НБУ продовжив обмеження з видачі вкладів та обміну валюти

Комментариев нет

Національний банк України постановою №540 продовжив з 2 вересня на три місяці дію постанови №328 від 30 травня, якою, зокрема, обмежена видача валютних вкладів і купівля готівкової валюти 15 тисяч гривень на добу.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в НБУ.

Як сказав агентству один з банкірів, на зустрічах що відбулися на цьому тижні з главою НБУ Валерією Гонтаревою окремі учасники пропонували навіть трохи посилити ці обмеження, однак не знайшли підтримки у представників Нацбанку і колег.

Зокрема, Гонтарева зазначила, що більш жорстке обмеження з видачі валютних вкладів (еквівалент 15 тисяч гривень на добу) порівняно з гривневими (150 тисяч гривень на добу) є однією з причин того, що відтік з валютних вкладів триває, тоді як за гривневими до останніх подій на валютному ринку він змінювався припливом.
За словами співрозмовника агентства, глава Нацбанку повідомила, що регулятор готовий був навіть дещо послабити обмеження, введені 328 постановою, однак проти виступив Міжнародний валютний фонд, який побоюється за ситуацію в окремих банках.

"Ті банки, у яких проблеми, не видають і по 15 тисяч гривень, а ті, в яких ситуація стабільна, готові видавати і більше 150 тисяч гривень", - процитував один з учасників зустрічі позицію Гонтаревої, яка зазначила, що центробанк продовжить шукати компроміс в цьому питанні.

http://www.epravda.com.ua/news/2014/08/29/487076/

Комментариев нет :

Отправить комментарий