Відбулось перше засідання Ради громадського моніторингу при Фонді гарантування вкладів фізичних осіб

1 комментарий

Рада громадського моніторингу при Фонді гарантування вкладів фізичних осіб (РГМ) 15 квітня провела перше засідання. До порядку денного були включені питання обрання керівників Ради, визначення переліку її робочих органів, обговорення організаційних питань діяльності та планів роботи на 2016 рік. Вітаючи учасників директор розпорядник Фонду гарантування Костянтин Ворушилін наголосив: «Фонд відкритий до співпраці і очікує від Ради громадського моніторингу конструктивних пропозицій щодо удосконалення процесу виведення неплатоспроможних банків з ринку і забезпечення прав вкладників та інших кредиторів». Заступник директора-розпорядника Андрій Оленчик, який вів засідання до моменту обрання керівників РГМ, підкреслив, що співпраця з дорадчим органом, який представляє інтереси вкладників і кредиторів,стане інструментом забезпечення контролю за процедурами ліквідації неплатоспроможних банків і прозорості діяльності Фонду.

Відповідно до Положення про Раду громадського моніторингу, її діяльністю керують голова та заступник, які обираються із членів Ради простим голосуванням. За результатами обговорення та голосування головою РГМ обрано Германа Панікара - Голову правління ГО «Асоціація потерпілих вкладників «Форум СОС», заступником голови – Арсена Маринушкіна – заступника голови правління ГО «Громадський контроль банків».

Учасники засідання обговорили питання створення робочих органів Ради громадського моніторингу. Проаналізувавши актуальні питання діяльності Фонду гарантування, які потребують уваги з боку громадських організацій, прийнято рішення про створення при РГМ трьох комітетів: з моніторингу роботи з активами неплатоспроможних банків (голова Герман Панікар), з моніторингу дотримання прав вкладників в процесі здійснення виплат (голова Роман Бадаліс) та комітету моніторингу роботи з пов'язаними особами неплатоспроможних банків (голова Арсен Маринушкін). У подальшому у складі комітетів можуть утворюватись робочі групи за окремими напрямами діяльності.

"Безперечно, подібна форма консолідації зусиль і досвіду вкладників та Фонду навколо вирішення загальносистемних проблем відкриває нові можливості для підвищення рівня захисту прав кредиторів банків", - резюмував результати обговорення Роман Бадаліс. В свою чергу Арсен Маринушкін так прокоментував основні задачі Ради громадського моніторингу: «Громадськість, яка буде працювати в Раді громадського моніторингу не дасть власникам неплатоспроможних банків уникнути відповідальність за свою бездіяльність, яка призвела до втрати вкладниками свої заощаджень. У той час коли тисячі сімей залишилася без коштів, вони продовжують успішно вести свій бізнес в Україні та намагаються вирішувати нашу долю, вважаю, буде справедливим якщо кожен такий нечесний банкір – відповість своїм майном перед ошуканими вкладниками».

Також на засіданні були обговорені питання організації роботи РГМ та її комітетів і плани роботи у 2016 році. Члени РГМ прийняли рішення звернутись до інших громадських об`єднань з пропозицією долучитись до формування плану роботи Ради громадського моніторингу на найближчий квартал. Інформація про діяльність Ради громадського моніторингу буде розміщуватись на офіційному сайті Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у відповідному розділі.

Довідково:

Рада громадського моніторингу при ФГВФО створена 18 березня ц.р. Ініціатива створення громадського дорадчого органу при Фонді належить представникам громадських організацій вкладників неплатоспроможних банків, які звернулись до Фонду з відповідною пропозицією. Згідно рішення виконавчої дирекції Фонду до складу Ради громадського моніторингу включені представники таких громадських організацій: ГО «Спілка вкладників АТ «Дельта Банк» (АТ «Дельта Банк»), ГО «Громадський контроль банків» (ПАТ «ВіЕйБі Банк»), ГО «Правозахисна рада України» (ПАТ «КБ «Фінансова ініціатива»), ГО «Асоціація потерпілих вкладників «Форум СОС» (ПАТ «Банк Форум»). Персональний склад Ради налічує 12 осіб – представників громадських організацій. Основні задачі і функції РГМ викладені у відповідному положенні, яке розміщене на сайті Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у розділі «Рада громадського моніторингу».

http://www.fg.gov.ua/news/4048-vidbulos-pershe-zasidannia-rady-hromadskoho-monitorynhu-pry-fondi-harantuvannia-vkladiv-fizychnykh-osib

1 комментарий :

  1. УКРАИНСКУЮ БАНКОВСКУЮ СИСТЕМУ НАЗВАЛИ "СЛЕПЫМ ТРАСТОМ"
    http://ubr.ua/finances/banking-sector/ukrainskuu-bankovskuu-sistemu-nazvali-slepym-trastom-395900

    ОтветитьУдалить