Щодо листів та публічних заяв деяких осіб, розповсюджуваних нібито від імені ГО «ФОРУМ СОС»

3 комментария

№87 від 16 січня 2016 року

Главі Адміністрації Президента України
Ложкіну Б. Є.

Голові Комітету Верховної Ради України
з питань фінансової політики і банківської діяльності
Рибалка С. В.

Міністру фінансів України
Яресько Н. А.

Голови правління Національного Банку України
Гонтаревій В.О.

Директору-розпоряднику
Фонду гарантування вкладів фізичних осіб
Ворушиліну К. М.

Народному депутату України
Полякову М.А.

Уповноваженій особі
Фонду гарантування вкладів фізичних осіб
Ларченко І.М.



Щодо листів та публічних заяв
деяких осіб, розповсюджуваних
нібито від імені ГО «ФОРУМ СОС»


Повідомляємо Вам, що останнім часом почастішали випадки шахрайства, провокаційних публічних заяв і брехливих листів, коли окремі особи діють як представники ГО «ФОРУМ СОС», висловлюють позиції від імені нашого об’єднання або якимось-іншим чином намагаються використати наше громадське об’єднання для власних цілей.

Наприклад, так званий “голова правління ГО «Ініціативна група вкладників та клієнтів ПАТ «БАНК ФОРУМ» Олег Філінюк” надіслав лист на бланку з логотипом «ФОРУМ СОС» до народного депутата України М.Полякова як ніби то керівник об’єднання та представник вкладників ПАТ «БАНК ФОРУМ» (копія листа О.Філінюка та відповідь М.Полякова додаються). При цьому, звертаємо Вашу увагу на наступне.

1) Олег Філінюк не є ані членом нашої організації, ані особою, уповноваженою представляти ГО «ФОРУМ СОС». У своїх листах ця особа посилається на те, що діє від імені ГО «Ініціативна група вкладників та клієнтів ПАТ «БАНК ФОРУМ». Як можна перевірити за посиланням http://rgo.informjust.ua/, дане об’єднання відсутнє в переліку зареєстрованих ГО.

2) У своїх листах ця особа вказує сайт http://bankforumsos.blogspot.com/ як офіційний сайт ГО «Ініціативна група вкладників та клієнтів ПАТ «БАНК ФОРУМ». Насправді ж цей сайт є офіційним сайтом нашої громадської організації - тому таке посилання є брехливим.

3) Логотип, якій використовує у своїх листах ця особа, взятий з офіційного сайту нашої громадської організації.

4) Позиція цієї особи не співпадає з позицією нашого ГО «ФОРУМ СОС».

5) На початковому етапі, ця особа входила до ініціативної групи вкладників ПАТ «БАНК ФОРУМ», але була одноголосно вилучена з неї ще в 2014 році під час розширеного зібрання ініціативної групи через використання суспільних інтересів в особистих цілях.

Крім того, повідомляємо Вам, що ГО «ФОРУМ СОС» є юридичною особою, яка діє згідно з Статутом та має печатку. ГО «ФОРУМ СОС» є багаточисельною організацією, що включає в себе потерпілих вкладників та клієнтів (як фізичних, так і юридичних осіб) неплатоспроможних банків, що представляють всі регіони України, а також деякі іноземні країни.

Відповідно до Статуту, керівником організації є голова правління (з моменту заснування та по сьогоднішній день – Панікар Герман Юрійович). Крім того, уповноваженими особами представляти інтереси ГО «ФОРУМ СОС» в органах влади, є уповноважені на це члени правління ГО «ФОРУМ СОС» (згідно з відповідними довіреностями).

Враховуючи зазначену вище інформацію, при отриманні листів, просимо вас звертати увагу на наявність підпису голови правління Панікара Германа Юрійовича, а також офіційного бланку та / або печатки саме Громадської організації «Асоціація потерпілих вкладників «ФОРУМ СОС». У випадку подальшого отримання листів від фізичної особи Філінюка Олега, або інших осіб, просимо вас терміново повідомляти нам про ці випадки для складання заяви до прокуратури з приводу встановлення в діях цих осіб ознак складу злочину, передбаченого статтями 356 (Самоправство), 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Просимо довести вищезазначену інформацію до відома співробітників Вашої організації чи установи, а також до членів профільного Комітету ВРУ.

Додаток 1. Копія листа «голови правління» ГО «Ініціативна група вкладників та клієнтів ПАТ «БАНК ФОРУМ» Олега Філінюка (без вихід. номеру та дати, опубліковано на сайті http://m.censor.net.ua/blogs/1599/situatsya_navkolo_lkvdats_pat_bank_forum).

Додаток 2. Копія депутатського звернення №260 від 15.01.16 р. Народного депутата України М.Полякова (опубліковано на сайті http://m.censor.net.ua/blogs/1599/situatsya_navkolo_lkvdats_pat_bank_forum).

З повагою,

Голова правління Герман Панікар












3 комментария :

  1. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить
  2. http://ic1.static.km.ru/sites/default/files/imagecache/640x640/1450199795_hnip4t_600.jpg

    ОтветитьУдалить
  3. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить