою право відстоювати свої права та законні інтереси, а також свої кровні заощадження усіма доступними способами та методами впливу. В тому числі і тими, які застосовувалися на Майдані у січні-лютому поточного року.

За дорученням понад 1000 учасників попереджувального мітингу,
голова громадської організації
«Ініціативна група вкладників
та клієнтів банку «Форум»
Павло Сидоренко




7 комментариев :

  1. это отослано всем адресатам ?
    или просто на сайте выложено?

    чтобы ответ получить, надо получить регистрационный входящий номер

    ОтветитьУдалить

  2. Из Финанс.юа интересная тема!

    Добавлено: Ср 09 апр, 2014 13:58




    цукен писал(а):Кто решил поинтересоваться личностями менеджеров банковского направления Смарта, правило такое - знать кто распоряжается моими деньгами. От того что узнал, волосы встали дыбом.

    Председатель Форума - Яцура А.С. (бывший временный администратор БРР, лично мне уже достаточно, помню как вытаскивал оттуда деньги в 2009, также помню бессмысленность даного господина на посту администратора).
    Первый зампред Форума - Ломанова О.А.(в 2007-2009 директор киевского филиала банка Европейский который успешно рухнул).
    Зампред Форума Полищук (зампред БРР).
    Председатель Юнекса - Бондаренко А.П.(в 2005 - 2008 директор киевского филиала Укрпромбанк также успешно спочившего).

    "Успех банка, как и любого бизнеса, на 90% зависит от того, кто им управляет
    В соответствии с решением Наблюдательного совета Банка Форум
    банк продолжает работу под руководством нового состава Правления:

    Андрей Яцура родился в 1961 году во Львовской области. В банковской системе работает с 1993 года Приватбанк Запорожье Укрсоцбанк Запорожье
    Вступил в должность в октябре 2012 года, сменив Вадима Березовика
    Оценить результаты его деятельности можно будет уже в 2013 году
    Сложил обязательства в связи со сменой акционеров (летом 2012 года холдинг Вадима Новинского заключил сделку с Comerzbank о покупке «Форум» – см. выше)
    2001- 2004– запред Укрсоцбанка, клиентский блок и работу филиальной сети завалил
    2004-2005 – запред Внешторгбанка,
    2006 – председатель «Финбанка».
    С конца 2006 года —2008 генеральный директор ООО «Спожив Сервис» (ТМ «Центр-Кредит»), брокерские услуги по кредитованию.
    С 2008 - Банк регионального развития
    С 24 марта 2009 года в АБ "БРР" назначена временная администрация НБУ... Временным администратором назначается физическое лицо-независимый эксперт Яцура Андрей Семенович", Однако банк спасти не удалось, 2 декабря 2009 года НБУ отправил финучрждение на ликвидацию
    С 1 июня 2010 председатель правления банка "Юнекс",
    Зарплата в Форуме - 150- 200 тыс. грн в месяц

    Оксана Ломанова Аваль, АБ "БРР", Юнекс, Форум
    Зарплата в Форуме - 100 - 150 тыс. в месяц
    Заря Гена
    Работал ТОВ "КУА "ПІОГЛОБАЛ Україна" Директор по работе с клиентами, в Укрсоцбанк вместе с Яцурой
    заместитель председателя правления БМ Банка с декабря 2011 года по март 2012 года, с марта 2012 года ИО Председатель. Развалив БМ Банк перешёл в Форум
    Зарплата в Форуме - 100 - 150 тыс. в месяц
    Из Днепропетровской области - Перов В.А. Работал вместе с Березовиком, и Яцурой в Укрсоцбанке - выгнали как и предыдущих за взятки, после чего работал в Родовид банке который успешно развалился!

    Так вот от этих людей так сказать вы ждёте что они вам отдадут деньги. Или просите Нацбанк дать им деньги. Да таким пи... каку доверить нельзя. Обратитесь к Кубиву пусть сначала люстрацию проведёт!


    Вот к кому претензии! Эти люди довели до банкротства! можно ещё покопаться на форуме и найти оставшуюся часть, но кто последний тот и лох!) Сейчас хотят последними сделать вкладчиков или государство. Естественно государство спрыгнет. Вот и надо отжать вышестоящих! Пусть возвращают вклады! А то они как получали свою зарплату так и получают. Ну и ВА добавился. цукен Сообщения: 324С нами с: 25.04.12Благодарил (а): 6 раз.Поблагодарили: 15 раз.Предупреждения: 1 Профиль
    ОтветитьЦитатаРедактироватьЖалоба

    ОтветитьУдалить
  3. Может последний абзац про шины стоит убрать, все таки письмо официальное с требованиями - так требованиями и ограничимся. А о предстоящих шага если понадобится, то выйдем и лично заявим!

    ОтветитьУдалить
  4. Этот комментарий был удален администратором блога.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Вячеслав, в Ваших словах много субъективного, у нас не форум уволенных сотрудников, убедительная просьба - пишите по существу и коротко

      Удалить
  5. Скажите, каким образом данное письмо отправлено адресатам получателя ?

    ОтветитьУдалить
  6. Пане Павло Сидоренко, Вам задали конкретне питання - де вхідний номер данного звернення? А Ви чомусь відмовчуєтесь. А чи не "засланий" Ви козачок?

    ОтветитьУдалить