Оголошення про призначення уповноваженої особи Фонду на ліквідацію банку та початок процедури ліквідації ПАТ «БАНК ФОРУМ» - fg.gov.ua - страница 3

32 комментария
Відповідно до Постанови Правління Національного банку України від 13.06.2014 № 355 «Про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «БАНК ФОРУМ» виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі - Фонд) прийнято рішення від 16.06.2014 № 49 про початок здійснення процедури ліквідації ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «БАНК ФОРУМ» (далі – ПАТ «БАНК ФОРУМ») з відчуженням у процесі ліквідації всіх або частини його активів і зобов’язань на користь приймаючого банку та призначення уповноваженої особи Фонду на ліквідацію ПАТ «БАНК ФОРУМ» – начальника відділу запровадження процедури тимчасової адміністрації та ліквідації департаменту врегулювання неплатоспроможності банків Фонду Соловйову Наталію Анатоліївну строком на 1 рік з 16.06.2014 по 16.06.2015 включно.

Реквізити ПАТ «БАНК ФОРУМ»: код за ЄДРПОУ 21574573; МФО 322948; місцезнаходження: б-р Верховної Ради, буд.7, м. Київ, 02100.

Інформація про початок та порядок виплат коштів вкладникам ПАТ «БАНК ФОРУМ» буде оголошена додатково на сторінці Фонду в мережі Інтернет – www.fg.gov.ua та на сторінці банку в мережі Інтернет – www.forum.ua.

Вимоги кредиторів приймаються протягом 30 днів з дня опублікування в газетах «Голос України» та «Урядовий кур’єр» оголошення про відкликання банківської ліцензії, ліквідацію банку та призначення уповноваженої особи Фонду на ліквідацію банку за адресою: б-р Верховної Ради, буд.7, м. Київ, 02100. Контактні телефони: 0 800 50-22-50, (044) 206-63-03.

Довідкова інформація за номерами контакт-центру ПАТ «БАНК ФОРУМ»: 0 800 50-22-50, (044) 206-63-03 та «гарячої лінії» Фонду: 0 800-308-108.

 http://www.fg.gov.ua/news/ogoloshennya-pro-priznachennya-upovnovajenoyi-osobi-fondu-na-likvidatsiyu-banku-ta-pochatok-protseduri-likvidatsiyi-pat-bank-forum-731.html

32 комментария :

  1. На главной новые публикации:

    закон 4938
    http://bankforumsos.blogspot.com/2014/06/4938-27052014.html
    http://bankforumsos.blogspot.com/2014/06/segodnyaua.html

    возможная отставка Кубива
    http://bankforumsos.blogspot.com/2014/06/rbcua.html

    ОтветитьУдалить
  2. Друзья! Просьба прокомментировать принятый закон. Многие его уже анализировали, есть ли изменения, просьба на понятном языке написать для всех

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Роман, закон обратной силы не имеет, зачем тратить свое время на анализ ненужного?! (разве что, чтобы знать закон по работе с другими банками, так для этого достаточно прочитать уроки ВП). Решение уже принято - ликвидация. Вопрос только в том, в каком объеме будут переданы активы и пас. принимающему банку, если все-таки сделка состоится, что до сир пор не факт.

      Удалить
    2. Ольга, Вы собираетесь эмигрировать?

      Удалить
    3. Пока люди занимаются этим вопрос - повышаем финансовую грамотность населения, уверен, пригодиться.

      Удалить
    4. Нет, Роман, я собираюсь стать умнее, для этого стоит усвоить всего лишь 1 п. Закона.

      Удалить
    5. Так это и есть финансовая грамотность - знание ОДНОГО самого важного пункта

      Удалить
    6. Наверное, за 3 месяца уже ВСЕ поняли, какой именно 1 п. нужно изучить

      Удалить
  3. Документ, в частности, упрощает процедуры, связанные со срочной капитализацией банков и продажей проблемных банков инвесторам, повышает минимальный уставный капитал банков со 120 млн грн до 500 млн грн, вводит ответственность за манипулирование курсом и расширяет ответственность собственников банков, а также предоставляет НБУ право устанавливать особенности банковского регулирования в случае стремительного ухудшения ситуации на финансовом рынке.

