Обуждаем дальнейшие планы

116 комментариев
Друзья! Предлагаю на этой странице обсудить дальнейшие планы - суды, митинги, ...

Я уже который месяц убеждаю всех - берите инициативу в свои руки, начинайте конкретно реализовывать идеи и люди будут подключаться, нельзя ждать и надеяться, что кто-то другой это сделает, это не работает.

Не факт, что каждая такая инициатива будет успешно реализована, но это нормально и в это тоже результат.



По каждому направлению можем сделать отдельную тему обсуждения, подробности здесь
http://bankforumsos.blogspot.com/p/blog-page_26.html

116 комментариев :

  1. Підтримую

    Андрей6 сент. 2014 г., 11:37:00
    Тогда нужен митинг у АП- очень организованный и до победного конца с голодовкой!!!По другому мало шансов.Настаивать на личной встрече с Гарантом

    Організація повинна бути не гірша ніж на мітингу КМУ - з перекриттям дороги, шинами та іншими методами, які зацікавлять ЗМІ.

    ОтветитьУдалить
  2. Полностью поддерживаю инсайдера, только этот вариант как показала практика будет иметь результат. И если не будет круглосуточной голодовки опять выйдет представитель президента и скажет что РГ работает, поэтому нужно стоять пока не огласят конкретных результатов

    ОтветитьУдалить
  3. Поддерживаю !!! давно пора

    ОтветитьУдалить
  4. Митинг конечно хорошо! Но в том числе необходимы дополнительные меры - прокуратура, милиция и давление по судам. Необходимо собрать больше информации и перераспределить кто что делает!

    ОтветитьУдалить
  5. Считаю, что такой массовостью мы ничего не добьемся.
    Если на то пошло, то можно вынести на обсуждение тему об объединении движения всех проблемных банков.
    Конечно, есть минус, так как в каждом банке свои проблемы, но для вкладчиков это общая проблема - вернуть свои сбережения.
    И, если будет митинг из 10-15 тысяч вкладчиков пусть даже из разных банков, то результат будет другой.
    При этом проще будет влиять как на собственников банков, так и на государственных деятелей.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Собрать всех обворованных вкладчиков идея супер!!!,только как их всех собрать?,мы себя не можем организовать.Но я За любую инициативу.Кто их всех будет обзванивать и собирать?Есть мысли?

      Удалить
    2. Могу предоставить контакт ИГ Еврогазбанка для общего митинга

      Удалить
  6. То что было под прокуратурой, та жалкая горстка людей - это вообще не похоже на протест. Чем дальше, тем легче нас будет сливать.

    ОтветитьУдалить
  7. Митинги, иски и т.д., необходима последовательность и эффективность. Предложение Светланы Д., присоединится к заявлению, по которому уже открыто уголовное производство № 42014100040000208 від 14.08.14 - это реальная возможность доказывать факт доведения банка до банкротства, в результате которго был нанесен материальный ущерб клиентам банка и добиваться возврата своих денег. Для того , чтобы внести сведения указанные в заявлении об уголовном преступлении в реестр, надо чтобы эти сведения были убедительные, если внесли значит убедительные. Чем больше заявлений, тем серьезней будут относиться к досудебному расследованию.

    ОтветитьУдалить
  8. Виходячи з норм КПК України кожен вкладник вже може написати заяву про залучення його до провадження № 42014100040000208 від 14.08.14 як потерпілого.
    Стаття 55. Потерпілий
    1. Потерпілим у кримінальному провадженні може бути фізична особа, якій кримінальним правопорушенням завдано моральної, фізичної або майнової шкоди, а також юридична особа, якій кримінальним правопорушенням завдано майнової шкоди.
    2. Права і обов’язки потерпілого виникають в особи з моменту подання заяви про вчинення щодо неї кримінального правопорушення або заяви про залучення її до провадження як потерпілого.
    Потерпілому вручається пам’ятка про процесуальні права та обов’язки особою, яка прийняла заяву про вчинення кримінального правопорушення.
    3. Потерпілим є також особа, яка не є заявником, але якій кримінальним правопорушенням завдана шкода і у зв’язку з цим вона після початку кримінального провадження подала заяву про залучення її до провадження як потерпілого.

    ОтветитьУдалить
  9. Стаття 214. Початок досудового розслідування
    2. Досудове розслідування розпочинається з моменту внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Положення про Єдиний реєстр досудових розслідувань, порядок його формування та ведення затверджуються Генеральною прокуратурою України за погодженням з Міністерством внутрішніх справ України, Службою безпеки України, органом, що здійснює контроль за додержанням податкового законодавства.

    5) досудове розслідування - стадія кримінального провадження, яка починається з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань і закінчується закриттям кримінального провадження або направленням до суду обвинувального акта, клопотання про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру, клопотання про звільнення особи від кримінальної відповідальності;

    ОтветитьУдалить
  10. Наверное все думают, что само собой решиться или кто сделает за него. За долгое время всего несколько человек написало в правоохранительные органы, в судах вообще единицы как будто никому ничего не надо. Не надо сдаваться и тогда всё решиться уделить час времени написать и отправить много не убудет. Главное чтобы это регулярно было.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Вячеслав, я уже писал по этому поводу, нужно подготовить шаблоны, объяснить что и куда нести, на отдельной страницы вежливо ответить на пару глупых на взгляд автора, но сложных на взгляд пользователя вопросов ... и процесс пойдет. Даже соберем информацию сколько заявлений и куда отнесли.

      По каждой маленькой задаче нужен координатор.

      Удалить
  11. Нужен масштабный митинг,и тогда все будет!!!Очень жаль,что большая часть здесь жалеет время и потратить копейки на дорогу,а при этом теряет огромные деньги.
    Если нас будет много,то не надо ни плакаты,не рупор,не деньги,и даже журналистов звать не надо,сами прийдут))) Люди,как вы не можете этого понять? Давайте организовываться!!!

    ОтветитьУдалить
  12. Суд это первоочередное! Там срок на апелляцию 10 дней. Если прощёлкаем апелляцию наши шансы на получение денег сильно уменьшаются!

    http://www.agroperspectiva.com/ru/news/140172
    Государство будет спасать проблемные банки за свой счет

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Только Форум уже как не печально в пролете!!!!

      Удалить
  13. Вячеслав, Вы правы!
    Вопрос к ИГ и РГ, возможно ли получить от Фонда копию искового заявления? По - моему Фонд был не против общаться с представителями вкладчиков.
    Чтобы не упустить апелляцию, надо писать обращение к Президенту, Премьеру, Фонду с требованием подать апелляцию, хотя Фонд обязан это сделать. Вы пишите о митингах, митинги нужны возле Апелляционного суда в поддержку Фонда , а не против него. И митинг нужен там где открыто уголовное производство.

