Письмо - Директору-распорядителю Фонда о распродаже основных средств

2 комментария
Шановний Костянтине Миколайовичу!

Від імені численних вкладників ПАТ «БАНК ФОРУМ» звертаємося до Вас з дуже важливого для нас питання щодо ліквідації ПАТ «БАНК ФОРУМ».

На даний час склалася наступна ситуація:

1) Ринкова оцінка ліквідних активів ПАТ «БАНК ФОРУМ» (7.2 млрд. грн.), яка була проведена за станом на 01.09.2014 вже застаріла і не відповідає дійсності так як за минулі 9 місяців вартість більшості активів (закладного майна) істотно збільшилася через дуже велику девальвацію та інфляцію.

Таким чином затверджена Фондом гарантування вкладів ліквідаційна маса ПАТ «БАНК ФОРУМ» з об'єктивних причин, незалежних від Фонду, є на сьогоднішній день неправильною (застарілою) та не може використовуватися Фондом при реалізації активів, оскільки суперечить законодавству та не забезпечує відчуження активів за найвищою ціною.

2) Уповноваженою особою Фонду гарантування вкладів на ліквідацію ПАТ «БАНК ФОРУМ» була оголошена розпродаж 12 червня деяких основних засобів (на сайті банку: http://www.forum.ua/forumua/media/sale.xlsx). Ми зробили простий аналіз опублікованої інформації і побачили що ціни істотно занижені.

Ціни на деякі основні засоби, виставлені на продаж, занижені в багато разів порівняно з мінімальними ринковими цінами (дивіться додаток 1 до цього листа). Також можна побачити що багато основних засобів виставлено на продаж за неправдоподібно низькими цінами (дивіться додаток 2 до цього листа).

3) Ми вважаємо, що інформація, що міститься в оголошенні на сайті банку (http://www.forum.ua/forumua/media/sale.xlsx) є недостатньою та не дозволяю реалізувати активи за їх максимальною вартістю. Наприклад, не наводиться модель/марка предмету продажу. Якщо застосовувати цей підхід, то, за наявної у нас інформації, мінімальні ринкові ціни на аналогічні товари, які ми навели для прикладу у додатках 1 та 2, ще істотно збільшилися.

4) До сих пір ще не створений орган громадського контролю за діяльністю уповноважених осіб Фонду гарантування вкладів на ліквідацію неплатоспроможних банків, в тому числі стосовно реалізації активів і це при тому, що Фонд на сьогодні управляє активами неплатоспроможних банків, балансова вартість яких становить близько 250 млрд гривень.

З урахуванням вищезазначених фактів ми впевнені, що у Фонду гарантування вкладів фізичних осіб є всі підстави і реальна необхідність призупинити реалізацію активів ПАТ «БАНК ФОРУМ» до виконання наступного:

Уточнення реальних ринкових цін на основні засоби, що виставляються на продаж, в тому числі 12 червня.

Проведення оцінки активів ПАТ «БАНК ФОРУМ» незалежним суб‘єктом оціночної діяльності, який входить до міжнародної мережі аудиторсько-консалтингових фірм або міжнародної мережі незалежних професійних оцінювачів для визначення справедливої вартості балансових та позабалансових активів ПАТ «БАНК ФОРУМ» на сьогоднішній день.

Перерахування та затвердження нової суми ліквідаційної маси для ПАТ «БАНК ФОРУМ» на основі нової оцінки його активів.

Удосконалення процедури електронних торгів, в тому числі шляхом надання більш розгорнутої інформації про активи, що виставляються на продаж.
Створення громадської ради для громадського контролю за діяльністю уповноважених осіб Фонду гарантування вкладів на ліквідацію неплатоспроможних банків.


2 комментария :

  1. РАЗМЕЩЕНО НА ПРАВАХ РЕКЛАМЫ

    Наша компания на постоянной основе закупает металлолом у физических и юридических лиц. Индивидуальный подход к каждому клиенту, любая форма оплаты, демонтаж любой сложности,...

    цена: 2 000 грн. тонна без ндс

    ОтветитьУдалить
  2. А мог быть Форум: http://economics.unian.ua/finance/1087206-minfin-poyasniv-sudovimi-pozovami-zatrimku-z-priednannyam-banku-kijiv-do-ukrgazbanku.html

    ОтветитьУдалить