Звіт по мітингу у Львові. 28.03.2014

7 комментариев
У Львові 300 вкладників банку «Форум» вийшли на пікет і передали звернення Кубіву

Сьогодні близько 300 вкладників та клієнтів банку «Форум» пікетували управління НБУ у Львівській області з вимогою не допустити ліквідації банку. Учасники заходу висловили свої пропозиції щодо виведення фінансової установи з кризової ситуації.

Учасники пікету прийшли з плакатами «Віримо в банківську систему України», «Ні» ліквідації банку «Форум», «Збережіть довіру вкладників», «Поверніть життя банку «Форум».

Як розповіла член ініціативної групи вкладників та клієнтів банку «Форум», представник бізнесу Тетяна Мазур, люди вийшли на пікет, щоб звернутися до НБУ і до керівництва банку «Форум», його інвесторів щодо врегулювання ситуації, яка склалася з банком.

«Ми хочемо привернути увагу громадськості та НБУ. Адже ті, хто довіряв банку, виявилися ошуканими. Зараз ситуація, коли вони позбавлені можливості зняти свою пенсію, заробітну плату з карточки, підприємства – власники рахунків не можуть виконати свої зобов’язання, і опинилися у ситуації нерозуміння, що буде далі з банком «Форум», – наголосила Мазур.

За її словами, пікетувальники ініціюють включення представників ініціативної групи вкладників та клієнтів банку до складу робочої групи, яка буде займатися вирішенням проблем банку, щоб ця процедура була прозорою.

Як зазначив голова ініціативної групи «Громадської організації клієнтів та вкладників банку» Андрій Дурягін, з 14 березня у банку «Форум» працює тимчасова адміністрація.

«28 березня спливає термін пошуку інвестора для банку. Цей термін тимчасовою адміністрацією може бути продовжений ще на 10 робочих днів. Але на даний момент нам вже повідомили, що є три потенційні інвестори – два закордонні та один український. З 21 до 24 березня ініціативна група провела багато зустрічей – всі суб’єкти переговорного процесу заявляють свою готовність не ліквідовувати банк. Основна мета пікетування – знайти шляхи порятунку банку, щоб не постраждав жоден вкладник та клієнт банку», – повідомив Дурягін.

На думку ініціативної групи, правильним рішенням буде дофінансування банку «Форум» його головним інвестором Вадимом Новинським і виділення кредиту для банку регулятором – НБУ.

«Якщо цього не станеться, може бути націоналізація банку, пошук інвесторів. Якщо ж цього не буде – тоді можлива ліквідація банку. Тоді клієнти банку, у першу чергу юридичні особи, втратять свої кошти. Це призведе до дестабілізації економічної ситуації та підриву довіри вкладників до інших банків та дестабілізації політичної ситуації. Це дуже небезпечно, зважаючи на те, що дуже велика кількість вкладників банку «Форум» є у Східній Україні, а там поряд стоять російські війська», – наголосив Дурягін.

Присутня під час пікетування заступник начальника управління НБУ у Львівській області Марія Воробець запевнила, що НБУ вживає всіх заходів для стабілізації ситуації.

«Банк «Форум» перебуває під дією тимчасової адміністрації. Там напрацьовуються дуже важливі рішення – план дій для виходу банку з кризової ситуації. НБУ. У цьому мають бути задіяні всі – НБУ, власники та клієнти банку. Зараз дуже важливе значення має підтримка інвестора. Якщо вона буде реальною і не тільки інвестора, а бізнесу, який пов’язаний із ним, тоді НБУ підтримає банк «Форум» і зробить все, щоб надати рефінансування банку і врятувати його», – повідомила М.Воробець.

Учасники пікетування передали звернення до голови НБУ Степана Кубіва та до головного інвестора банку Вадима Новинського.

Львівські ЗМІ висвітлювали мітинг вкладників і клієннтів банку "Форум".

http://dyvys.info/ekonomika/kubiva-prosyat-zberehty-bank-forum-foto-video.html
http://www.032.ua/news/504671
http://vgolos.com.ua/news/lvivski_kliienty_banku_forum_....
http://galinfo.com.ua/news/158418.html
http://photo.unian.net/ukr/themes/46862






7 комментариев :

  1. http://photo.unian.net/ukr/themes/46862
    http://galinfo.com.ua/news/158418.html

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Молодці ! Ми маємо перемогти !

      Удалить
  2. Очень рад за Львов! Молодцы! Вы, всегда отличались массовостью в разных акциях, и сейчас, доказали это всей стране. Спасибо Вам!

    ОтветитьУдалить
  3. Шкода що за ваші (і мої теж) вклади студенти не прийшли мітингувати, бо 50 чоловік якось МАЛОВАТО.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Чому 50 чоловік? На мітингу було від 300 до 350 чоловік!

      Удалить
  4. Львів - Дніпропетровськ з ВАМИ!!! ми цілком Вас підтримуємо - об'єднуємося і разом на Київ 7 та 8 квітня мітингувати НБУ та ВРУ - з нами усі регіони - покажимо Кубіву та іншим, скільки людей може залишитися ошуканими - а там усі кошти цілих родин - як далі жити - не зрозуміло. ТІЛЬКИ МІТИНГ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ У КИЄВІ приведе нас - вкладників - до перемоги

    ОтветитьУдалить