ФГВФО готовий продати активи банку "Форум" на 12,7 млрд грн з дисконтом 99%

1 комментарий


Фонд гарантування оголосив, що 21 лютого у системі ProZorro.Продажі відбудуться торги з реалізації пулу активів банку "Форум" стартовою ціною 595,58 млн грн (балансова вартість активів – 12 699,34 млн грн).

До його складу увійшли права вимоги та інші майнові права за 492 кредитними договорами, що укладені з суб’єктами господарювання та фізичними особами, 2010 активів - права вимоги за кредитними договорами, що укладені з фізичними особами. Також до пулу ввійшли права вимоги на основні засоби, нерухоме майно, автотранспорт, дебіторська заборгованість та майнові прав за дебіторською заборгованістю.

"Лот F35GL40580 був зібраний за принципом один банк – один пул. Спочатку активи виставлялися на індивідуальних торгах у системі ProZorro.Продажі (більшість – неодноразово), але покупців не знайшлося. Згодом ці ж активи не були викуплені у складі пулів сформованих за видами активів (кредити юридичних осіб, кредити фізичних осіб, нерухомість, основні засоби).

Торги за вказаним лотом пройдуть за голландською моделлю аукціону з поетапним зниженням ціни (зниження ціни по більшості активів даного пулу – правам вимоги за кредитами – відбуватиметься з 4% від номіналу до 0,8%). Це дасть змогу продати пул за ціною, що максимально наближена до реальної вартості активів на ринку", - йдеться в заяві ФГВФО.

Ліквідація банку "Форум" почалась 16.06.2014. Цього року Фонд гарантування планує завершити ліквідацію. Станом на кінець січня 2019 року вкладниками банку отримано понад 2 853,82 млн грн у межах виплати гарантованої суми відшкодування.

Загальна сума акцептованих вимог кредиторів банку "Форум" перевищує 9 163,05 млн грн з яких фондом задоволено 3 632, млн грн. Надходження від продажу активів банку з початку ліквідації становлять 2 705, 34 млн грн. Переважно – це надходження від реалізації основних засобів та прав вимог за кредитами, резюмує ФГВФО.

Інші приклади продажу Фондом гарантування мільярдних активів банків-банкрутів з дисконтом 99% див. тут, тут, тут, тут.

Про продаж Фондом гарантування боргів мережі WOG перед банком "Форум" - тут.

Про позов ФГВФО до колишніх топ-менеджерів банку "Форум" - тут.

Про розслідування поліції щодо банкрутства банку “Форум” (у т.ч. про проблеми формування банком резервів, продаж Юрушевим "Форума" для Commerzbank з наступним його перепродажем для Новинського тощо) читайте тут.

Про боргові спори банку «Форум» та компаній «імені» В. Новинського див. тут, тут і тут.

1 комментарий :

  1. Замглавы ФГВФЛ С. Рекрут: средний уровень конверсии ожидаемо снижается, поскольку качественные активы почти закончились.

    Из крупных объектов у вас еще были долги сети АЗС WOG…
    - Торги проведены в прошлую пятницу (8 февраля), актив продан за 404,9 млн грн. Для нас этот вопрос был уже "горловой": банк "Форум" (кредитор сети – ИФ) в июне должен быть ликвидирован и исключен из реестра. Соответственно, все активы должны быть либо проданы, либо списаны, либо переданы в специализированные учреждения. Ситуацию осложняло то, что мы там очень сильно связаны по судам. Но юридическое основание торговать на сегодня есть.
    https://interfax.com.ua/news/interview/565581.html

    ОтветитьУдалить