Звіт про «Всеукраїнські збори вкладників і клієнтів банку «Форум»

Комментариев нет
Шановні колеги!

Ми усі разом із Вами робимо спільну справу – намагаємося повернути наші гроші!

Головне щоб під час організації і проведення мітингів ми із Вами були не менш активні, ніж під час роботи за комп’ютером і написанні коментарів.

Інформація до відома:

Кількість присутніх під час проведення «Всеукраїнських зборів вкладників і клієнтів банку «Форум» становила 975 осіб (у відповідності до списків реєстрації).

Найбільш активними виявилися представники Вінницької області – 22 особи, Дніпропетровської – 16, Черкаської – 8, Луганської – 7, Миколаївська, Донецька, Чернігівська, Полтавська, Одеська – по 2-4 представника від регіону. Київська область була представлена - 52 особами. Решта регіонів України була представлена по 1 одній особі із регіону. Усі інші були представниками міста Київ. 

Зрозуміло, що киянам простіше дістатися до місця проведення. Ініціативні групи з регіонів, ініціюють і проводить проводять потужні масової акції на місцях, але при планування майбутнього мітингу в місті Києві потрібно, щоб якомога більшою кількістю учасників були представлені УСІ РЕГІОНИ УКРАЇНИ!

Комментариев нет :

Отправить комментарий

Ликвидация банка "Форум" приведет к кризису всей банковской системы Украины, - эксперт

2 комментария

Ликвидация банка "Форум" приведет к кризису всей банковской системы Украины, - эксперт

Банк "Форум" - большой системный банк, и в случае его ликвидации в банковской системе начнется "эффект домино", что приведет к тяжелому кризису всей банковской системы в Украине. Об этом заявил глава ГО "Инициативная группа вкладчиков и клиентов банка"Форум" Павел Сидоренко.
"Отток вкладов в банке "Форум" начался с декабря 2012 г., связан с тяжелой экономической и политической ситуацией в Украине и составил 2 млрд гривен", - сказал Сидоренко.
Также глава инициативной группы подтвердил, что на сегодняшний день "все стороны переговорного процесса: Нацбанк, временная администрация, фонд гарантирования вкладов и бывший собственник заинтересованы в стабилизации ситуации в банке".
Напомним, что "Смарт-холдинг", контролирующий банк "Форум" ранее заявил о судебных претензиях к бывшему владельцу "Форума" - Commerzbank (Германия) - за непредоставление "Смарт-холдингу" информации о реальном положении дел в банке "Форум" перед его продажей. В "Смарт-Холдинге" отметили, что Commerzbank перестал показывать истинное положение дел в банке. Начиная с 2012 года не отображался реальный размер проблемной задолженности и, соответственно, не формировались резервы в нужном объеме. Эта информация была скрыта и от регулятора и при последней продаже банка. С 14 марта Фонд гарантирования вкладов на три месяца ввел временную администрацию в банк "Форум".
http://finance.rbc.ua/rus/likvidatsiya-banka-forum-privedet-k-krizisu-vsey-bankovskoy-28032014121500

2 комментария :

Отправить комментарий

Кубив предложил провести рекапитализацию "Банка Форум" - 112 канал - видео

20 комментариев
http://112.ua/ekonomika/kubiv-predlozhil-provesti-rekapitalizaciyu-banka-forum-41686.html

Проблемы неплатежеспособности банка ОАО "Банк Форум" необходимо решать путем осуществления рекапитализации банка собственниками и инвесторами. Об этом заявил глава Национального банка Украины Степан Кубив на Всеукраинском собрании вкладчиков и клиентов ПАО "Банк Форум", сообщили в пресс-службе НБУ.

Кубив проинформировал участников собрания о реальном финансовом состоянии ОАО "Банк Форум" и оценил предпосылки, которые привели к проблемам с ликвидностью и ухудшение кредитного портфеля банка.

 Вместе с тем он предложил участникам собрания несколько вариантов восстановления платежеспособности таких, как ОАО "Банк Форум", банков, в том числе путем поиска инвесторов и внесением изменений в закон Украины "О банках и банковской деятельности".

Директор-распорядитель Фонда гарантирования вкладов физических лиц Василий Пасичник заверил присутствующих, что вклады до 200 тыс. грн все вкладчики смогут получить сразу после окончания процедуры временной администрации. Кроме того, Кубив предложил рассмотреть возможность проведения еще ряда рациональных мер, в частности запретить выплату премий и бонусов руководству ОАО "Банк Форум" и, по возможности, сократить численность его персонала.

