З січня наступного року усі активи неплатоспроможних банків розподілятимуться на продаж через систему ProZorro.Продажі

1 комментарий
З 1 січня 2017 року, у рамках реалізації пілотного проекту, усі активи неплатоспроможних банків розподілятимуться на продаж виключно на організаторів торгів, під’єднаних до системи ProZorro.Продажі. Відповідне рішення прийняла виконавча дирекція Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

«Ми сподіваємося, що система ProZorro.Продажі забезпечить збереження ринкових принципів у ході проведення аукціонів. На сьогодні, мабуть, це найоптимальніша система реалізації активів для всіх учасників торгів, як Фонду, так і потенційних покупців. Адже рівний доступ до інформації про активи та до участі в аукціонах мають максимально розширити коло потенційних покупців, які у ході торгів визначать їх ринкову ціну», - сказав Костянтин Ворушилін, Директор-розпорядник Фонду.

Відповідно до прийнятого Фондом рішення, майданчики, які не підключені до системи ProZorro.Продажі, проводитимуть аукціони за вже розподіленими на них активами до 1 лютого 2017 року. У разі, якщо до цього часу ще залишаться непродані лоти, їх розподілять на майданчики, під’єднані до ProZorro.Продажі. Тому уже починаючи з лютого наступного року усі аукціони проходитимуть тільки за новою системою.

«За період реалізації пілотного проекту система ProZorro.Продажі змогла довести свою ефективність, виправдавши покладені на неї очікування. На сьогодні Фондом акредитовано 12 майданчиків, які уже долучилися до реалізації пілотного проекту. Ми прагнемо максимально розширити коло організаторів аукціонів, тому закликаємо їх підключатися до ProZorro.Продажі. Ми вже знаємо, що з технічної точки зору підключитися до системи можливо упродовж двох тижнів. Таку можливість мали усі учасники ринку. До кінця року до системи планують приєднатися ще низка організаторів аукціонів. І ми готові оголосити ринку додаткову акредитацію», – сказала Юлія Берещенко, директор Департаменту консолідованого продажу та управління активами Фонду.


http://www.fg.gov.ua/news/8301-z-liutoho-nastupnoho-roku-usi-aktyvy-neplatospromozhnykh-bankiv-realizovuvatymutsia-cherez-systemu-prozorro-prodazhi



1 комментарий :

  1. "Все будет хорошо, прекрасная маркиза":
    Фонд гарантирования вкладов определился с именем временного администратора в "ПриватБанке". Им станет Наталья Соловьева - специалист уже известный вкладчикам.
    В частности, госпожа Соловьева очень хорошо известна вкладчикам банка "Форум", который она ликвидировала так, что никто не мог получить информацию о ее расходах. Которые были весьма существенными...

    ОтветитьУдалить