Звернення до журналістів

6 комментариев
Шановні журналісти!

В результаті масового визнання Національним банком України великих банків (в тому числі «Форуму», «VAB», «Дельти») неплатоспроможними і їх подальшої ліквідації Фондом гарантування вкладів шляхом продажу їх активів за безцінь в умовах системної банківської кризи в Україні, постраждає набагато більше людей ніж здається на перший погляд:


  • населення втрачає всі свої заощадження понад 200 тис грн,
  • підприємства втрачають всі свої гроші на рахунках в ліквідованих банках,
  • працівники постраждалих підприємств втрачають роботу і тому не можуть купувати товари та послуги інших підприємств.

1) Постраждале населення:
  • 200 тис грн за ринковим курсом - це вже менше 8 тис доларів. Тобто більшість постраждалих вкладників не мільйонери і не олігархи, а звичайні люди.
  • більшість постраждалих вкладників збирали і зберігали в банках гроші на покупку квартири, освіту для дітей, гідне життя після виходу на пенсію.

2) Постраждалі підприємства:
  • змушені скорочувати або зупиняти роботу - тому вони платять менше податків до бюджету. Через це не вистачає грошей на гідні зарплати бюджетникам і на соціальні допомоги,
  • змушені скорочувати зарплати і звільняти працівників - тому вони платять менше відрахувань до Пенсійного Фонду. Через це не вистачає грошей на гідні пенсії пенсіонерам.

3) Постраждалі працівники постраждалих підприємств:
  • не мають грошей на покупку дорогих товарів (квартири, машини, меблі, побутова техніка) - через це страждають підприємства, які виробляють і продають такі товари. В результаті криза поширюється далі і через це страждають навіть ті люди і підприємства, у яких ніколи не було грошей в ліквідованих банках,
  • багато хто не має грошей на покупку навіть дешевих товарів (одяг і продукти) і оплату комунальних послуг і тому деякі з них змушені порушувати закон - звідси різке зростання злочинності (в кілька разів порівняно з тим що було рік тому).

Всі ці проблеми можна буде поступово вирішити або хоча б зменшити якщо буде прийнятий законопроект 2188. Цей законопроект дає можливість врятувати заощадження вкладників неплатоспроможних банків (депозити населення понад 200 тис грн і кошти підприємств) шляхом передачі заощаджень працюючим банкам з тимчасовим заморожуванням цих грошей на розумні строки. За законопроектом 2188 заощадження можуть передаватися працюючим банкам разом з майном неплатоспроможних банків.

Законопроект 2188 також важливий і потрібний державі так як дозволяє вирішувати проблему збереження заощаджень вкладників неплатоспроможних банків без фінансування з державного бюджету і кредитів НБУ.

Ми також розробили детальний План щодо відновлення довіри вкладників до банківської системи і до держави, що включає в себе прийняття законопроекту 2188.

Ініціативні групи вкладників «Форуму», «VAB», «Дельти»


PDF Звернення до журналістів

6 комментариев :

  1. > 200 тис грн за ринковим курсом - це вже менше 8 тис доларів. Тобто більшість постраждалих вкладників не мільйонери і не олігархи, а звичайні люди.

    Отдельно хочу сказать по этому пункту - нет ничего плохого когда в стране есть богатые люди, я бы даже сказал, просто люди, которые финансово независимы.

    Эти люди никогда не пойдут голосовать за 500 грн за бандита, или стоять на чужих митингах за 100 грн, эти люди не будут поддерживать горе политиков, только потому что им обещают субсидии.

    Но видимо как раз этого и так сильно не хочет новая власть, не хочет независимости людей.

    ОтветитьУдалить
  2. Новой власти не нужны независимые люди, поэтому так активно уничтожается средний класс. Этой власти нужны зомби, которые бы прыгали на Майдане и она любой ценой превращает народ в рабов: кого пожизненными кредитами, кого - забрав сбережения всей жизни, повышением коммунальных платежей, обесцениванием национальной валюты, немыслимым повышением цен, принятием популистских законов, защищающих олигархов, но никак не население страны. Сегодня вкладчики Форума совместно с вкладчиками ВАБ банка и Дельты посетили ряд телекомпаний для налаживания контактов и сотрудничества в решении нашей общей проблемы, потому что уничтожаются не банки - уничтожается экономика страны, ее будущее. Просим всех вкладчиков, пострадавших от произвола коррупционной банковской системы системы, разбудить в себе чувство собственного достоинства и придти 27 апреля на Всеукраинский Митинг Обворованных вкладчиков и вместе бороться за свои сбережения. Шанс еще есть. Не дайте себя по-тихому уничтожить!!!

    ОтветитьУдалить
  3. Уважаемые, журналисты !

    Просим Вас надлежащим образом осветить важное мероприятие 27.04.2015 г. и тем самым показать, что в Украине еще осталась "свобода слова" !!! Мы боремся за будущее наших детей !

    С УВАЖЕНИЕМ, многотысячная количество вкладчиков украинских банков.

    ОтветитьУдалить
  4. Ще один момент - стара влада вирішила краще радитись з Росією, ніж з народом України в важливому питанні євроінтеграції. За що і отримала від народу.

    Не менш важливе питання для народу реформа банківсьгої системи, знову з народом ніхто не порадився, знайшовся радник МВФ.

    Причому тут питання ще більше стосується кожного і результати вже сьогодні - у людей забрали те що вони заробили за все життя. Чим закінчиться, будуть ховатись ці реформатори на Заході від гніву народу

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Якщо якась сволоч побачить тут руку Кремля - записуйтесь зразу до психітра, ще вже діагноз, неадекватне сприйняття реальності під дією гучних речей нових політиканів

      Удалить
  5. В газете "Сегодня" сегодня опубликовано наше обращение к президенту Украины.

    Если есть возможность сделайте фотки и вышлите мне

    ОтветитьУдалить