У Порошенка пояснили вето на закон про валютних позичальників

Комментариев нет
Президент Петро Порошенко ветував закон про мораторій на відчуження майна за валютні кредити, бо "він комплексно не вирішує проблеми".

Про це повідомляє прес-служба президента.

"Відсутність комплексного врегулювання питання погашення заборгованості за споживчими кредитами в іноземній валюті призводить до стійкого погіршення ситуації в банківській системі та зниження її ліквідності", - заявили у Порошенка.

"Вирішення проблем позичальників не може ставити під загрозу інтереси вкладників банків, які мають однакові права з позичальниками", - додали на Банковій.

Як відомо, Порошенко наклав вето на закон, що передбачає запровадження мораторію на стягнення майна, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті.

Прийнятий Радою 28 грудня цей закон забороняє забирати житло в позичальників за прострочені валютні кредити та виселяти людей.

Українська правда
http://www.pravda.com.ua/news/2015/01/15/7055139/


Порошенко ветував мораторій на вилучення майна за валютні кредити

Петро Порошенко застосував право вето до закону № 1610, що передбачає запровадження мораторію на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради

Нагадаємо, 28 грудня 2014 року Верховна Рада прийняла в другому читаннні та в цілому проект закону "Про мораторій на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті", що забороняє забирати житло в позичальників за прострочені валютні кредити.

Як повідомлялося, законом пропонується заборонити: стягувати у безспірному порядку на підставі виконавчого напису нотаріусу нерухоме житлове майно, що відповідає критеріям, визначеним у цьому Законі; примусове виселення мешканців такого житлового майна у будь-якому порядку.

"Повернуто з пропозиціями Президента 13 січня 2015 р. Готується на розгляд з вето Президента", - йдеться у повідомленні.

Економічна правда


http://www.epravda.com.ua/news/2015/01/15/521635/

Комментариев нет :

Отправить комментарий