    ОтветитьУдалить
  14. предлагаю рассмотреть как самый последний вариант - заставить ликвидатора предоставить возможность и дать время 2-4 месяца вкладчикам и заемщикам банка Форум для взаимозачетов депозитов и кредитов. После этого - все что осталось от кредитного портфеля - пусть продают!!!!!!!!!!!!!! В таком случае выгодно всем : для депозитчиков - возврат своего депозита пусть и с дисконтом и в рассрочку, но возврат; для заемщиков - съэкономить на дисконте ...... Депозитчик - который зачелся с кредитчиком - не претендует больше ни на что и подписывает договор о взаимозачете в размере суммы кредита к сумме депозита 1:1. Я уверен - это будет лучше, чем когда за 10% продадут весь кредитный портфель и депозитчик абсолютно ничего не получит. Пусть за 10% - продают не ликвид, который останется после взаимозачетов.

    ОтветитьУдалить
  15. Нам надо понять Фонд апеляцию будет подавать или нет????

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Телефон Фонда 3333568 и 333577 .Долбайте их звонками, спрашивайте, почему на суд не являлись их представители, Когда будет апилляция. И будет ли вообще она подаваться, или уже все проплачено. Что б они поняли, что за ихними разборками и аферами стоят живые люди, которых они обворовали нагло и цынично, а не проплаченые титушки Новинского.

      Удалить
    2. Алла, я правильно понимаю, представители Фонда не явились на заседание суда по своему иску 05.09. ?

      Удалить
  16. Друзья! Большая просьба - все кто хочет что-то делать, оставляйте свои контакты (почту, телефон), также можем размещать на странице контактов.

    Я не вижу другого варианта продолжения работы. Тем более, что я не понимаю сложности завести еще один почтовый ящик или купить еще одну сим-карту.

    ОтветитьУдалить
  17. я предлагаю организоваться по городам, в каждом городе свой координатор который отвечает за организацию людей, совместный выезд и приезд, что бы знать на какое количество мы можем рассчитывать и сколько человек реально мы сможем собрать

    ОтветитьУдалить
  18. или вариант номер 2 собрать на митинг всех из Киева у администрации, и по городам организовать перекрытие дорог (это менее накладно для людей и во времени и деньгах) но обратно нужны координаторы на местах что бы это сделать одновременно

    ОтветитьУдалить
  19. время тик так не соберемся остаемся без штанов времени осталось мало (людей которые готовы бороться тоже) так что нужны кардинальные решения

    ОтветитьУдалить
  20. Ребята - идет ПРЕДВЫБОРНАЯ КОМПАНИЯ !!! либо СЕЙЧАС, либо никогда !!! активизируйтесь !

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Олигарх Вадим Новинский планирует баллотироваться по округу №127, который включает в себя Заводский район города Николаева. А также Николаевский и Очаковский районы Николаевской области.
      http://www.maritimebusinessnews.com.ua/news/government_and_politics/2014/08/29/26217.html

      Удалить
  21. Представители ИГ и РГ , к сожалению, не информируют нас об иске Фонда. Наверняка они присутствовали на заседании суда. Представители ИГ и РГ, Вы представляется интересы вкладчиков, по крайней мере Вы себя так позиционируете в СМИ. Если Вы действительно представляете интересы вкладчиков банка, озвучьте пожалуйста какими фактами Фонд обосновывает свой иск?

    ОтветитьУдалить
  22. Вкладчики банка «Форум» пикетируют прокуратуру

    http://news.eizvestia.com/news-finance/full/475-vkladchiki-banka-forum-piketiruyut-prokuraturu

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Возникает вопрос, почему банк не подает иски в суд о признание заемщиков банкротами, почему банкротят банк? Возможно эти предприятия имеют огромные активы, работают с прибылью, а кредиты не отдают.

      Удалить

    2. Про внесення змін до Закону України "Про банкрутство"

      ( Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1999, N 42-43, ст.378 )

      ( Щодо змін додатково див. Кодекс
      N 2341-III ( 2341-14 ) від 05.04.2001, ВВР, 2001, N 25-26,
      ст.131 )


      Верховна Рада України п о с т а н о в л я є:

      Внести зміни до Закону України "Про банкрутство" ( 2343-12 )
      (Відомості Верховної Ради України, 1992 р., N 31, ст. 440; 1993
      р., N 29, ст. 308; 1994 р., N 27, ст. 224), виклавши його в такій
      редакції:

      "З А К О Н У К Р А Ї Н И

      Про відновлення платоспроможності
      боржника або визнання його банкрутом

      боржник - суб'єкт підприємницької діяльності, неспроможний
      виконати свої грошові зобов'язання перед кредиторами, у тому числі
      зобов'язання щодо сплати податків і зборів (обов'язкових
      платежів), протягом трьох місяців після настання встановленого
      строку їх сплати;

      Удалить
    3. банкрутство - визнана арбітражним судом неспроможність
      боржника відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані
      судом вимоги кредиторів не інакше як через застосування
      ліквідаційної процедури;

      суб'єкт банкрутства (далі - банкрут) - боржник,
      неспроможність якого виконати свої грошові зобов'язання
      встановлена арбітражним судом. Суб'єктами банкрутства не можуть
      бути відокремлені структурні підрозділи юридичної особи (філії,
      представництва, відділення тощо);

      кредитор - юридична або фізична особа, яка має у
      встановленому порядку підтверджені документами вимоги щодо
      грошових зобов'язань до боржника, щодо виплати заборгованості по
      заробітній платі працівникам боржника, а також органи державної
      податкової служби та інші державні органи, які здійснюють контроль
      за правильністю та своєчасністю справляння податків і зборів
      (обов'язкових платежів);

      Удалить
    4. Стаття 6. Підвідомчість, підсудність, право та підстава
      порушення справи про банкрутство

      1. Справи про банкрутство підвідомчі арбітражним судам і
      розглядаються ними за місцезнаходженням боржника.

      2. Право на звернення до арбітражного суду із заявою про
      порушення справи про банкрутство мають боржник, кредитор.

      3. Справа про банкрутство порушується арбітражним судом, якщо
      безспірні вимоги кредитора (кредиторів) до боржника сукупно
      складають не менше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати,
      які не були задоволені боржником протягом трьох місяців після
      встановленого для їх погашення строку, якщо інше не передбачено
      цим Законом.

      Удалить
    5. Вопрос к Фонду, сколько исков банк подал в суды о банкротстве неплатежеспособных заемщиков. Если не одного, то это бездеятельность, которая привела к неплатежеспособности банка.