    То,что написанно здесь,кажется в нашу пользу

    ОтветитьУдалить
  4. http://news.finance.ua/ua/~/2/0/all/2014/06/17/328113
    статья - как забрать деньги из проблемного банка, для 200+ похоже почти никак, может нам повезет

    ОтветитьУдалить
  5. Поправку об индексе инфляции при переводе валютных вкладов в гривневые я, к сожалению, так и не увидела. Теперь остается донести до сведения общественности, каким образом, новый закон "заботится" об интересах валютных вкладчиков в условиях нестабильной финансовой ситуации в стране. Гуманисты-альтруисты, вы готовы?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Жанна, гуманисты-альтруисты больше не постят на т.н. "главных" ветках. Потому что нас здесь тотально и цинично трут.... :((
      Выше пишет хомячок Ольга. Как будто себя читаю. Женщина моей мечты.... :((

      Удалить
  6. Да и еще, может я не заметила, но в новом законе, по прежнему, нет никакой защиты населения при платежах через кассу банка. Подумайте 1000 раз, прежде чем платить за свой домик через кассу банка, останетесь без домика, как я.

    ОтветитьУдалить
  7. http://delo.ua/finance/alfa-bank-vse-esche-nadeetsja-priobresti-chast-aktivov-banka-for-239180/ - Альфа-Банк все еще надеется приобрести часть активов банка "Форум"

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Этот комментарий был удален администратором блога.

      Удалить
    2. Это как понять?! что сделка не состоялась, выплаты через фонд, а в процессе ликвидации будет распродажа?

      Удалить
    3. Роман, на цитируемые ниже строчки ИГ просим откликнуться!! Ведь язык им не оторвали и пару слов написать можно. Итак цитируем:
      "Так как принято решение о ликвидации банка, переговоры, которые велись на прошлой неделе Альфа-Банком по поводу покупки активов и передачи обязательств банка "Форум", уже не актуальны. Но, если в процессе ликвидации банка "Форум" участникам рынка будет предложена возможность приобретения активов для минимизации потерь и урегулирования вопроса по выплатам депозитов вкладчикам, Альфа-Банк готов продолжить переговоры", — сказал Луканов.

      Удалить
    4. Это какая-то непонятная публикация

      Удалить
    5. Gregory, вопрос почему ко мне? ИГ мне не подчиняется, заставить я их не могу.

      По публикации - пока тоже ответить не могу.

      Удалить
    6. это цитата президента Альфа-Банка!

      Удалить
  8. Роман,есть ли возможность связаться с ИГ?Что им вообще говорят?Сколько мы будем собирать сплетни со СМИ и трепать себе нервы?Или давайте делать митинг,пусть все 550 человек поднимаются и все на митинг пока не поздно!!! Уже все достало,то Альфа,то не Альфа...

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Звонил Владимиру, сказал, что это правда, сейчас сидят в офисе Альфы

      Удалить
    2. все как я и предполагала, сделали специально ликвидацию - выплата пройдет по курсу ввода ВА, и в пределах 200 000 грн......

      все таки похоже на сговор, для минимизации затрат, депозиты выплатят как при ликвидации по заниженному курсу, а активы может еще и выкупят (типа облегчат затраты на распродажу активов при ликвидации), дело бы передать в прокуратуру...

      Удалить
  9. День переполнен событиями
    -приняли закон
    -возможная отставка Кубива
    -вероятно Альфа не будет покупать целиком

    -осталось упасть метеориту

    ОтветитьУдалить
  10. Чому ніхто з представників ІГ групи не може хоча б декілька слів написати про варіанти, які зараз розглядаються хоча б приблизно і без вказання назви приймаючого банку. Чому Сидоренко знаходить час виставляти нові фото у Фейсбуці а про цей сайт забув? Чому мовчать юридичні особи? Нам всім стараються надягнути рожеві окуляри - цьому сайту довіряємо, цьому - ні, ця публікація понятна, а ця не понятна... Скільки ще будемо чекати?

    ОтветитьУдалить
  11. После объявления ФГВ через 5 дней НБУ вынесет приговор.Считаю,что нам НЕОБХОДИМО ЗАВТРА ПИКЕТИРОВАТЬ НБУ,поднимать максимальный шум,Не надейтесь на ИГ.Их мало и они не всесильны.Наше молчание позволит этим аферистам прикарманить наши деньги.РЕШАЙТЕ!А потом пойти в СБУ на Малоподвальную,16 и подать коллективное заявление на НБУ,НОВИНСКОГО,ФГВ.Пусть выяснят,на каком основании они нас грабят и кто виновен в этом дерибане.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Сначала фонд предлагает НБУ ликвидацию, через 5 дней НБУ выносит решение. Решение уже вынесено

      ідповідно до Постанови Правління Національного банку України від 13.06.2014 № 355 «Про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «БАНК ФОРУМ» виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийнято рішення від 16.06.2014 № 49 про початок здійснення процедури ліквідації.........

