22 вересня 2014 року відбувся круглий стіл на тему "Реальні можливості Фонду гарантування вкладів фізичних осіб виконати свої зобов’язання"

Комментариев нет
Сьогодні, 22 вересня 2014 року, Василь Пасічник взяв участь у круглому столі, який відбувся у прес-центрі інформаційного агентства «Українські національні новини» (УНН).

Серед запрошених були присутні перший заступник Голови Національного банку України, Голова адміністративної ради Фонду Олександр Писарук, голова правління банку "Райффайзен Банк Аваль" Володимир Лавренчук, голова правління банку «Креді Агріколь Банк» Євгенія Чемерис та голова правління банку «Укргазбанк» Сергій Мамедов.

Олександр Писарук запевнив присутніх у відсутності системної кризи в банківській системі України та наголосив, що всі вкладники банків, які ліквідовуються, отримають свої гроші, адже фінансових ресурсів Фонду достатньо для виконання функцій, покладених на нього законодавством.

В свою чергу Василь Пасічник повідомив, що кошти Фонду на сьогодні складають 6,5 млрд. грн., також він зазначив, що Фондом отримано кредит від Національного банку України та підписано розпорядження Кабінету міністрів України про виділення 10,1 млрд. грн., що надасть додаткових можливостей Фонду для виконання своїх зобов’язань.

В ході зустрічі сторони обмінялись думками щодо сучасних викликів у банківській сфері країни.

Присутні наголосили на необхідності активного співробітництва Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Національного банку України, Кабінету міністрів України задля об’єднання зусиль в напрямку посилення захисту прав і законних інтересів вкладників банків та зміцнення довіри до вітчизняної банківської системи.

http://www.fg.gov.ua/news/22-veresnya-2014-roku-vidbuvsya-krugliy-stil-na-temu-quotrealni-mojlivosti-fondu-garantuvannya-vkladiv-fizichnih-osib-vikonati-svoyi-zobovyazannyaquot-827.html

Комментариев нет :

Отправить комментарий