      Удалить
  23. Украина получила $500 млн от Всемирного банка
    http://finance.liga.net/economics/2014/9/8/news/39998.htm

    ОтветитьУдалить
  24. У вкладчиков банка "Форум" есть шанс вернуть свои средства, - юрист
    http://24tv.ua/home/showSingleNews.do?u_vkladchikov_banka_forum_est_shans_vernut_svoi_sredstva__yurist&objectId=482729&lang=ru

    ОтветитьУдалить
  25. Фонд защищает права вкладчиков, поэтому по- моему вот эта статья Гражданско- процессуального Кодекса дает право каждому клиенту банка присоединится к апелляционной жалобе Фонда, чем больше заявлений тем больше нарушенных прав.
    Стаття 299. Приєднання до апеляційної скарги

    1. Особи, які беруть участь у справі, мають право приєднатися до апеляційної скарги, поданої особою, на стороні якої вони виступали. До апеляційної скарги мають право приєднатися також особи, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їх права та обов'язки.

    2. Заяву про приєднання до апеляційної скарги може бути подано до початку розгляду справи в апеляційному суді.

    3. До заяви про приєднання до апеляційної скарги додається документ про сплату судового збору.

    {Частина третя статті 299 в редакції Закону № 3674-VI від 08.07.2011}

    ОтветитьУдалить
  26. Порошенко, Ильвес и Шульц 12 сентября в Киеве откроют YES может устроить митинг в этот день ??? !!! что думаете

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Гарна нагода привернути увагу міжнародних організацій на війну влади проти власного народу.

      Удалить
    2. Идея классная. Митинг под АП необходим. Только как поднять людей? Ведь, наивные, надеются, что Новинский или Фонд добровольно нам отдадут деньги.

      Удалить
  27. сегодня разговаривал со знакомым, не как не может открыть счет для юр лица в гос банке, уже две недели (люди на наших ошибках учатся) и государство привлекает бизнес в гос банки, еще встречался с человеком с партии ляшка тема банка форум их по ходу не интересует (война интереснее да и рейтинг поднять можно)

    ОтветитьУдалить
  28. так что ребята стоит рассчитывать на свои силы !!!

    ОтветитьУдалить
  29. Всем всем всем - разместите на своей странице в соц сетях facebook или vk.com - обязательно запость фото в социальной сети Facebook или Instagram, но не забудь добавить специальный хэш-тег ‪#‎forumbankclick

    вот ссылки что размещать:

    http://www.ex.ua/80615125

    ОтветитьУдалить
  30. Если есть доказательства махинаций то можно передавать не только в прокуратуру но и в МВФ. Они могут запросить американский банк

    ОтветитьУдалить
  31. Был разговор с ЕБРР. Ответили что они не имеют к нынешнему банку никаких отношений у них там средств нет. Они являются кредиторами Комерц.и разбираюся за пределами Украины. Считаю что не надо забывать о принимающем госбанке, а доводить дело до конца.Нужно идти в АП и вызывать ответственного назначеного по нашему вопросу на диалог

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. 80 млн дол субординованого боргу ЄБРР обліковуються на балансі ПАТ "БАНК ФОРУМ". Кошти були одержані в 2009 році терміном на 10 років і після зміни власника з Банку не виводилися.

      Удалить
  32. [http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/v0315500-09] - это Постановление НБУ в котором сказано, о корректировки регулятивного капитала на сумму не полученных начисленных доходов. Не надо было делать аудит, а только сделать корректировки и понять , что регулятивный капитал состоит только из дополнительного капитала ( резервов), которые не покрыты деньгами. НБУ должен показать в суде балансовые данные по состоянию на 30.10.2012 года, которые подтверждают признаки неплатежеспособности банка, даже без увеличения суммы резерва.

    ОтветитьУдалить
  33. Просьба к вкладчикам, которые выступает третей стороной в суде. Судья у Эрнамио запросил аудиторский отчет, который был составлен в апреле 2013 года. Надо требовать, чтобы НБУ дал свою оценку этому отчету. На сумму резерва влияет сумма залога, поэтому если в расчете не учтена сумма залога из-за отсутствия акта проверки или оценки его стоимости, то сумма резерва увеличивается . В ручном режиме можно не только занизить сумму резерва, но и завысить. Поэтому надо проверять каждый факт, и проверить расчет по каждому кредиту.

    ОтветитьУдалить
  34. В зале заседания суда представитель Эрнамио говорит о том, что они расторгли, по- моему, в сентябре 2013 года договор покупки банка, договор является ничтожным и согласно немецкого законодательства Эрнамио не является собственником Форума, а менеджер назначенный Эрнамио на должность Председателя Правления Банка Яцура А.С. в газете Коммерсант № 186 (1889) от 13.11.2013 года говорит, что " Форум будет развиваться как универсальный банк. Наша главная задача - усилить рыночные позиции и зарабатывать, чтобы вернуть акционеру средства вложенные в капитал". То есть, банк принадлежит Комерцбанку, но менеджеры Эрнамио управляет им на Украине, чтобы вернуть деньги акционеру вложенные в капитал. Кто будет на заседании 12.09.2014. г. присоедините к делу. Где правда ?

    ОтветитьУдалить
  35. Живём по-старому. Порошенко не нравится кого будет выбирать Восток, Яценюк закрылся комбатами с АТО, как Наташа Шевой.Ходить надо как на работу к АП,ГПУ,суды так и к Пасечнику.Если дал добро на совместную работу по реализации активов то пусть наша ИГ заходит и делает свой аудит

    ОтветитьУдалить
  36. Здравствуйте, а кому-то пришло уведомление от фонда о том, что Вас включили в реестр кредиторов?

    ОтветитьУдалить
  37. На реестр у них 60 дней .Наверно на той недели приподнесут. На каналах--каждый 3-й банк рухнет.Юрлица не хотели отстаивать теперь побегайте от банка в банк. Скоро загонят всех в один, как сельдь в очередя, только при этом переполовинят наши карманы

    ОтветитьУдалить
  38. Позвонили с канала 112. В субботу 22.25 программа о ФОРУМЕ

    ОтветитьУдалить
  39. Кто инициатор? Смарт Холдинг и ИГ?

    ОтветитьУдалить
  40. Из записи заседания суда. Представитель Эрнамио говорит о том, что "Фонд не указал конкретных лиц, которым нанесен ущерб. Идет процедура банкротства, есть ликвидационная масса, и только после того как не будет ликвид массы можно определить пострадавших."
    1. Насколько я понимаю, пострадали те, кому Фонд выплатил до 200 тыс. грн. ( валютные депозиты) , так как получили деньги не в валюте вклада, а в гривне, и недополучили курсовую разницу, которая не выплачивается за счет ликвид. массы. Поэтому пострадавшие есть. Фонд должен составить списки и передать в суд, а вкладчики должны составить заявление с просьбой считать их пострадавшими и присоединится третье стороной с производству.

