Нацбанк штовхає громадян міняти валюту на чорному ринку

Комментариев нет
Тотальна паспортизація банківських валютообмінних операцій, яку ввів Нацбанк, викликала справедливе обурення громадян та сприяла тінізації валютообмінних операцій в Україні. І хто ще зна де і в яких аферах випливуть колись ті копії паспортів добропорядних громадян, які містять у тому числі їх адреси.

Cьогодні, 10 серпня, вступила у дію прийнята 02.08.2016 р. Постанова НБУ №364 про відміну пред’явлення паспорту при валютообмінних операціях начебто на суму до 150 тис. грн. При цьому Правління НБУ на чолі з Гонтаревою не скасувало ще одне "правило" щодо ліміту продажу готівкової валюти, введене Постановою №342 у червні цього року: "операції з продажу готівкової іноземної валюти або банківських металів одній особі в один операційний (робочий) день у сумі, що не перевищує в еквіваленті 12 000 гривень у межах однієї банківської установи". Вкупі з 2%-м збором з купівлі валюти це знов штовхає громадян міняти останні заощадження не у банках, а на чорному валютному ринку, який зростає останні роки як на дріжджах завдяки "господарюванню" Гонтаревої.

Радикальна партія ще 1 червня зареєструвала законопроект №4741 (http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=59268) щодо детінізації валютообмінних операцій, яким ми з Віктором Галасюком та колегами пропонуємо раз і назавжди забрати можливість вимагати паспорти при обміні валюти та відмінити 2%-й пенсійний збір з громадян при купівлі валюти, бо ці регуляції тільки сприяють збагаченню ділків тіньового валютного ринку.


Олег Ляшко
Лидер Радикальной партии


http://obozrevatel.com/blogs/59786-natsbank-shtovhae-gromadyan-minyati-valyutu-na-chornomu-rinku.htm

Комментариев нет :

Отправить комментарий