Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо відшкодування фізичним особам через систему гарантування вкладів фізичних осіб шкоди, завданої зловживаннями у сфері банківських та інших фінансових послуг

4 комментария


Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо відшкодування фізичним особам через систему гарантування вкладів фізичних осіб шкоди, завданої зловживаннями у сфері банківських та інших фінансових послуг

Номер, дата реєстрації: 5390 від 14.11.2016

Ініціатор(и) законопроекту: Порошенко Петро Олексійович

http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=60490


і також сьогодні ще один зареестровано


Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" (нова редакція)

Номер, дата реєстрації:
5391 від 14.11.2016
Сесія реєстрації:
5 сесія VIII скликання
Редакція законопроекту:
Основний
Рубрика законопроекту:
Економічна політика
Суб'єкт права законодавчої ініціативи:
Народний депутат України
Ініціатор(и) законопроекту:
Вілкул Олександр Юрійович (VIII скликання)
Шпенов Дмитро Юрійович (VIII скликання)
Колєсніков Дмитро Валерійович (VIII скликання)
Павлов Костянтин Юрійович (VIII скликання)
Гальченко Андрій Володимирович (VIII скликання)

http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=60493



4 комментария :

  1. 15. До вкладу прирівнюються кошти, які залучені від фізичної особи як позика або вклад до небанківської фінансової установи через банк, що виступив повіреним за відповідним договором і на день набрання чинності Законом України "Про внесення змін до деяких законів України щодо відшкодування фізичним особам через систему гарантування вкладів фізичних осіб шкоди, завданої зловживаннями у сфері банківських та інших фінансових послуг" віднесений до категорії неплатоспроможних, якщо при цьому банком не було поінформовано фізичну особу під розпис про непоширення на такі кошти гарантій, передбачених цим Законом, а фізична особа, яка розмістила, надала такі кошти, прирівнюється до вкладника.
    Фонду гарантування вкладів фізичних осіб ретельно вивчити документи щодо кожної фізичної особи, яку прирівняно до вкладника і кошти якої прирівняні до вкладу цим пунктом, і не пізніше 20 робочих днів з дня набрання чинності Законом України "Про внесення змін до деяких законів України щодо відшкодування фізичним особам через систему гарантування вкладів фізичних осіб шкоди, завданої зловживаннями у сфері банківських та інших фінансових послуг" розпочати за рахунок коштів Фонду у межах суми відшкодування, визначеної частиною першою статті 26 цього Закону, виплату відшкодування коштів фізичним особам, які набули право на таке відшкодування у зв’язку з їх прирівнянням до вкладників.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Це для тих, хто впевнений, що закон не має зворотньої сили

      Удалить
    2. З метою захисту прав фізичних осіб, які були ошукані за посередництвом банку, в тому числі і клієнтів ПАТ "БАНК "МИХАЙЛІВСЬКИЙ", та унеможливлення мультиплікації таких схем у майбутньому необхідно внести зміни до законів України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб", "Про банки і банківську діяльність" та "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг" для врегулювання питань:

      поширення на зазначених осіб гарантій відшкодування коштів, передбачених Законом України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб";

      Удалить
  2. "Закон Порошенка" сейчас ориентирован (под давлением) на вкладчиков банка "Михайловский", которые оформляли свои сбережения у афелированного с данным банком юрлица, под гарантии (поручительство) этого же банка.
    А вот второй проект закона, заслуживает для нас большего внимания, однако не испытываю иллюзий, что за этот законопроект проголосуют "народні обранці", так как эти деньги не заложены в бюджет на 2017 год. А это намного больше 100 млрд.грн.

    ОтветитьУдалить