    ОтветитьУдалить
  41. Светлана Д, перезвоните или напишите мне (+380 95 629-05-08 roman.sht.ua@gmail.com ), нужно уточнить информацию

    Светлана Д. 4 сент. 2014 г., 21:01:00

    14 .08.14 відкрито кримінальне провадження № 42014100040000208 за ознакамикримінального правопорушення службовими особами ПАТ Банк Форум по ст. 219 кримінального кодексу-доведення до банкрутства.

    http://bankforumsos.blogspot.com/2014/09/3.html?showComment=1409853708293#c2070060798600915761

    ОтветитьУдалить
  42. Друзья! В связи с непонятным количеством судов нам СРОЧНО нужен Юрист для систематизации этой информации на сайте.

    Также просьба ко всем активистам - присылайте информацию - что, где, кого и как собираются судить - мне на почту roman.sht.ua@gmail.com

    Да здравствует наш суд, самый гуманный суд в мире! (С)

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Я неоднократно писал и еще раз объясняю - для того чтобы что-то сделать (письмо, заявление, суд и т.д.) нужен человек, который простым языком напишет что и как написать и куда отнести. У нас есть активные люди, которые это сделают.

      Это в первую очередь касается участия в судах, нам необходимо

      1) принимать участие третьей стороной для получения доступа к информации - нужны несколько человек, судов много

      2) Юристам объяснить как простым активистам сделать 1)

      Удалить
    2. 16 сентября в 10.00 в Хозяйственном суде на Богдана Хмельницкого , 44 "б" состоится слушание по делу за позовом ФГВ до компании " Yernamio".Сумма иска 2 314 649 647, 85 грн.

      Удалить
    3. Спасибо, Алла

      напоминаю, всю важную информацию в хронологическом порядке можно найти здесь - Основные события (ссылки сверху на каждой странице)

      http://bankforumsos.blogspot.com/p/sos.html

      Удалить
  43. время идет, сколько просили - ни один юрист не откликнулся на просьбы составить документ чтобы отнести в суд...
    как еще взывать, как еще просить??

    ОтветитьУдалить
  44. Вика!!!!я так же как и Вы устал чего то ждать, сегодня заключил договор с адвокатом и не хочу больше нервничать, теряем больше!!!!!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. напишите мне на почту - расскажите поподробнее, плиз

      Удалить
    2. Андрей, а Ваш адвокат разобрался, с кого деньги требовать? Потому, что я обращалась к адвокатам Монтян Т. на Урловской - они честно отказали, сказав, что закон не на нашей стороне.

      Удалить
  45. В даній ситуації вина є і НБУ. На минулому засіданні суддя сказала, що НБУ дав чинне погодження, знаючи про незадовільний фінансовій стан і проблеми з ліквідністю, дозволив банку працювати і продовжувати залучати депозити населення, за які несе відповідальність держава. Значить усвідомлював. Тому, шановна Валерія Олексіївна нехай теж задумається, як вирулити ситуацію. В мене є пропозиція. Поскільки тут вина І НБУ( своєчасно не дали рефінансування), і Новинского ( довів банк до такого стану), і ФГВ, що вчасно не вивів банк з піке - ідти до Президента, розказати про цю злочинну ситуацію і вимагати рекапіталізації у Новинского, рефінансування від НБУ,а Фонд нехай виконає свою функцію - рятувати банки.Під себе можуть писати і міняти закони, то нехай і для народу щось зроблять.Донести до Президента, що знищили не банк Новінского, а знищили сотні тисяч людських доль, надій і сподівань.

    ОтветитьУдалить
  46. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10204929144736654&set=pcb.10204929167097213&type=1&theater
    запрос о Громадской раде при НБУ. Уж очень интересна история их рождения и непосильной работы.

    ОтветитьУдалить
  47. Из записи суда становиться ясно-что противоправность действий банка абсолютно ясно видна из объяснений представителя банка-известно было.что банк не имеет достаточного резервного капитала-и.следовательно.не имел прав принимать вклады-это выписано в инструкциях НБУ.-а он это делал-и подставил вкладчиков.в особо крупных размерах-вот это и есть доведение до банкрутства.Кроме того.он разорвал договор с комерцбанком саме тому.что банк был неплатеспроможным-и.зная это-продолжал под акции принимать вклады-вина в форме умысла.Знал.-и делал. Но-НБУ. если резервы не были сформованы-не имел права утверждать статут нового власника-Новинського-а статут утвержден. Так.пора хотя бы одному киевлянину-вкладчику вступить во все эти справы. Нам нужен фактаж-копии документов.тогда все будет ясно. Кстати-третья особа без самостоятельных вымог судовых сборов не платит.Главное-довести.что порушены права-выше про порушення прав писал Форум форум-все верно-посылайтесь на Конституцию-и уже этого будет достаточно-нарушено право собственника.Заяву про вступ можно написать прямо в суде-и попросить всемя для ознакомления с материалами дела-это процесуальное право-суд не может отказать.Решайтесь.киевляне.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Как обьяснили мне юристы, своим правом собственности я распорядилась, отдав деньги банку.Мое право собственности перешло банку. Я его сама передала.Как то так. Я не юрист и мне сложно во всех этих ньюансах разобраться.Но то, что путем ложной рекламы у нас "пылесосили" депозиты в банк, у которого проблемы с ликвидностью с самого начала приобретения и НБУ закрывал на это глаза - это факт, о котором говорилось в суде,заседание которого перенесли на 16 сентября на 10.00.

      Удалить
    2. Ерунда-депозит-не передача права собственности. Банк брал деньги в пользование -вроде найм-за деньги.

      Удалить
    3. Алла .решайтесь. Главное-копии документов.

      Удалить
    4. Уважаемая РГ, возьмите, пожалуйста, на вооружение этот факт, и когда пойдете в НБУ, укажите на него Гонтаревой.Пусть исправляет ошибки своих "попередників" и ищет пути спасения вкладчиков банка Форум. Пусть ищут, где взять деньги.Тем более, что ФГВ Мировой банк в понедельник подкинул денег.

      Удалить
    5. Закон України " Про банки та банківську діяльність"
      вклад (депозит) - це кошти в готівковій або у безготівковій
      формі, у валюті України або в іноземній валюті, які розміщені
      клієнтами на їх іменних рахунках у банку на договірних засадах на
      визначений строк зберігання або без зазначення такого строку і
      підлягають виплаті вкладнику відповідно до законодавства України
      та умов договору;

      Удалить
  48. я имела в ввиду-попросить время-перерыв-для ознакомления с делом. Вы имеете на это право.если получите статус третьего лица.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Светлана, это надо сделать именно в Киеве? чтобы все было в одном и том же суде?

      Удалить
    2. Вступить в справу как третье лицо- там.где суд. Не обязательно киевлянин-любой вкладчик.просто с Киева удобнее сделать. Остальные вкладчики смогут проедъявить иски об ущербе -когда суд-хотя б один-потвердил противоправность действий эрнамио-тогда будут все составные елементы для стягнення убытков-об этом и говорили на суде-послушайте внимательно запись.

