РIШЕННЯ Загальних зборів членів Громадської Організації «Асоціація потерпілих вкладників «Форум СОС» (далі - Організація, Громадська Організація) «20» грудня 2015

4 комментария
РIШЕННЯ
Загальних зборів членів Громадської Організації «Асоціація потерпілих вкладників «Форум СОС» (далі - Організація, Громадська Організація)

«20» грудня 2015                                        м. Київ

Порядок денний:

1. Про обрання Голови та Секретаря Загальних зборів.

Вирішили: Обрати Голову та Секретаря Загальних зборів.

2. Звіт Правління Організації про проведену роботу, фінансовий та майновий стан та про виконання статутних завдань Організації; про джерела залучення коштів і майна для здійснення статутної діяльності та про напрямки їх використання за 2015 рік.

Cеред іншого, було повідомлено, що Ініціативною групою були ретельно опрацьовано та економічно обґрунтовано 4 основні варіанти повернення коштів вкладників як в рамках чинного законодавства, так і з урахуванням змін до законодавства (законопроект 2188). Незважаючи на економічну доцільність кожного з запропонованих варіантів, представники влади в особі Фонду гарантування вкладів, НБУ або інших органів, кожного разу знаходили причини, що б відхилити наші варіанти або не надати бажаної підтримки. Таким чином, влада постійно демонструє своє небажання вирішувати питання повернення коштів вкладникам.
Представниками Ініціативної групи було заблоковано цілий ряд законодавчих змін, направлених на порушення прав вкладників та запропоновано близько 30 змін до чинної редакції Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», що збільшило прозорість процесу реалізації активів та діяльності Фонду в цілому та посилило відповідальність посадових осіб.

Вирішили: Затвердити Звіт Правління Організації про проведену роботу, фінансовий та майновий стан та про виконання статутних завдань Організації; про джерела залучення коштів і майна для здійснення статутної діяльності та про напрямки їх використання за 2015 рік.

3. Про розпродаж активів ПАТ «Банк Форум».

Враховуючи несприятливий стан економіки України, кризу ліквідності, відсутність у Фонда гарантування вкладів позитивного досвіду з реалізації активів та відсутність механізмів для контролю з боку громадськості за реалізацією активів, Ініціативна група зосередилась на виконанні наступних завдань: (1) відстрочення продажу більшості активів (крім активів, які можуть бути втрачені та які швидко втрачають у своєї вартості, напр. комп’ютери, автотранспортні засоби); (2) підвищення ефективності роботи Фонду по реалізації активів, в тому числі шляхом удосконалення нормативно-правової бази, в тому числі розширення інструментарію  Фонду, якісне покращення професійного рівня працівників Фонду, тощо; (3) підвищення прозорості системи реалізації активів та запровадження механізмів громадського контролю.

Протягом 10 місяців Ініціативній групі вдавалося стримувати розпродаж активів. З 1 листопада 2015 року Фонд розпочав реалізацію активів. При цьому, Фонд постійно порушує законодавство щодо оприлюднення інформації, надає її в неповному обсязі, не виконує домовленості щодо надання ГО «Форум СОС» повноважень по забезпеченню контролю за реалізацією активів та відмовився реагувати на виявлені численні порушення під час здійснення тимчасової адміністрації та ліквідації. Поточна реалізація активів відбувається непрофесійно, порядок та строки реалізації активів суперечать завданню Фонду щодо реалізації активів за максимальною ціною та порушує інвестиційні принципи та закони, при цьому Фонд зриває терміни по проведенню організаційної реформи. Все це вказує на високу ймовірність корупційної складової.

Ситуація, що склалася вимагає від ГО «Форум СОС» рішучих та швидких дій. Результат можливо досягти тільки у разі об’єднання зусиль вкладників. Для підвищення ефективності контролю за розпродажем активів потрібно розширювати діяльність Ініціативної групи, в тому числі за рахунок залучення юристів, оцінщиків, колишніх банківських працівників, профільних фахівців за групами активів, що виставляються на продаж, представників ЗМІ, тощо.

Вирішили: Прийняти до відома інформацію щодо розпродажу активів ПАТ «Банк Форум».

4. Про судовий шлях вирішення проблеми постраждалих вкладників і клієнтів ПАТ «Банк Форум».

На теперішньому етапі ми вважаємо що судовий шлях вирішення проблеми постраждалих вкладників і клієнтів ПАТ «Банк Форум» є основним. Під час загальних зборів було повідомлено про декілька можливих напрямків судової боротьби як від імені ГО «Форум СОС», так і від імені вкладників і клієнтів ПАТ «Банк Форум».

Вирішили: Прийняти до відома інформацію про судовий шлях вирішення проблеми постраждалих вкладників і клієнтів ПАТ «Банк Форум».

5. Про продовження роботи Правління Організації та Голови Правління Організації.

Вирішили: Затвердити продовження роботи Правління Організації та Голови Правління Організації.

6. Про щомісячні членські внески членів Організації.