 Напомним, в ОАО "Банк Форум" в связи с неплатежеспособностью Фонд гарантирования вкладов физических лиц 13 марта ввел временную администрацию.




201403банкфорум

20 комментариев :

Отправить комментарий

Банк "Форум" поновить свою роботу - НБУ - 5 канал - видео

6 комментариев
http://www.5.ua/ukrajina/ekonomika/item/376962-bank-forum-ponovyt-svoiu-robotu-nbu

Банк "Форум" поновить свою роботу і гроші вкладникам повернуть, обіцяють і власники установи і Національний банк.

Коли "Форум" оживе - невідомо. Поки що він  неплатоспроможний. Таким його визнали два тижні тому. В банку наразі працює тимчасова адміністрація. Людям  обіцяють вклади до 200 тисяч гривень повернути, коли вона припинить свою роботу. Але люди не вірять обіцянкам і бояться.

Власник банку, нардеп Вадим Новінський, пояснює: його надурили німці, коли він купував банк. Не показали реального стану справ в установі. Коли роздивився - вже пізно було. Тепер він просить людей заспокоїтися.

Заспокоює вкладників і Нацбанк. Там стверджують, що мають план порятунку "Форуму". Для цього треба гроші, зміни до законодавства  і час. У планах - домовитися з Європейським банком. Той має 80 мільйонів доларів у “Форумі”. Ще кілька мільярдів пошукають в Україні.





6 комментариев :

Отправить комментарий

Які можна запропонувати заходи по результатах проведення зборів

14 комментариев
За результатами даних зборів можна запропонувати слідуючі заходи:

1.Працівники банку повинні зконтактувати з вкладниками (кожен по своєму регіону,філії чи відділенню) і провести роз"яснювальну роботу відносно пролонгації договорів.Для чого це робити та тому щоб бачити реальну картину клієнтів які лояльно ставляться до Форума і готові допомогти йому на шляху стабілізації.

2.Погодити єдиний план по рестуктуризації депозитів .Створити на базі ЦО Форума відділ  який би розглядав питання про дострокове припинення договорів.

3. Пришвидшити процес зведення балансу.

4.Проводити постійну роботу з клієнтами які мають укладені договори кредитування.На даний час є тенденція ухилення від сплати.Розглянути навіть можливість продажу проблемних кредитів колекторським компаніям.(Однак це можливо тільки після виведення ТА).

5.Визначити термін наприклад до 07.04.2013.Якщо до вказаної дати не буде прийнято рішення про відновлення роботи банку оголошувати безстрокову акцію протесту.З місцем проведення треба визначитись.

6.Ініціативним групам в регіонах забезпечити постійний контакт з керівництвом структурних підрозділів Форума та заручитись їх підтримкою в інформуванні клієнтів відносно діяльності ІГ.
Як завджди коментуйте і подавайте ідеї.

14 комментариев :

Отправить комментарий

Попередня інформація про Всеукраїнські збори вкладників і клієнтів банку "Форум"

Комментариев нет
Сьогодні 28 березня 2014 року відбулись Всеукраїнські збори вкладників і клієнтів банку "Форум", захід проходив у приміщенні "Жотвневого палацу". Збори тривали біля 3 годин.
На зустрічі були присітні: Голова Національного банку України Степан Кубів, "Смарт-холдінг" Вадим Новінський, тимчасовий адміністратор Наталія Соловйова, директор-розпорядник виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Василь Пасічник.
Всеукраїнські збори були ініційовані Ініціативною групою "Вкладників і клієнтів банку "Форум".

У заході взяли участь біля 1000 осіб. Зокрема були представники Ініціативних груп з 17 регіонів України (Вінницька, Дніпропетрівська, Луганська, Черкаська, Миколаївська, Київська, Закарпатська, Чернігівська, Тернопільська, Полтавська, Одеська, Хмельницька, Донецька, Львівська області та м.Севастопіль та м.Київ).

Від імені Ініціативної групи, ми вдячні усім присутнім за небайдужість і бажання спільно вирішувати проблему!

Більш докладна інформація буде повідомлена пізніше! Окремо буде викладений на сайті відео звіт із виступами С.Кубіва та В.Новінського.

Прохання усіх небайдужих вкладників і клієнтів долучатися до вирішення нашої спільної із Вами проблеми!