      Удалить
    3. Светлана, думаю, необходимо более подробно объяснить смысл этих действий.

      1) Попросить время для ознакомления с делом.
      2) Получить документы
      3) ?

      Удалить
    4. Сначала написать заявление про залучення до участи в справі в якості третьої особи без самостійних вимог-судовий збір не сплачуеться. Це клопотання розглядаеться судом-у разі задоволення -третя особа кортстуеться всіма процесуальними правами.в тому числі правом на ознайомлення зі всіма материалами справи-для цього треба заявить клопотання-як правило-оно задовольняеться судом.

      Удалить
    5. В клопотанні про залучення третьою особою викласти все те.що писали во всіх зверненнях-тільки викласти це все відносно той особи.що буде заявляти клопотання.тобто.від ії імені.для цього і треба викласти власну історію-та ті втрати.що понесла.порахувати все.тільки щоб довести власний інтерес та порушення прав.

      Удалить
    6. ок...все это сделали

      2) Получили документы

      3) дальше что с ними делать человеку

      Удалить
    7. а это по телефону. Главное сейчас-залучення до справи. А переживати неприятности и проблемы надо по мере надходження.

      Удалить
    8. Это нужно для того, кто будет это делать, скажем, мотивация действий

      Удалить
    9. Для того.кого суд визнає третьою особою-це фактичне визнання порушення його прав і інтересів як вкладника-вот і підстава для предїявлення вимоги про відшкодування збитків.в тому числі і курсовой різниці. А для решта вкладників-це підтвердження.що судові процеси між фондом і банком зачипають інтереси вкладників.А це дуже важливо для всіх.Тому так цікаво було подивитись матеріали.де третьою стороною був-як каже-Сергій Сергійович.

      Удалить
  49. Алла Гайдамака-Вы киевлянка-решайтесь. У Вас все получится.

    ОтветитьУдалить
  50. Для действий необходимо зайти на фейсбук и посмотреть на сайт Кредиторы и вкладчики Старокиевского банка https://www.facebook.com/kreditory.ta.vkladchiki.Starokievskogo.banka?fref=ts, там отмечена последовательность действий и материалы

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Было бы не плохо приобщить их к общему митингу

      Удалить
  51. http://domik.ua/novosti/ministr-finansov-predlozhil-ebrr-investirovat-v-ukrainskie-banki-n227245.html
    Министр финансов Украины Александр Шлапак в ходе встречи с первым вице-президентом Европейского банка реконструкции и развития (ЕБРР) Филлипом Беннеттом 11 сентября предложил организации инвестировать в банковский сектор Украины, сообщила пресс-служба министерства.

    «Проблемы значительной части украинских банков как объективные – это отток вкладчиков, в частности, в связи с боевыми действиями на востоке, так и субъективные – неэффективный менеджмент. Приход такого солидного партнера (как ЕБРР – УНИАН) позволил бы нам укрепить сектор», – цитирует министра пресс-служба.

    Согласно сообщению, Шлапак обратил внимание на необходимость капитализации украинских банков и предложил ЕБРР рассмотреть возможность участия в капитале банков.

    Также Шлапак подчеркнул, что Украина заинтересована в финансовой поддержке ЕБРР совместно с другими международными финансовыми институтами инвестиционных проектов в энергетическом секторе, в частности, связанных с модернизацией газотранспортной системы.

    ОтветитьУдалить
  52. В два крупнейших банка введены кураторы НБУ
    НБУ ввел кураторов и предоставил стабкредиты двум системным банкам
    Источник: http://delo.ua/finance/v-dva-krupnejshih-banka-vvedeny-kuratory-nbu-278013/?supdated_new=1410635994
    А слабо було як в Форум зразу ТА ввести?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. И кто знает, какие это банки. Вопрос логики из 10 банков вычислить два.
      У кого какие мнения?

      Удалить
    2. Скорее всего, это Дельта банк и Надра. Скажите спасибо, что не вводят ВА как в Форум, а то и в тех банках мы бы влетели

      Удалить
  53. Включил в субботу в 22.25 канал 112, программы о Форуме НЕТ.Идет программа:военная прокуратура.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Точніше програма "Народна прокуратура", в якій якраз мало йтися про Форум, що обіцяв ведучий-депутат від УДАРу але *ер там, а не Форум.

      Удалить
    2. Передача дорабатывается. Много материала.Выйдет в эфир на следующей неделе.Это пообещал Каплин.

      Удалить
  54. А у кого есть тел депутата Каплина????Созвонитесь пож, пусть даст пояснения на счет программы Форум

    ОтветитьУдалить
  55. печерський районний суд міста києва



    Справа № 757/16901/14-ц

    Категорія 26



    Р І Ш Е Н Н Я

    І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И



    05 вересня 2014 року Печерський районний суд м. Києва у складі:

    головуючого судді - Вовк С.В.,

    при секретарі - Грицюк Н. А.,

    розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом Фонду гарантування вкладів фізичних осіб до "ЄРНАМІО КОНСАЛТІНГ ЛТД", ОСОБА_2, третя особа Публічне акціонерне товариство "Банк Форум", треті особи із самостійними вимогами на предмет спору ОСОБА_3, ОСОБА_4, про стягнення коштів, -



    В С Т А Н О В И В :



    У липні 2014 р. Фонд гарантування вкладів фізичних осіб звернувся до суду з позовом до компанії «Єрнаміо Консалтинг ЛТД» та ОСОБА_2, третя особа ПАТ «Банк Форум» про стягнення майна (коштів) з власників істотної участі банку для задоволення вимог кредиторів.

    В обґрунтування позовних вимог Фонд гарантування вкладів фізичних осіб посилається на те, що внаслідок бездіяльності компанії «Єрнаміо Консалтинг ЛТД» та ОСОБА_2 як власників істотної участі ПАТ «Банк Форум» став неплатоспроможним, що, в свою чергу, завдало шкоди вкладникам та кредиторам банку на суму 5050231815,30 грн.

    Позивач мотивує позов тим, що згідно 58 Закону України «Про банки і банківську діяльність» на відповідачів як на власників істотної участі може бути покладена відповідальність за зобов'язаннями банку, оскілки банк був віднесений до категорії неплатоспроможних з їх вини.

    Представник позивача Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у судове засідання не з'явився.

    Прокурор прокуратури Печерського району м. Києва у судовому засіданні позовні вимоги Фонду гарантування вкладів фізичних осіб підтримала та просила суд позов задовольнити в повному обсязі, не заперечувала проти задоволення позовних вимог третіх осіб.

    Представники відповідачів позовні вимоги, викладені у позові, не визнали, посилаючись на те, що вони є незаконними, необґрунтованими та такими, що порушують права і законні інтереси відповідачів.

    Зокрема представники відповідачів послалися на те, що позивач не довів належними та допустимим доказами склад правопорушення, а саме позивач не надав докази, які б підтверджували протиправну поведінку відповідачів, шкідливий результат такої поведінки (збитки), причинний зв'язок між протиправною поведінкою та збитками та вину відповідачів.

    Представник третьої особи ПАТ «Банк Форум» позов Фонду гарантування вкладів фізичних осіб підтримала та просила суд задовольнити, при розгляді позовних вимог третіх осіб поклалася на розсуду суду.

    Треті особи з самостійними вимогами на предмет спору ОСОБА_3 та ОСОБА_4 у судове засідання не з'явилися, вчасно належним чином були повідомлені про розгляд справи.

    Суд, вислухавши пояснення прокурора, представників відповідачів, представника третьої особи, оголосивши та дослідивши матеріали справи, прийшов до висновку, що позовні вимоги задоволенню не підлягають з огляду на наступне.

    ОтветитьУдалить
  56. Судом встановлено, що виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб 14.03.2014 року прийнято рішення № 14 про запровадження тимчасової адміністрації та призначення уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на тимчасову адміністрацію в ПАТ «Банк Форум». Вказане рішення було прийнято позивачем на підставі постанови Правління Національного банку України від 13.03.2014 року № 135 «Про віднесення ПАТ «Банк Форум» до категорії неплатоспроможних».

    У подальшому постановою Правління Національного банку України від 13.06.2014 року № 355 було відкликано ліцензію ПАТ «Банк Форум» та прийнято рішення про його ліквідацію. Рішенням Виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб від 16.06.2014 року № 49 розпочато ліквідацію ПАТ «Банк Форум».

    У судовому засіданні встановлено, що компанія «Єрнаміо Консалтинг ЛТД» з липня 2012 року є власником акцій ПАТ «Банк Форум». В свою чергу ОСОБА_2 володіє 100% частки статутного капіталу компанії Єрнаміо Консалтинг ЛТД.

    Позивач вказує на те, що бездіяльність компанії «Єрнаміо Консалтинг ЛТД» та ОСОБА_2 як власників істотної участі призвела до неплатоспроможності ПАТ «Банк Форум», внаслідок чого кредитори понесли збитки у розмірі 5050231815,30 грн.

    Обґрунтовуючи суму збитків позивач зазнає, що станом на 13.06.2014 року загальна сума зобов'язань ПАТ «Банк Форум» складала 10661093000,00 грн., а ринкова (оцінювана) вартість ліквідних активів ПАТ «Банк Форум» станом на 12.02.2014 року складала 5610861184,72 грн., отже сума зобов'язань банку перевищує суму вартості активів на 5050231815,30 грн., що і є сумою завданої шкоди вкладникам та кредиторам ПАТ «Банк Форум».

    Згідно зі ст. 1166 ЦК України майнова шкода, завдана неправомірними рішеннями, діями чи бездіяльністю особистим немайновим правам фізичної або юридичної особи, а також шкода, завдана майну фізичної або юридичної особи, відшкодовується в повному обсязі особою, яка її завдала.

    ОтветитьУдалить
  57. Згідно ст. 22 Цивільного кодексу України визначено, що особа, якій завдано збитків у результаті порушення її цивільного права, має право на їх відшкодування. Збитками є: втрати, які особа зробила або мусить зробити для відновлення свого порушеного права (реальні збитки); доходи, які особа могла б реально одержати за звичайних обставин, якби її право не було порушене (упущена вигода). Збитки відшкодовуються в повному обсязі, якщо договором або законом не передбачено відшкодування у меншому або більшому розмірі.

    Відповідно до Постанови Пленуму ВСУ № 6 від 27.03.1992 р. зі змінами внесеними Постановою Пленуму ВСУ № 9 від 24.10.2003 р., розглядаючи позови про відшкодування шкоди, суди повинні мати на увазі, що шкода, заподіяна особі і майну громадянина або заподіяна майну юридичної особи, підлягає відшкодуванню в повному обсязі особою, яка її заподіяла, за умови, що дії останньої були неправомірними, між ними і шкодою є безпосередній причинний зв'язок та є вина зазначеної особи.

    Відповідно до ч. 1 ст. 11 ЦПК України, суд розглядає цивільні справи не інакше як за зверненням фізичних чи юридичних осіб і на підставі доказів сторін та інших осіб, які беруть участь у справі.

    Зі змісту ст. ст. 10, 60 ЦПК України випливає, що кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень.

    У відповідності до ст. 212 ЦПК України жоден доказ не має для суду наперед встановленого значення.

    Згідно ч. 2 ст. 59 ЦПК України визначено, що обставини справи, які за законом мають бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватися іншими засобами доказування.

    На підтвердження розміру збитків позивач посилається на те, що згідно плану врегулювання неплатоспроможності ПАТ «Банк Форум», затвердженого рішенням Виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб від 18.06.2014 року, станом на 13.06.2014 року загальна сума зобов'язань ПАТ «Банк Форум» складала 10661093000,00 грн., а ринкова (оцінювана) вартість ліквідних активів ПАТ «Банк Форум» року складала 5610861184,72 грн., що підтверджується висновком про вартість від 12.02.2014 року, складеного суб'єктом оціночної діяльності - ТОВ «Кредитне Брокерське агентство».

    ОтветитьУдалить
  58. Проте Фонд гарантування вкладів фізичних осіб на підтвердження своїх доводів не надав до суду ані плану врегулювання неплатоспроможності ПАТ «Банк Форум», затвердженого рішенням Виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб від 18.06.2014 року, ані висновок про вартість від 12.02.2014 року, складений суб'єктом оціночної діяльності - ТОВ «Кредитне Брокерське агентство».

    Визначення конкретної суми збитків кредиторів банку можливе лише після продажу активів та задоволення вимог кредиторів в процесі ліквідації банку в порядку черговості, визначеною статтею 52 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».

    Так, згідно статті 52 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» кошти, одержані в результаті ліквідації та реалізації майна банку, спрямовуються уповноваженою особою Фонду на задоволення вимог кредиторів у черговості визначеній в цій статті.

    Законодавство встановлює, що збитками є певний (конкретний) розмір втрат, який особа зазнала у зв'язку з протиправною поведінкою іншої особи. Проте враховуючи, те що Закон України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» передбачає процедуру задоволення вимог кредиторів за рахунок майна банку, яка на момент розгляду даної справи завершена не була, розмір збитків, який вказує позивач, є лише його умовним припущенням про можливий розмір збитків кредиторів банку.

    У даному випадку наявність теоретичного обґрунтування можливості завдання кредиторам банку збитків ще не є підставою для їх стягнення.

