Письмо № 50 наш ответ ликвидатору о распродаже основных средств

2 комментария

Шановна Ірино Миколаївно!

Громадська організація «Асоціація потерпілих вкладників «Форум СОС» розглянула Вашу відповідь на наш лист №48 від 12.06.2015 року, яка була надана нам шляхом опублікування відповіді (звернення) на сайті банку Форум та надсилання телеграми-повідомлення. Не зважаючи на те, що ми не зобов'язані реагувати на таке звернення (тим паче в настількі сжаті терміни – менш ніж 1 (одна) доба (телеграма була отримана 17.06.15р. о 18:00), але ми зацікавлені в конструктивному діалозі та повідомляємо Вам наступне.

Наша громадська організація «Форум СОС» намагається зробити все можливе для захисту законних прав та інтересів вкладників ПАТ «БАНК ФОРУМ». Учасники громадської організації «Асоціація потерпілих вкладників «Форум СОС» пишаються нарешті виявленою увагою до наших вимог, викладених у листі №48 від 12.06.2015 року. Ми щиро Вам вдячні за те, що зреагували негайно та невідкладно повідомили свою думку з цього приводу. Проте, нагадуємо Вам, що фізичні особи, які підписали даний лист, так само як і наша громадська організація, зажадають від Вас також своєчасної письмової відповіді, надісланої на їхню адресу, відповідно до вимог чинного законодавства.

І. У Вашій відповіді, яка опублікована на сайті банку Форум, Ви зазначаєте наступне:
«У відповідь на лист Громадської організації «Асоціація потерпілих вкладників «Форум СОС» від 12 червня 2015 року №48 (далі – лист №48), Уповноважена особа Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ «БАНК ФОРУМ» повідомляє про призупинення безпосереднього продажу юридичним та фізичним особам основних засобів банку, залишкова вартість яких на дату продажу не перевищує 10 мінімальних заробітних плат. Подальша реалізація таких активів здійснюватиметься на відкритих торгах (аукціоні)».

З цього приводу зауважуємо Вам, що у листі №48 не було би потреби, якби Ви  дотримувались вимог чинного законодавства щодо порядку продажу майна банку. Наш лист №48 за своєю сутністю нічого Вам не забороняє (це не рішення суду!), а лише пояснює Вам вимоги закону.

Тому не треба перекручувати факти і викладати інформацію так, ніби саме наш лист №48 є «…причиною призупинення безпосереднього продажу юридичним та фізичним особам основних засобів банку…».

ІІ. У Вашій відповіді Ви також зазначаєте наступне:
«Враховуючи вищевикладене, вимагаємо від Громадської організації «Асоціація потерпілих вкладників «Форум СОС» в термін до 12:00 год. 18.06.2015 письмово надати Уповноваженій особі перелік бірж, які доцільно залучити для здійснення продажу зазначених основних засобів».
По-перше, що значить: «Враховуючи вищевикладене…»?
У пункті І цього листа ми Вам пояснили, що не наш лист, а саме Закон регламентує порядок продажу майна на аукціоні та зобов’язує саме Вас здійснити його організацію.

По-друге, що значить: «…вимагаємо ... надати Уповноваженій особі перелік бірж...»?

По-третє, зважаючи на намагання вести конструктивний діалог, повідомляємо, що для надання Вам потрібного переліку можливих торгових майданчиків для організації справедливого та прозорого продажу основних засобів, які ми бачили в списку на продаж, за ринковими цінами, нам потрібен час для обробки інформації і підготовки. Тому ми надамо Вам наші рекомендації протягом 7 діб з моменту надання нам детальної інформації в електронній формі про майно, що планується виставити на продаж (рік придбання, балансова вартість, залишкова вартість, оціночна вартість, марка (модель), стан, кількість).

ІІІ. У Вашій відповіді Ви також зазначаєте наступне:
«Ненадання такого переліку розцінюватиметься як навмисне перешкоджання діяльності Уповноваженої особи з реалізації майна, яка направлена на повернення вкладникам та кредиторам банку грошових коштів, та поставить під сумнів діяльність Асоціації потерпілих вкладників «Форум СОС» як організації, основною метою якої є захист потерпілих вкладників».
Ще раз Вам нагадуємо, що надання Вам такого переліку не є нашим обов’язком (проте ми Вам надамо такий перелік як написано вище по тексту), а його ненадання не може «… розцінюватися як навмисне перешкоджання діяльності Уповноваженої особи з реалізації майна…», бо його ненадання не перешкоджає Вам відповідно до вимог чинного законодавства здійснити організацію відкритих торгів (аукціону) самостійно.
Навіть і не намагайтеся «…поставити під сумнів діяльність Асоціації потерпілих вкладників «Форум СОС»…», яка здійснюється в тому числі і шляхом направлення Вам листа №48, який по-суті лише роз’яснив Вам норми чинного законодавства, бо ці наші роз’яснення «навмисно перешкодили» Уповноваженій особі, діяльність якої повинна бути направлена на повернення вкладникам та кредиторам банку грошових коштів, здійснити порушення закону.
Оскільки наша мета - захистити заощадження вкладників і допомогти повернути свої гроші, ми дуже зацікавлені в тому щоб всі продавані основні засоби були оцінені та продані за справедливою (ринковою) ціною. Користуючись нагодою ще раз звертаємо Вашу увагу на список основних засобів, виставлених Вами на продаж з неправдоподібно низькими цінами.
З повагою та сподіванням на подальшу плідну співпрацю,
Додатки:
1. Список основних засобів, виставлених на продаж уповноваженою особою Фонду гарантування вкладів на ліквідацію ПАТ «БАНК ФОРУМ» з неправдоподібно низькими цінами.

2 комментария :

  1. Я так понимаю - Ликвидатор торопится с продажей активов банка ФОРУМ "аж Гай шумыть " наверное уже "вказивку з верха" получила шо и где продавать.

    Неужели она не видит, что проходят митинги Депозитный майдан - с целью отстоять наши интересы минуя прямую продажу имущества - используя другие механизмы вытащить банк и вернуть деньги вкладчикам через Закон 2188-1 ? Хватит все делать в спешке - ПРОСИМ Вас согласовывать свои действия с нашей ИГ.

    Уповноважена особа Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ «БАНК ФОРУМ» оголошує про проведення відкритих торгів (аукціону) в електронній формі з продажу на ТБ «ЦЕНТРАЛЬНА УНІВЕРСАЛЬНА ТОВАРНА БІРЖА» активів, що обліковуються на балансі банку.

    ОтветитьУдалить
  2. Посмотрел список полный продаваемого имущества.
    Вот мне интересно:
    269 Телефон мобільний 613 121 706,00 146 047,20

    Что же это за мобильные в количестве 613 единиц по 146 тысяч каждый????? Оо

    ОтветитьУдалить