Комментариев нет :

Отправить комментарий

Степан Кубів запропонував вкладникам ПАТ "БАНК ФОРУМ" компромісне рішення щодо відновлення його роботи

25 комментариев

Сьогодні, 28 березня, Голова Національного банку України Степан Кубів у підтвердження своїх намірів щодо конструктивної співпраці з вкладниками щодо відновлення роботи узяв участь у Всеукраїнських зборах вкладників та клієнтів ПАТ "БАНК ФОРУМ", у якому у зв’язку з неплатоспроможністю Фонд гарантування вкладів фізичних осіб 13 березня 2014 року запровадив тимчасову адміністрацію.

Також у заході взяли участь директор - розпорядник Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Василь Пасічник, уповноважена особа на здійснення тимчасової адміністрації в ПАТ "БАНК ФОРУМ" Наталія Соловйова та народний депутат України Вадим Новинський, холдинг якого володіє цим банком.

25 комментариев :

Отправить комментарий

Повідомлення фонду гарантування вкладів фізичних осіб щодо продовження строку для пошуку потенційних інвесторів неплатоспроможного банку публічне акціонерне товариство «ФОРУМ»

Комментариев нет
http://www.fg.gov.ua/news/povidomlennya-fondu-garantuvannya-vkladiv-fizichnih-osib-schodo-prodovjennya-stroku-dlya-poshuku-potentsiynih-investoriv-neplatospromojnogo-banku-publichne-aktsionerne-tovaristvo-forum-662.html

У зв’язку з надходженням до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) попередніх заяв від потенційних інвесторів, які виявили намір взяти участь у виведенні з ринку ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «БАНК ФОРУМ» (код за ЄДРПОУ 21574573; МФО 322948; місцезнаходження: 02100, м. Київ, б-р Верховної Ради, буд.7), а також з метою розширення кола потенційних інвесторів шляхом забезпечення подачі документів до Фонду всіма зацікавленими особами, виконавча дирекція Фонду 28.03.2014 (протокол № 061/14) вирішила продовжити строк для пошуку потенційних інвесторів, які мають намір взяти участь у виведенні АТ «БАНК ФОРУМ» з ринку до 18:00 07 квітня 2014 року.
Додатково зазначаємо, що Фонд пропонує потенційним інвесторам такі способи виведення банку з ринку:
       1) відчуження всіх або частини активів і зобов’язань банку на користь приймаючого банку;
       2) створення та продаж інвестору перехідного банку з передачею йому активів і зобов’язань банку;
       3) продаж банку в цілому.                              
Вимоги до потенційних інвесторів
Потенційний інвестор, який планує брати участь у виведенні банку з ринку зобов’язаний отримати погодження Національного банку України набуття істотної участі в банку, що передбачено Положенням про порядок реєстрації та ліцензування банків, відкриття відокремлених підрозділів, затвердженим постановою Правління Національного банку України від 08 вересня 2011 року № 306, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 18 жовтня 2011 року за № 1203/19941 (крім способу виведення банку з ринку шляхом відчуження всіх або частини активів і зобов’язань).
Перелік документів, які необхідно подати потенційному інвестору до Фонду для визнання такого інвестора кваліфікованим, передбачений підпунктами 3.6 та 3.7 глави 3 розділу ІІІ Положення про виведення неплатоспроможного банку з ринку, затвердженого рішенням виконавчої дирекції Фонду від 05.07.2012 № 2, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 14.09.2012 за № 1581/21893.
Фондом здійснюється прийом документів від потенційних інвесторів для визнання їх кваліфікованими, у тому числі отримання згоди про можливість участі у конкурсі та цінової пропозиції до 18:00 07.04.2014 включно.
Адреса, за якою приймаються документи: 01032, м. Київ, бульвар Шевченка, 33-Б, 6 поверх (тел. 333-35-56).
Участь у купівлі активів та передачі зобов’язань банку мають право брати виключно банки.

Комментариев нет :

Отправить комментарий

Термін прийому заявок від інвесторів банку «Форум» продовжено на 10 днів

4 комментария
http://economics.unian.ua/finance/901710-termin-priyomu-zayavok-vid-investoriv-banku-forum-prodovjeno-na-10-dniv.html

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб продовжив термін прийому заявок від потенційних інвесторів банку "Форум", який закінчується сьогодні, на 10 днів. Про це повідомив у ході Всеукраїнських зборів вкладників і клієнтів банку «Форум» виконавчий директор-розпорядник фонду Василь Пасічник.

«Дирекція фонду продовжила термін прийому заявок на 10 днів», - сказав директор фонду.

За його словами, фонд уже отримав дві заявки від потенційних інвесторів банку «Форум».