      Удалить
    2. Просто не знаю. Страшно и навредить переговорам, вот же во что всё упирается.
      Давайте обсудим.

      Удалить
  12. https://www.youtube.com/watch?v=7GQjyQk6vLI&src_vid=qsUV-uvcbQA&feature=iv&annotation_id=channel%3A53912e9d-0000-2afa-a23d-001a113bfeb8

    Новий Президент. Hromadske.doc

    Новинский на 2ой минуте

    знаю - видео не по теме, хочу что мы сняли немного напряжение... до ответа (фонда+нбу+альфа)

    ОтветитьУдалить
  13. Нашел такой образец заявления. Юристы, дайте свои замечания






    Від кредитора
    ______________________________________
    ______________________________________,
    що мешкає за адресою: __________________
    ______________________________________

    Ідентифікаційний код _______________
    Тел. _________________


    м. Київ «___» червня 2014р.

    Заява
    про визнання кредитором

    «___» червня 2014 року в офіційному друкованому органі - газеті «Голос України» №____ було опубліковано оголошення про те, що Постановою Правління Національного банку України № 355 від 13.06.2014р. з 16.06.2014р. відкликано банківську ліцензію та ініційовано процедуру ліквідації ПАТ «Банк Форум».
    У відповідності до ст. 89 Закону України «Про банки і банківську діяльність» від 07.12.2000р. № 2121-ІІІ (надалі Закон № 2121-ІІІ), ________________________ (надалі – Кредитор) вважає за необхідне подати письмову заяву з майновими вимогами до Боржника, а також документи, що їх підтверджують.
    «___» ________ 20__ року між ПАТ «Банк Форум» (надалі Боржник), та Кредитором укладений(ні) Договір(ори) банківського вкладу_________________________ № _________ (надалі – Договір(ори)).
    Так, Кредитор, на виконання п. 3 Договору, надавав Боржнику грошові кошти, що підтверджується випискою по рахунку/квитанцією та підтверджує внесення коштів в касу банку (копія(ї) зазначеної(их) вище виписки по рахунку/квитанції додається(ються)).
    Станом на день подання цієї заяви, загальна заборгованість Боржника перед Кредитором за Договором(ами) складає __________________________________________ (________________________________________________________________) грн. ___ коп.
    Відповідно до ст. 509 Цивільного Кодексу України від 16.01.2003р. № 435IV (надалі – ЦК України) зобов'язанням є правовідношення, в якому одна сторона (боржник) зобов'язана вчинити на користь другої сторони (кредитора) певну дію (передати майно, виконати роботу, надати послугу, сплатити гроші тощо) або утриматися від певної дії, а кредитор має право вимагати від боржника виконання його обов'язку.
    В силу ст. ст. 599, 629 ЦК України, договір є обов’язковим для виконання сторонами. Згідно ст. 1066 ЦК України за договором банківського рахунка банк зобов'язується приймати і зараховувати на рахунок, відкритий клієнтові (власника рахунка), грошові кошти, що йому надходять, виконувати розпорядження клієнта про перерахування і видачу відповідних сум з рахунка та проведення інших операцій за рахунком.
    Згідно з ст. 2 Закону № 2121-ІІІ кредитор банку це юридична або фізична особа, яка має документально підтверджені вимоги до боржника щодо його майнових зобов'язань.
    Відповідно до ст. 89 Закону 2121-ХІІ протягом одного місяця з дня опублікування оголошення про відкриття ліквідаційної процедури кредитори мають право заявити ліквідатору про свої вимоги до банку.
    На підставі вищевикладеного та керуючись ст. ст. 2, 58, 87, 89, 93, 96 Закону України «Про банки і банківську діяльність» від 07.12.2000р. № 2121-ІІІ.

    ПРОШУ:

    1. Визнати _______________________________________________ кредитором ПАТ «Банк Форум» на загальну суму _________________________________ (__________________________________________________________) грн. ____ коп.
    2. Повернути у встановленому Законодавством України терміни загальну суму заборгованості __________________________________________________________ (___________________________________________________________) грн. ___ коп.


    Додатки:

    1. Копія Договору _________________________________________________________.
    2. Копія виписки по рахунку від _____________________________________________.
    3. Копія квитанції, що підтверджує внесення грошових коштів на рахунок від _______________________________________________________________________
    _______________________________________________________________________
    _______________________________________________________________________
    _______________________________________________________________________
    _______________________________________________________________________




    «_____» ____________________ 2014р. ПІБ

    Підпис

    ОтветитьУдалить