Про результати 15-ого засідання робочої групи “Банки” Українсько-німецької групи високого рівня з економічного співробітництва

2 комментария

26.09.2014

Під головуванням першого заступника Голови Національного банку України Олександра Писарука та старшого виконавчого директора, директора Департаменту фінансових установ Commerzbank AG Пера Фішера 26 вересня 2014 року у м. Франкфурт-на-Майні (Німеччина) відбулося 15 засідання робочої групи "Банки" Українсько-німецької групи високого рівня з економічного співробітництва (далі – засідання).

Традиційно у роботі засідання брали участь як представники Національного банку України та українських банків, так і фінансових установ, банків Німеччини та їх представництв в Україні. Утім саме це засідання є важливою додатковою підтримкою у важки для українців часи, адже уряд Німеччини підтримує Україну як на світовій політичній арені, так і конкретною проектною допомогою. Це, зокрема, забезпечення лікування українських військовослужбовців та фінансування з фонду Європейського Союзу на відновлення інфраструктури Донбасу обсягом у 500 млн. євро.

Відкриваючи засідання, Олександр Писарук подякував уряду та фінансовим установам Німеччини за всебічну підтримку України у її прагненнях щодо розбудови демократичної європейської держави. Він наголосив, що український народ щоденно доводить, що вартий жити за європейськими цінностями, а Уряд України вже розпочав впровадження широкого спектра політичних та економічних реформ. Серед них – боротьба з корупцією, дерегуляція бізнесу, судова реформа, реформа правоохоронних органів, стабілізація та ефективність банківської системи України.

"Нашими маяками з реформування у банківський сфері є достатній рівень капіталізації, корпоративного управління, ризик-менеджменту та стійкість банківської системи", – зауважив Олександр Писарук.

Він додав, що інвестиційний потенціал України є надзвичайно високим, і висловив сподівання на швидке відновлення економіки країни та значне поліпшення інвестиційного клімату в країні після вдалого перебігу реформ: "Сьогодні ми маємо підтримку наших дій з боку МВФ, ЄС та США. І незважаючи на те, що економіка України перебуває у вкрай складних умовах, ми оновимо та створимо прогресивну країну, де інвестиції будуть лише з позитивним досвідом та найменшими ризиками".

У свою чергу німецька сторона привітала прагнення України долучитися до об’єднаної європейської сім’ї, а також оцінила зусилля українського центрального банку щодо системного реформування фінансового сектору, спрямовані на забезпечення стабільної роботи банківської системи України.

Під час зустрічі відбулося конструктивне обговорення перспектив реалізації майбутніх спільних українсько-німецьких проектів. Сторони також погодилися, що засідання в такому форматі є надійною платформою для зміцнення двостороннього співробітництва між Україною та Німеччиною. Ураховуючи сучасні виклики, усталений формат співпраці потребує своєї подальшої оптимізації та переходу на новий наступний рівень.

Довідково. Робоча група "Банки" є спеціалізованою робочою групою з банківських та фінансових питань, що активно працює з 1992 року. За цей період відбулося 14 засідань, почергово в Україні та Німеччині. Засідання проводяться Національним банком України разом із Commerzbank AG, призначеним відповідальним представником з боку уряду Німеччини в робочій групі "Банки". Основною метою проведення заходу є обмін досвідом з актуальних для обох країн питань, а також обговорення питань з розширення майбутньої співпраці.

http://bank.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=10496163&cat_id=55838

2 комментария :

  1. "Нашими маяками з реформування у банківський сфері є достатній рівень капіталізації, корпоративного управління, ризик-менеджменту та стійкість банківської системи", – зауважив Олександр Писарук.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Чи був достатній рівень капіталізації у банку Форум, коли НБУ офіційно оформив продажу німецьким банком?

      Нам потрібна офіційна відповідь, спеціально для суду, який чомусь вважає, що німці надурили Новінського

      Удалить