"Укрзалізниці" дозволили не повертати борги залізниць із зони АТО - у вкладників банку Форум вкрали ще 14%, Укрзалізниця винна 337 млн грн

8 комментариев



Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає введення мораторію на стягнення боргів з ПАТ "Укрзалізниця" за зобов'язаннями підприємств залізничного транспорту, майно яких розташовано на території антитерористичної операції.

За відповідне рішення проголосували 266 народних депутатів.

Законом передбачається тимчасово встановити мораторій на звернення стягнення на активи ПАТ "Укрзалізниця" за зобов’язаннями підприємств залізничного транспорту, майно яких розміщене на території проведення антитерористичної операції та не передане ПАТ "Укрзалізниця" у встановленому порядку як правонаступнику прав і обов’язків зазначених підприємств.

Крім того на період дії мораторію зупинено виконавчі провадження та заходи примусового виконання рішень за такими зобов’язаннями.

У пояснювальній записці до проекту закону вказується, що кредитори ДП "Донецька залізниця" звертаються до ПАТ "Укрзалізниця" як правонаступника ДП "Донецька залізниця" з вимогами погашення зобов’язань підприємства.

"При тому, що ДП "Донецька залізниця" як юридична особа не припинила свою діяльність та не виключена з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", - йдеться у документі.

Заступник міністра інфраструктури Дмитро Роменський підтримав цю ініціативу парламенту.

Переважна частина майна ДП "Донецька залізниця" знаходиться на непідконтрольній території, борги та активи не передано до новоутвореної юридичної особи (ПАТ УЗ), тому неправомірним є звернення стягнення за такими боргами", - заявив він.

Роменський зазначив, що неоднозначність судової практики в цьому питанні вирішується щойно прийнятим законодавчим актом.

 --
 список депутатів, які забрали у вкладників Форуму по 14% їх грошей (Укрзалізниця винна 337 млн)

http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=9979


 --

http://www.epravda.com.ua/news/2016/12/20/615263/

8 комментариев :

  1. список голосовавших
    http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=9979


    Против-0!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. О как "Об’єднання "САМОПОМІЧ" любит отбирать у людей - все За

      Удалить
    2. Лицемеры.
      Большая потеря для наших вкладчиков.

      Удалить
  2. Александр Дубинский
    17 ч ·
    Может ли государство одномоментно "кинуть" вкладчиков на 337 миллионов гривен?

    Легко.

    Вашему вниманию – циничное и наглое наебалово людей, которое чиновники Мининфраструктуры протянули через Верховную Раду. http://goo.gl/mbWp6y

    Речь идет о законопроекте Минифраструктуры о списании долгов Донецкой железной дорог, активы которой оказались в зоне АТО.

    За одну минуту депутаты "простили" долг и, тем самым, украли только у каждого вкладчика банка "Форум" (4-й очереди) 14% его вклада: кредиты "Форума"составляли 337 млн. грн.

    Если кому-то интересно, то вот список проголосовавших за инициативу махинаторов из МИУ http://goo.gl/KIU2ca

    Почему министр Омелян сотоварищи лоббировали это решение?

    Все элементарно просто – лична выгода.

    Многомиллионные бонусы поляка Бальчуна привязаны к доходам Укрзализныци. И списание долгов ДЖД увеличивает шансы поляка уехать из Украины с деньгами, а Омелян и Ко получают политические дивиденды от повышения эффективности УЗ + экономия средств дороги (украденных у вкладчиков) позволит больше спиздить на тендерах.

    Такая воровская инфраструктура...

    ОтветитьУдалить
  3. Результат реформ:

    https://pp.vk.me/c626825/v626825321/26ef2/ecR23p_nn7c.jpg

    ОтветитьУдалить
  4. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить