КОЛЕКТИВНЕ ЗВЕРНЕННЯ ГРОМАДЯН ДО ВЛАДИ - ТОВ «Тубний завод» та ТОВ «МаксПак» - ЮЛ можно использовать как шаблон

6 комментариев
01008, м. Київ, вул. Грушевського, 12/2,
Кабінет Міністрів України.
Прем’єр - міністру України
Яценюку Арсенію Петровичу

КОЛЕКТИВНЕ ЗВЕРНЕННЯ ГРОМАДЯН ДО ВЛАДИ


Шановний пане Прем’єр – міністр !
Звертаємося до Вас щодо ситуації, яка виникла щодо введення тимчасової адміністрації у ПАТ «Банк Форум». Внаслідок дій Національного банку України та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб повністю заблокована робота банку з коштами вкладників та клієнтів банку. Неодноразові зустрічі клієнтів банку «Форум» з керівництвом ФГВФО, НБУ та головним акціонером банку «Форум» Новінським В.В. не дали ніякого конкретного результату.
Голова НБУ С.І.Кубів на чисельних мітингах, зустрічах, інтерв’ю давав багаторазові обіцянки про те, що робота банку буде відновлена, а всі клієнти банку отримають всі свої кошти. Найбільш реальним варіантом «порятунку» банку називалося приєднання банку «Форум» до державного банку «Укргазбанк». Всі ці факти широко представлені у засобах масової інформації.
Але на останній зустрічі з ініціативною групою вкладників та клієнтів банку 27.05.2013 р. С.І.Кубів заявив, що домовленість з Новінським В.В. не досягнута, а заявки від банку «Укргазбанк» немає з причини не затвердження цієї заявки головним акціонером – Кабінетом Міністрів України, на який «він не має впливу». Тому НБУ не бачить подальших варіантів врегулювання даної ситуації, аніж ліквідація банку.
Цілком зрозуміло, що якщо банк буде ліквідовано, то це призведе до втрати більшої частини коштів фізичних та повної втрати коштів юридичних осіб. Продаж активів банку третім особам в поточний важкий для України і її фінансової системи час буде проходити з великими втратами для банку «Форум», при цьому не варто відкидувати і можливість корупції, коли активи будуть продані значно нижче їх реальної вартості. За наявної інформації, є вже дев’ять претендентів на «дерибан» активів банку «Форум». Серед них, наприклад, є «Дельтабанк», який отримав більше  9 мільярдів рефінансування від НБУ, при цьому відмова НБУ надати банку «Форум» рефінансування в сумі у шість разів меншій привело до блискавичного введення до банку «Форум» тимчасової адміністрації. Адже зрозуміло - якщо у банку достатньо грошей, то він не потребує рефінансування; якщо недостатньо – то він має направляти їх на поточні проблеми, а не скуповування з великими дисконтами активів банків, яким такого рефінансування НБУ чомусь не дав. Тому це викликає великі питання.
Також викликає занепокоєння варіант зі створенням на базі банку «Форум» так званого «перехідного банку», до якого тимчасовим адміністратором буде передана частина активів і пасивів банку. Процедура розділу може бути цілком суб’єктивна та   приведе до значних втрат фізичних та повної втрати коштів юридичних осіб. Реальність таких побоювань і їх наслідків для підприємств реального сектору економіки ми цілком бачимо на прикладі нашого підприємства.
    Група підприємств у складі ТОВ «Тубний завод» та ТОВ «МаксПак» розташована у м. Харків, вул. Георгіївська, 10, та працює більше 10 років у сфері виробництва пакувальної продукції для медичної, косметичної, хімічної та харчової промисловості. Покупцями нашої продукції є багато підприємств України, Росії, Білорусі, Узбекистану, Казахстану, Грузії, Молдови; також працюємо над знаходженням нових ринків збуту у країнах Євросоюзу. Загальний штат підприємств складає _____ осіб, фонд оплати праці за 4 місяці склав ___ грн., середня заробітна плата - ___ грн., з початку року підприємствами до державного бюджету України було сплачено податку на додану вартість - ___ грн., податку на прибуток - ___ грн., податку на доходи фізичних осіб - ___ грн., єдиного соціального внеску - ___  грн., інших платежів - ___ грн.
    Однак у березні 2014 року, після одного потрясіння, викликаного стрімкою девальвацією гривні, настало інше – введення тимчасової адміністрації до банку «Форум» з повним блокуванням всіх наших коштів. На 14.03.2014 р. залишок коштів становив ___ грн.; наступної неділі нам повернули ___ грн., що були раніше сплачені з наших рахунків постачальникам; за період з 14.03.2014 р. по теперішній час додатково від покупців надійшло ___ грн., які теж є заблокованими – загальна сума грошових коштів складає ___ грн. Підприємства мають кредити у банку «Форум» на меншу загальну суму ___ грн., але тимчасова адміністрація банку не дає можливості сплатити заборгованість банку наявними у цьому ж банку коштами, при цьому нараховує відсотки за користуванням кредитом і надсилає вимоги про погашення заборгованості за рахунок інших коштів – яких і так вистачає тільки на негайні потреби після такого катастрофічного вимивання обігових коштів. Ми маємо значні прострочені борги в валюті за придбане імпортне обладнання, закордонні постачальники сировини перевели нас на попередню оплату у зв’язку з великими ризиками і падінням кредитного рейтингу України, кредитування в країні практично призупинене. І в цей надважкий час ми отримуємо вимоги гасити додатковими грошима кредити банку, в якому ми маємо заблокованим більше коштів, ніж сума кредиту!!! Також, з урахуванням розгляду варіантів з продажу частини активів і пасивів іншому банку або їх передачею «перехідному банку», цілком можлива ситуація, коли кошти наших підприємств залишаться у банку «Форум», а зобов’язання за кредитами будуть продані третім особам (можливо, з великим дисконтом) – і ці треті особи будуть вимагати вдруге погашення фактично вже сплаченого кредиту. Іншого терміну в такий ситуації, як «бєспрєдел», на ум не надходить – але він досить реальний. Наслідком може буди зупинення роботи підприємств, можливо з подальшим банкрутством, відсутність подальших платежів до бюджету, зіпсований імідж українських підприємств на міжнародній арені, а також близько 400 безробітних, яким треба буде платити допомогу, і які можуть разом зі своїми сім’ями вже на третьому Майдані – банківському. І наша ситуація зовсім не є винятковою.     
    Але ми сподіваємося на те, що такий розвиток подій не потрібний ні людям, ні країні, ні новій українській владі.
   


Тому, зважаючи на всю повноту Вашої влади, звертаємося до Вас з проханням:
  1. Не допустити ліквідації ПАТ «Банк Форум»;
  2. Дати доручення про підготовку необхідних рішень Уряду щодо проведення націоналізації  ПАТ «Банк Форум» або приєднання його до державного банку «Укргазбанк» з  розробкою дієвого механізму поступового повернення коштів для усіх без винятку клієнтів банку.

Ми, вкладники та клієнти банку «Форум», з розумінням ставимося до складнощів фінансової ситуації в Україні та згодні на компроміси з усіма учасниками процесу задля нормалізації роботи ПАТ «Банк Форум» та повернення наших коштів. Але і держава повинна поважати тих людей, які у важкі часи довірили свої кошти банківській системі України, підтримали економіку країни – а тепер зіштовхнулися із величезними проблемами у зв’язку з неможливістю отримати ні власні заощадження, ні обігові кошти підприємств. При цьому ті, хто тримає гроші в готівці або на закордонних рахунках чи працює в «тіньовій економіці», навряд чи постраждали.
У країні складна ситуація, але ігнорування проблем більше 130 тисяч людей та підприємств, що пов’язані з банком «Форум», може мати значно більші наслідки – як у плані подальшої зневіри до української банківської системі, так і підвищення соціальної напруженості в країні. Національний банк України вже видав банкам більше 100 мільярдів гривень рефінансування, але чомусь він не бажає найти можливість нам допомогти попри початок надходження коштів від міжнародних фінансових інституцій та оголошену багатомільярдну програму фінансування. А переведення банку «Форум» до категорії державних унеможливить розкрадання виділених грошів і забезпечить при віднові довіри до банку його прибутковість та подальше повернення коштів НБУ.
Сподіваємося, що Уряд з розумінням віднесеться до нашого звернення та докладе всі зусилля для того, щоб ця проблема була вирішена в найближчий термін.
З повагою та надією,
    Колектив ТОВ «Тубний завод» та ТОВ «МаксПак» :



Можно скачать, внести изменения и от своего ЮЛ передать на митинге.

6 комментариев :

  1. ок, привезем с собой на митинг 4.06...
    но еще предлагаю ВСЕМ ЮРЛИЦАМ ИНДИВИДУАЛЬНО вкладывать в конверт и отправлять в Кабмин. Пусть чиновники видят наше мнение ! Не так важен текст, но очень важно количество писем !

    ОтветитьУдалить
  2. Целиком и полностью поддерживаю Александра Ивановича на счет массовости мнения - именно это показательно. Уважаемый Тубный завод и МаксПак, Вы - молодцы. Движетесь в правильном направлении!!! Юрики - не будьте пасивными как оказались физ лица. За Вами тысячи людей трудовых коллективов. Принимайте за основу, подписывайте у себя на предприятиях и отправляйте на Яценюка, КабМин заказным письмом
    Для физ лиц тезисы или целиком письма (кстати уже подписанные свыше 70-тью розничными клиентам в Черновцах) вот здесь
    http://bankforumsos.blogspot.com/2014/05/blog-post_5392.html
    Удачи

    ОтветитьУдалить
  3. Почему так мало комментариев под дельными предложениями - или просто не у всех хватает терпения и усидчивости дочитывать до конца? Если же что то все-таки делаете - призывайте и остальных, ставьте себя в пример как Тубный завод и МаксПак чтоб делали так же - с целью большего количества обращений по одному и тому же поводу (Форум банк), но от разных контрагентов Выставляйте: Мы "ТОВ такое-то" подписались и выставляйте здесь скан (только не забывайте официально отправлять). Поверьте мне, другие присоединяться тут же. Ждем активности

    ОтветитьУдалить
  4. Страницу просмотрели 237 посетителей!
    Не ждите, что кто-то сделает все за Вас, редактируйте, подписывайте и немедленно отправляйте!

    ОтветитьУдалить
  5. письмо очень хорошее - необходимо всем нам : как физ., так и юрид. лицам от себя отправлять в несколько адресатов

    ОтветитьУдалить
  6. По західній україні зібрано понад 200 підписів! Звернення на сайті, оригінали будуть у понеділок в києві.

    ОтветитьУдалить