21 и 26 сентября Хозяйственный суд Ровенской области будет рассматривать очень важные для всех вкладчиков "Форума" дела по WOG

2 комментария
Хозяйственный суд Ровенской области (м. Рівне, Набережна вулиця, 26) снова будет рассматривать два очень важных дела о пересмотре (уменьшении) 5-летней рассрочки по кредитам WOG:

1) В пятницу 21 сентября в 14:30 дело 918/1930/14 по кредиту ТОВ "Золотий Екватор" (цена вопроса для вкладчиков: 33 млн долларов США).

2) В среду 26 сентября в 10:20 дело 918/1959/14 по кредиту МПП "ВК Імпекс" (цена вопроса для вкладчиков: 10 млн долларов США).

Призываем вкладчиков поддержать в суде позицию ПАТ "Банк Форум" и Фонда гарантирования вкладов во время этих очень важных для всех вкладчиков судебных заседаний.

Правление ОО "Форум SOS"

2 комментария :

  1. У ЖОВТНІ ВЕЛИКА ПАЛАТА ВС РОЗГЛЯНЕ СПРАВУ ЩОДО ПРАВОМІРНОСТІ ДІЙ ФОНДУ З ПРОДАЖУ НА ВІДКРИТИХ ТОРГАХ ПРАВ ВИМОГ ЗА КРЕДИТНИМИ ДОГОВОРАМИ ГРУПИ КОМПАНІЙ WOG.

    ПРЕС-РЕЛІЗ

    Велика Палата Верховного Суду 10 жовтня 2018 року в порядку письмового провадження розгляне справу № 803/1273/16, рішення в якій матиме важливе значення для кредиторів банків, оскільки може докорінно змінити порядок реалізації активів неплатоспроможних банків.

    Нагадуємо, що рішеннями судів першої, апеляційної та касаційної інстанції у зазначеній вище справі було задоволено позовні вимоги одного з боржників ПАТ «Банк Форум» – ТОВ «Золотий Екватор» та визнано протиправними дії Фонду з продажу на відкритих торгах прав вимоги банку за кредитними договорами і скасовано відповідні рішення уповноваженого органу щодо реалізації вказаних активів неплатоспроможного банку.

    Суди попередніх інстанцій мотивували свої рішення тим, що наявність судового рішення про стягнення заборгованості з боржника унеможливлює продаж стягненої за судовим рішенням суми (відступлення прав вимоги) в межах ліквідаційної процедури банку.

    Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та ПАТ «Банк Форум» категорично не погоджуються із судовими рішеннями у справі № 803/1273/16, оскільки такі висновки суду суперечать нормам діючого законодавства, які регулюють порядок заміни кредитора у зобов’язанні. Запропонований судами у зазначеній справі підхід щодо неможливості реалізації прав вимоги за кредитним договором за наявності судового рішення про стягнення заборгованості з боржника значною мірою ускладнює, а інколи просто унеможливлює задоволення вимог вкладників та інших кредиторів неплатоспроможного банку за рахунок реалізації його проблемних активів. Фактично, суди прийшли до висновку, що рішення про стягнення заборгованості обмежують права кредитора розпоряджатися належним йому правом вимоги до боржника.

    За таких обставин, Фондом та ПАТ «Банк Форум» було подано до Верховного Суду України заяви про перегляд судових рішень у справі № 803/1273/16 з підстав неоднакового застосування судами касаційної інстанції одних і тих самих норм матеріального права, що спричинило ухвалення різних за змістом судових рішень у подібних правовідносинах. У зв’язку з відкриттям провадження на підставі вказаних вище заяв, на виконання вимог процесуального законодавства їх перегляд буде здійснювати Велика Палата Верховного Суду.

    На переконання Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, розгляд цієї справи Великою Палатою Верховного Суду має надзвичайно важливе значення не тільки для вкладників і кредиторів ПАТ «Банк Форум» сумарний розмір вимог яких становить більше 5,7 мільярдів грн., а й для інших неплатоспроможних баків, оскільки позитивне вирішення зазначеного спору сприятиме задоволенню вимог кредиторів за рахунок своєчасної реалізації активів таких банків, а також стане зразковою справою для подальшої правозастосовної практики у подібних правовідносинах.
    http://www.fg.gov.ua/not-paying/liquidation/52-forum/39806-u-zhovtni-velyka-palata-vs-rozhliane-spravu-shchodo-pravomirnosti-dii-fondu-z-prodazhu-na-vid

    ОтветитьУдалить
  2. Жодного вкладника із банку "Форум" не було в судах м. Рівне і Луцька!
    Ваша пасивність породила владу злодіїв, тому не плачте, коли вам не повернуть ваші заощадження.
    Судді відкрито морозяться і відтягують розгляди справ:
    у Рівненському господарському суді справу не розглянули, тому що за день до слухань два судді із колегії пішли у відпустку.Не було кворуму.
    А Волинський господарський суд переніс попередні слухання на 22 жовтня, мотивуючи це тим, що не має повного тексту ухвали Великої Палати по аналогічній справі :(.
    Затягування судового процесу не приносить користі вкладникам: у червні наступного року банк буде ліквідовано. А боржники-позичальники тільки цього і чекають.



    ОтветитьУдалить