Комітет Верховної Ради звернеться з листом до спікера В.Гройсмана для прискорення розгляду законопроекту щодо гарантій прав вкладників

20 комментариев
Від імені голови парламентського Комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності Сергія Рибалки буде направлено листа на ім'я спікера Верховної Ради Володимира Гройсмана з приводу включення до порядку денного роботи парламенту в жовтні 2015 року проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб "(щодо захисту коштів вкладників та інших кредиторів неплатоспроможних банків та відновлення довіри до банківської системи) - 2188-1.

Таке рішення прийнято 23 вересня під час наради голови Комітету ВР Сергія Рибалки з представниками ініціативних груп вкладників двох банків: VAB і "Форум".



"Постраждалі вкладники, які досі не можуть повернути свої заощадження, вкотре розповіли про свою біду, попросивши, щоб наш Комітет прискорив розгляд в залі одного з проектів законів щодо захисту їхніх прав для повернення коштів з неплатоспроможних банків. Цей конкретний законопроект був переданий нашим Комітетом для розгляду в залі ще в червні. Інші аналогічні законодавчі ініціативи, точно також були повністю підготовлені Комітетом для винесення в зал ще в квітні-травні 2015 року. Але досі не розглянуті депутатами ", - заявив Сергій Рибалка.

Голова Комітету нагадав, що неодноразово піднімав це проблемне питання під час погоджувальних рад, і просив спікера Володимира Гройсмана забезпечити першочерговий розгляд цих законодавчих ініціатив. На даний момент таких законопроектів, які розглянуті членами Комітету, але "зависли" й досі не розглянуті в залі, вже 12, повідомив він:

"Деякі з цих важливих і необхідних для стабілізації банківського сектора, а головне - гарантування прав вкладників, законопроекти включалися до порядку денного, але одними з останніх, через що до них не доходила черга", - сказав Сергій Рибалка.

За словами голови Комітету, керівництвом парламенту також не були почуті пропозиції поставити ці законопроекти одними з перших на порядку денному. «Сьогодні вкладники надзвичайно обурені тим, що нікому у владі немає діла до багатьох тисяч громадян України, які втратили свої кошти в банках, що «впали», - сказав Сергій Рибалка.


http://komfinbank.rada.gov.ua/komfinbank/control/uk/index

20 комментариев :

  1. Рушат банковскую систему?
    Не удивительно: там через одного - агенты Путина!

    ОтветитьУдалить
  2. Да и схемы не особо хитрые http://zik.ua/ua/news/2015/09/25/vtecha_yanukovycha_nazvana_suma_znyklyh_z_ukreksimbanku_groshey_627540

    ОтветитьУдалить
  3. Не знаю как по поводу агентов Путина, этим сейчас удобно прикрываться, но именно Всемирный банк рулит в нашей стране, а наш НБУ пляшет под их дудку: http://m.minfin.com.ua/2015/09/22/9343654/

    ОтветитьУдалить
  4. А вот и ответное предложение : http://business.vesti-ukr.com/116182-melkim-bankam-predlozhat-slitsja-ili-samolikvidirovatsja

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. всё таки план на 50 банков был а сучка крашенная всем врала что нет

      Удалить
    2. чистая случайность

      ЦРУ владеет полной информацией о владельцах банков, но не делился с новой властью

      Удалить
  5. Кредиторы могут получить больше прав в процедуре банкротства

    http://ukrrudprom.ua/news/Kreditori_mogut_poluchit_bolshe_prav_v_protsedure_bankrotstva.html

    ОтветитьУдалить
  6. А заумненько то как, как в сказке: пойди туда,сам не знаю куда. Принеси то, не знаю сам что. Набор заумных слов, Горбачев отдыхает.

    ОтветитьУдалить
  7. ЧИТАЙТЕ НА ФЕЙСБУКЕ!!!!!
    Мы подготовили соответствующую петицию на имя Президента Украины П. Порошенко с призывом обратиться к Верховной Раде и принять законопроект, тем более четыре члена БПП выступили соавторами законопроекта. Мы устали от обещаний, наша общественная организация требует реальных шагов от Президента и Парламента. Мы призываем всех поддержать нашу петицию! Перепосты также приветствуются!

    Мы уже собрали 14,000 подписей, но этого мало. Нам нужно 25,000 !!!!! https://www.facebook.com/german.panikar?fref=ts

    ОтветитьУдалить
  8. Любимые наши Форумцы , давайте еще чуть чуть поднажмем и добьем цифру до 25000 тыс. На 14.30 уже 16900 человек зарегистрировались !!!

    ОтветитьУдалить
  9. 17286 голосов!!! 27 СЕНТЯБРЯ!!!
    Ещё немного, друзья! БОЛЬШАЯ ЧАСТЬ УЖЕ СДЕЛАНА! Напрягаем всех! Ведём разъяснительную работу среди всех знакомых.
    Как только мы наберём 25000 голосов, ПРЕЗИДЕНТУ придётся нами заняться.
    Вы хотите вернуть свой вклад??? И Вы лично что-то для этого сделали? А что сделали ваши пострадавшие друзья и знакомые? Не упускаем ни одной детали. Работаем. Кто всё ещё не знает как, звонит мне или Роману.

    ОтветитьУдалить
  10. Просто так, для информации: http://business.vesti-ukr.com/116515-nazvan-oklad-rukovoditelja-fonda-garantirovanija-vkladov

    ОтветитьУдалить
  11. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить
  12. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить
  13. В НБУ розповіли, чому "закінчилась історія" одного з найбільших українських банків
    http://expres.ua/news/2015/09/28/153507-nbu-rozpovily-chomu-zakinchylas-istoriya-odnogo-naybilshyh-ukrayinskyh-bankiv

    ОтветитьУдалить
  14. Вот я думаю что и в Форуме подобная ситуация была! http://antiraid.com.ua/news/30807-minyust-nanyal-yuristov-za-11-millionov-dlya-zashhity-ot-vkladchikov-laguna-smi.html

    ОтветитьУдалить
  15. ФГВФЛ планирует в ноябре выставить на продажу всю недвижимость банка "Форум"
    http://interfax.com.ua/news/economic/293177.html

    ОтветитьУдалить
  16. В продолжении темы: http://business.vesti-ukr.com/116805-zalogovoe-imuwestvo-lopnuvshih-bankov-rasprodadut-na-37-birzhah. Народ, лишний повод пошевелиться со сбором подписей. На 20.20 часов, подписей 21.214, еще чуть чуть.

    ОтветитьУдалить
  17. Друзья,
    Митинг, изначально планировавшийся на 29.9, как Вы поняли, нами перенесён на другую дату.
    Причины переноса митинга следующие:
    1) ещё не завершено подписание Петиции
    2) пленарная неделя в Парламенте также перенесена.
    По петиции:
    Нам нужно 28500 голосов, так как АПУ обычно какие-то голоса не засчитывает, поскольку не все вкладчики полностью задают ФИО.
    Постарайтесь быть более внимательными и более активными.

    Не сдаёмся! Вызваниваем всех!
    В каждой семье пострадали ваши близкие! Нас очень много!

    ОтветитьУдалить
  18. До 25 тыс голосов осталось собрать только 2 тыс 140!

    ОтветитьУдалить