Вирішили:

А) Затвердити для членів Організації щомісячні членські внески у розмірі 200 гривень;
Б) Встановити для деяких пенсіонерів - членів Організації (для яких обов'язкові щомісячні членські внески у розмірі 200 гривень є непосильними) обов'язкові щомісячні членські внески у розмірі 100 гривень;
В) Звернутися до вкладників з великими депозитами із закликом надати благодійну допомогу Організації на додаток до членських внесків;
Г) Встановити терміни сплати обов'язкових щомісячних членських внесків до кінця кожного місяця.

7. Про доручення Організації представляти інтереси та захищати права кожного з членів Організації.

Вирішили: Кожен член Організації доручає Організації представляти їх інтереси перед будь-якими особами та захищати їх права у будь-яких судах строком до повного задоволення своїх матеріальних вимог щодо їх заощаджень в ПАТ «Банк Форум».

8. Про ухвалення рішення про представництво Організацією інтересів членів Організації.

Вирішили: ухвалити рішення про представництво Організацією інтересів членів Організації перед наступними особами з наступних питань:
  • у Фонді гарантування вкладів фізичних осіб (з усіх питань щодо порятунку заощаджень вкладників – членів Організації),
  • в Національному банку України (з усіх питань щодо порятунку заощаджень вкладників – членів Організації),
  • в Кабінеті міністрів України (з усіх питань щодо порятунку заощаджень вкладників – членів Організації),
  • в Адміністрації Президента України (з усіх питань щодо порятунку заощаджень вкладників – членів Організації),
  • у Верховній Раді України (щодо законопроектів та участі у робочих групах),
  • у всіх Судах (щодо оскарження актів, дій та бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, юридичних осіб публічного права, їхніх посадових і службових осіб, інших суб'єктів).

4 комментария :

  1. Прочтите, интересная статья.
    http://forbes.ua/opinions/1408981-k-chemu-privedet-krupnejshaya-finansovaya-afera-desyatiletiya

    ОтветитьУдалить
  2. ФГВФЛ планирует продажу активов 7 неплатежеспособных банков на 127,5 млн грн
    На нынешней неделе (11-15 января) Фонд гарантирования вкладов физических лиц планирует продажу активов 7 неплатежеспособных банков на общую сумму 127,46 млн грн.

    Об этом говорится в сообщении Фонда.

    В частности, на продажу выставлены основные средства Мелиор-банка на 0,25 млн грн, активы и права требования по кредитам банка "Форум" — на 11,63 млн грн, Легбанка — на 0,33 млн грн, банка "Порто-Франко" — на 35,9 млн грн, "Грин Банка" — на 1,69 млн грн, ПроФин Банка — 69,27 млн грн, Златобанка — на 8,4 млн грн.

    На прошлой неделе (11-15 января) Фонд гарантирования продал активы 4 неплатежеспособных банков на 65 млн грн.

    В частности, были реализованы основные средства банка "Даниэль" на 1,52 млн грн, банка "Форум" — на 0,27 млн грн, банка "Старокиевский" — на 0,02 млн грн, банка "Укоопсоюз" — на 0,58 млн грн, Кредитпромбанка — на 13,73 млн грн, банка "Порто-Франко" — на 0,03 млн грн, Экспобанка — на 0,07 млн грн, ПроФин Банка — на 0,49 млн грн, Златобанка — на 0,18 млн грн, банка "Камбио" — на 0,85 млн грн, банка "Надра" — на 0,42 млн грн.

    Также были проданы права требования по кредитам, выданным банком "Даниэль" — на 0,63 млн грн, банком "Форум" — на 7,15 млн грн, "Терра Банком" — на 0,45 млн грн, банком "Стандарт" — на 2,71 млн грн, Актабанком — на 0,14 млн грн, Грин Банком — на 29,86 млн грн, Златобанком — на 6,19 млн грн.

    Как сообщалось, в 2015 году ФГВФЛ реализовал активы неплатежеспособных банков на 1,2 млрд грн.

    В 2016 году Фонд рассчитывает продать таких активов на сумму от 5 до 12 млрд грн.


    Источник: http://delo.ua/finance/fgvfl-planiruet-prodazhu-aktivov-7-neplatezhesposobnyh-bankov-na-310695/ © delo.ua


    ОтветитьУдалить
  3. http://vesti-ukr.com/strana/132588-antikorrupcionnoe-bjuro-vzjalos-za-gontarevu

    ОтветитьУдалить
  4. Я за полтора года узнал людей лучше, чем за всю предыдущую жизнь. Потому что я никогда не видел такого количества людей, которые чего-то от вас хотят, чего-то требуют или пытаются вам что-то обещать. Это все коммуникации, переговоры. Мне 50 лет и я точно могу сказать, что такого опыта, который я получил в НБУ, нигде не найти, в книжках не прочесть. Отвечая на ваш вопрос, что бы я делал по-другому — я бы не верил собственникам, а просто делал. Хотя у нас бывали и такие случаи, когда мы успевали вовремя зайти в банк. И, кстати, в таких случаях крику, шуму было больше всего. Потому что мы накрывали банк со всеми потрохами. Избавьте меня от необходимости называть имена, хотя я некоторые помню.


    http://delo.ua/finance/nelzja-doverjat-ljudjam-kotorye-popali-v-tjazheloe-finansovoe-po-310616/ © delo.ua

    ОтветитьУдалить