    Можливість покладення відповідальності на власників істотної участі за зобов'язаннями банку згідно статті 58 Закону України «Про банки і банківську діяльність» ставиться в залежність від наявності вини цих осіб у доведенні банку до неплатоспроможності.

    Згідно зі ст. 614 ЦК України особа, яка порушила зобов'язання, несе відповідальність за наявності її вини (умислу або необережності), якщо інше не встановлено договором або законом

    Вина є одним з елементів суб'єктивної сторони будь-якого правопорушення, а тому юридична відповідальність за загальним правилом можлива лише при винному вчиненні забороненого діяння.

    ОтветитьУдалить
  59. Проте позивач не довів належними та допустимими доказами у розумінні ст. ст. 58, 59 ЦПК України вину відповідачів у доведенні ПАТ «Банк Форум» до неплатоспроможності.

    Як вбачається з матеріалів справи, зокрема зі звіту по перевірці процесів адміністрування (супроводження) кредитів та забезпечення департаменту внутрішнього аудиту ПАТ «Банк Форум» за квітень 2013 року, станом на момент придбання компанією Єрнаміо Консалтинг ЛТД акцій ПАТ «Банк Форум» недооцінка резерву на покриття збитків ПАТ «Банк Форум» складала 2,4 мільярди грн., а фактичний розмір регуляторного капіталу ПАТ «Банк Форум» становив мінус 1,194 мільярди грн.

    Стаття 76 Закону України «Про банки і банківську діяльність» передбачає, що Національний банк України повинен визнати банк неплатоспроможним, якщо сума регуляторного капіталу є меншою, ніж одна третина від мінімального рівня, встановленого законодавством України, що на станом на 2012-2013 роки становив 40 мільйонів грн.

    Враховуючи той факт, що на момент придбання компанією «Єрнаміо Консалтинг ЛТД» мажоритарного пакету акцій ПАТ «Банк Форум» його регулятивний капітал фактично мав від'ємне значення і відповідно до вимог статті 76 Закону України «Про банки і банківську діяльність» вже був неплатоспроможним, вина компанії «Єрнаміо Консалтинг ЛТД» та ОСОБА_2 у доведенні ПАТ «Банк Форум» до неплатоспроможності відсутня.

    Будь-яких доказів, які б спростовували вищенаведене та підтверджували вину відповідачів позивачем до суду надано не було.

    Окрім цього позивач не довів, що дії або бездіяльність відповідачів були протиправними і що між ними і шкодою є безпосередній причинний зв'язок. Отже позивач не зміг довести належними та допустимими доказами всіх складових, які передбачені законодавством для можливості притягнення особи до відповідальності за заподіяні збитки.

    ОтветитьУдалить
  60. Суд звертає увагу на те, що законодавством не передбачена автоматична відповідальність власників істотної участі за зобов'язаннями банку у випадку визнання його неплатоспроможним. Стягнення збитків є одним із видів цивільно-правової відповідальності. Для застосування такої міри відповідальності позивач зобов'язаний довести наявність усіх елементів складу цивільного правопорушення, а саме: протиправної поведінки, збитків, причинного зв'язку між протиправною поведінкою боржника та збитками і вини. За відсутності хоча б одного з цих елементів цивільна відповідальність не настає.

    Окрім цього, позивач, посилаючись на своє право на звернення до суду, наводить статтю 52 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», яка передбачає можливість звернення Фонду гарантування вкладів фізичних осіб до суду з вимогою про стягнення майна з таких осіб для задоволення вимог кредиторів. Проте вищевказана норма закону надає право на звернення до суду лише у випадку отримання Фондом гарантування вкладів фізичних осіб відмови власника істотної участі у добровільному задоволенні відповідної вимоги або невиконання такої вимоги у встановлений строк.

    На порушення вищенаведеної статті Фонд гарантування вкладів фізичних осіб не звертався до відповідачів з вимогою про задоволення за рахунок їх майна частини вимог кредиторів ПАТ «Банк Форум».

    За аналогічних підстав не підлягають задоволенню позовні вимоги третіх осіб з самостійними вимогами на предмет спору ОСОБА_3 та ОСОБА_4

    З огляду на наведене, суд приходить до висновку, що позовні вимоги позивача є безпідставними та необґрунтованими, а тому не підлягають задоволенню.

    На підставі ст. ст. 3, 4, 10, 11, 31, 60, 61, 209, 212-215 ЦПК України, суд, -



    В И Р І Ш И В :



    Позовну заяву Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (Ідентифікаційний код 21708016) до "ЄРНАМІО КОНСАЛТІНГ ЛТД" (Ідентифікаційний код 250950), ОСОБА_2 (РНОКПП НОМЕР_1), третя особа Публічне акціонерне товариство "Банк Форум", треті особи із самостійними вимогами на предмет спору ОСОБА_3, ОСОБА_4, про стягнення коштів та позовні вимоги ОСОБА_3, ОСОБА_4 до "ЄРНАМІО КОНСАЛТІНГ ЛТД", ОСОБА_2 про стягнення коштів - залишити без задоволення.

    Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом десяти днів з дня його проголошення. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

    Апеляційна скарга подається Апеляційному суду м. Києва через Печерський районний суд м. Києва.

    Суддя С.В.Вовк

    ОтветитьУдалить
  61. А где был Фонд? Почему не явился ? Почему не доказывал?
    Закон України " Про банки та банківську діяльність"
    Стаття 37. Органи управління та контролю банку

    Органами управління банку є загальні збори учасників,
    спостережна рада, правління (рада директорів) банку.

    Органом контролю банку є ревізійна комісія та внутрішній
    аудит банку.
    Стаття 39. Спостережна рада банку

    Спостережна рада банку обирається загальними зборами
    учасників з числа учасників банку або їх представників. Члени
    спостережної ради банку не можуть входити до складу правління
    (ради директорів) банку, ревізійної комісії банку.

    Спостережна рада банку здійснює такі функції:

    2) контролює діяльність правління (ради директорів) банку;
    5) приймає рішення щодо покриття збитків;

    Стаття 40. Виконавчий орган банку

    Правління (рада директорів) банку є виконавчим органом банку,
    здійснює управління поточною діяльністю банку, формування фондів,
    необхідних для статутної діяльності банку, та несе
    відповідальність за ефективність його роботи згідно з принципами
    та порядком, встановленими статутом банку, рішеннями загальних
    зборів учасників і спостережної ради банку.

    У межах своєї компетенції правління (рада директорів) діє від
    імені банку, підзвітне загальним зборам учасників та спостережній
    раді банку.

    Правління (рада директорів) банку діє на підставі положення,
    що затверджується загальними зборами учасників чи спостережною
    радою банку.

    Голова правління (ради директорів) банку керує роботою
    виконавчого органу та має право представляти банк без доручення.

    Стаття 46. Обов'язки щодо інформування Національного банку
    України

    Правління (рада директорів) банку зобов'язане протягом трьох
    робочих днів інформувати Національний банк України про:

    3) втрати на суму, що перевищує 15 відсотків капіталу банку;

    4) падіння рівня капіталу банку нижче рівня регулятивного
    капіталу;

    5) наявність хоча б однієї з підстав для віднесення банку до
    категорії проблемних або неплатоспроможних або для відкликання
    банківської ліцензії та ліквідації банку;
    { Пункт 5 частини першої статті 46 в редакції Закону N 4452-VI
    ( 4452-17 ) від 23.02.2012

    Согласно отчетности размещенной на сайте банка по состоянию на 01.10.2012 г. резервы - 3 160 119 тыс. грн. , регулятивный капитал - 2 025 755 тыс. грн.. Банк приобретен Эрнамио в конце октября 2012 г., думаю, что за месяц суммы не изменились. Представитель Эрнамио в суде 09.09.2014г., говорит о том. что после покупки они обнаружили искажения в отчетности по формированию резерва , сумма недорезервирования составила 230 млн. евро, при курсе 10 грн. за евро 2 300 000 тыс. грн. В таком случаи Форум в 4 квартале 2012 года обязан был исправить отчетность и увеличить сумму резерва на 2 300 000 тыс. грн., при этом резерв составил бы 5 460 000 тыс. грн., что составляет более 40 % % от общей суммы активов по которым оцениваются риски и формируются резервы, Банк имел все признаки неплатежеспобного банка, поэтому должен был сообщить НБУ. В таком случаи собственник должен был докапитализировать банк или признать его неплатежеспособным, чего сделано не было. Поэтому в 2013 г. банк наращивает убытки и уменьшает резервы, что привело к банкротству.

    4) падіння рівня капіталу банку нижче рівня регулятивного
    капіталу;
    по состоянию на 01.10.2012 г. собственный капитал 1 478 366 тыс. грн., регулятивный капитал 2 025 755 тыс. грн.
    Стаття 32. Порядок формування та збільшення статутного
    капіталу банку
    Регулятивний капітал банку не може бути
    меншим за статутний капітал.

    На 01.10.2012 г. регулятивный капитал - 2 025 755 тыс. грн., статутний капітал - 5 934 619 тыс. грн.

    ОтветитьУдалить
  62. "В таком случаи Форум в 4 квартале 2012 года обязан был исправить отчетность и увеличить сумму резерва на 2 300 000 тыс. грн., при этом резерв составил бы 5 460 000 тыс. грн., что составляет более 40 % % от общей суммы активов по которым оцениваются риски и формируются резервы," а сумма капитала уменьшилась бы на 2 300 000 тыс. грн. , в таком случаи капитал бы имел отрицательное значение.

    ОтветитьУдалить
  63. Тобто.Форум не мав прав працювати с вкладами-не витримані були нормативи.встановлені Інструкціей про порядок регулювання діяльності банків в Україне-и робив це.підставівши вкладників.

    ОтветитьУдалить
  64. Апелляция по Справа № 757/16901/14-ц практически готова необходимо определиться кому подавать. От судового сбора освобождены! В понедельник нужно подать!!!

    ОтветитьУдалить
  65. Что случилось с банком Вадима Новинского
    За конфликт олигарха и власти заплатят рядовые вкладчики и украинские предприниматели
    http://forbes.ua/business/1378992-chto-sluchilos-s-bankom-vadima-novinskogo

    ОтветитьУдалить
  66. http://www.ex.ua/view/80919889

    Форум Банк - Хозяйственный Суд (вул. Б. Хмельницького, 44Б) завтра, во вторник, 16 сентября - перенесли на 19 сентября 2014 г

    forum-bank, 18:40, 16 сентября 2014, 18:47, 16 сентября 2014
    Хозяйственного Суда (вул. Б. Хмельницького, 44Б) завтра, во вторник, 16 сентября

    forum-bank, 15:12, 16 сентября 2014, 15:28, 16 сентября 2014
    Митинг возле Хозяйственного Суда (вул. Б. Хмельницького, 44Б) во вторник, 16 сентября в 9:15

    Всем всем всем - разместите на своей странице в соц сетях facebook или vk.com - обязательно запость фото в социальной сети Facebook или Instagram, но не забудь добавить специальный хэш-тег ‪#‎forumbankclick

    фото 1 - Сторона НБУ, Ликвидатор - Форум Банк - НБУ - это одна сторона
    фото 2 - Смарт Холдинг - сторона Новинского
    фото 3 - представитель прокуратуры
    фото 4 и 5 говорит о том - что зал 3х3 м места очень мало - всего 15 чел с трудом вместились

    остальное слушайте - все внизу

    Решающий суд 19 сентября 2014 г в 10:00

    ОтветитьУдалить
  67. Спасибо за запись. Как всегда со стороны представителей собственника одно вранье. Короткое выступление Фонда сегодня выглядит по-моему достойно. Думаю более глубокая база доказательств у них тоже есть. Единственное чем апеллирует представитель собственника это решением Печерского суда, которое на мой взгляд является заведомо неправосудным. Исходя из выступления Фонда, Эрнамио подает противоречивую информацию в судах. Исходя из выступления Фонда, аудиторский отчет независимой аудиторской компании, которая делала аудит перед продажей банка не подтверждает заявление Эрнамио ( о том , что они купили неплатежеспособный банк), сделанное в Печерском суде. 19.09.2014 г. надо поддерживать Фонд, чем будет больше людей тем лучше. Исходя из сегодняшнего заседания, думаю апелляция Фонда на решения Печерского суда будет. Думаю что присоединение к иску Фонда, исков вкладчиков придаст делу весомости, так как каждый вкладчик заявит о своем нарушеном праве.

    ОтветитьУдалить
  68. "Думаю что присоединение к иску Фонда, исков вкладчиков придаст делу весомости, так как каждый вкладчик заявит о своем нарушенном праве." - звучит издевательски, и уже который раз... и никто до сих пор не объяснил что, как и куда надо написать и отнести...

    ОтветитьУдалить
  69. Vika, почему Вы считаете чье -то мнение издевательским? Вы активный пользователь сайта, на сайте неоднократно говорили о встречах с адвокатом Ростиславом Кравец , по- моему киевляне даже его телефон писали на сайте, Адвокатская компания "Кравец и Партнеры" г. Киев . Андрей писал, что они нашли адвоката в своем городе. Обратитесь к адвокатам они Вам все профессионально пояснят.

    ОтветитьУдалить
  70. Vika? Ростислав Кравец , сегодня давал интервью в программе " Народны прокурор" Сергея Каплина, так что он в курсе проблемы Форума.

    ОтветитьУдалить