У свою чергу, голова Нацбанку Степан Кубів повідомив про ведення переговорів із трьома інвесторами банку, двоє з яких знаходяться за межами України.

За словами основного акціонера банку Вадима Новинського, він також готовий брати участь у конкурсі інвесторів банку.

“Ми братимемо участь у конкурсі серед інвесторів. Усе, що тут було сказано, що ми готові 1,1 млрд грн внести в банк, ми це зробимо”, - сказав Новинський.

Як повідомляв УНІАН, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб із 14 березня ввів тимчасові адміністрації в банки «Форум» і «Меркурій» строком на 3 місяці, до 13 червня 2014 року, на підставі рішення НБУ про визнання цих банків неплатоспроможними.

Станом на 1 березня банк «Форум» накопичив 6,034 млрд грн збитку.

Фонд оцінює обсяги коштів, які можуть бути відшкодовані вкладникам за рахунок коштів фонду, в 3,042 млрд грн, що становить 57,59% загального обсягу коштів фізосіб у банку за даними звітності.

4 комментария :

Отправить комментарий

Вкладники банку “Форум” закликають керівництво НБУ і банку надати план виходу банку з кризи

Комментариев нет
http://press.unian.net/ukr/pressnews-113658.html


Київ. 28 березня. УНІАН. Вкладники та клієнти проблемного банку “Форум” просять керівництво Національного банку України і власників банку надати конкретні кроки з відновлення роботи банку й виходу його з кризи, повідомив у ході прес-конференції в УНІАН голова ініціативної групи вкладників і клієнтів банку Павло Сидоренко.

“Ми хочемо бачити конкретні кроки й дії щодо відновлення роботи банку”, - сказав він.
За словами Сидоренка, ініціативна група провела кілька зустрічей із головою НБУ Степаном Кубівим, тимчасовим адміністратором банку Наталією Соловйовою, з основним акціонером банку «Смарт-Холдингом» і безпосередньо з народним депутатом Вадимом Новинським.
“Усі сторони декларували спільне бачення подальшої долі банку, що банк повинен жити й працювати. Всі сторони виступають за відновлення роботи банку”, - сказав голова ініціативної групи й зазначив, що конкретних рішень і дій так і не було прийнято.

Сидоренко повідомив, що сьогодні відбудуться всеукраїнські збори вкладників і клієнтів банку, на які було запрошено всі сторони.

“Ми сподіваємося, що вони вийдуть й розкажуть про свої подальші дії”, - сказав він і додав, що з незрозумілої причини сторони й досі так і не домовилися.

Голова ініціативної групи зазначив, що закон про Фонд гарантування вкладів передбачає кілька можливостей збереження банку, таких як створення перехідного банку, залучення інвесторів, націоналізація банку. Також, за його словами, одним із варіантів виходу з ситуації може бути рішення про фінансову підтримку банку з боку власників і регулятора.

“Нас влаштовує будь-який варіант, який гарантує збереження наших вкладів, але шлях націоналізації й залучення інвесторів - дуже довгий”, - сказав Сидоренко й зазначив, що створення проблемного банку не задовольнить інтереси всіх вкладників.

Сидоренко повідомив, що Новинський у ході зустрічі висловив готовність вливати гроші в банк, для того, щоб зберегти банк у своїй власності.

“Нас цей варіант влаштовує тим, що він найшвидший”, - сказав Сидоренко.
За його словами, великі вкладники банку готові надати своє бачення вирішення ситуації, а також готові йти на реструктуризацію депозитів.

Як повідомляв УНІАН, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб із 14 березня ввів тимчасові адміністрації в банки «Форум» і «Меркурій» строком на 3 місяці, до 13 червня 2014 року, на підставі рішення НБУ про визнання цих банків неплатоспроможними.

Станом на 1 березня банк «Форум» накопичив 6,034 млрд грн збитку.
Фонд оцінює обсяги коштів, які можуть бути відшкодовані вкладникам за рахунок коштів фонду, в 3,042 млрд грн, що становить 57,59% загального обсягу коштів фізосіб у банку за даними звітності.

Довідка УНІАН. Банк «Форум» (Київ) працює на ринку України з 1994 року і входить до групи великих банків. Основним власником банку є «Смарт-Холдинг» Вадима Новинського.
У 2013 році банк «Форум» отримав 976,146 млн грн збитку, тоді як за 2012 рік прибуток банку становив 4,284 млн грн прибутку.

Комментариев нет :

Отправить комментарий

Новинський обіцяє відновити роботу банку "Форум"

2 комментария

http://finance.rbc.ua/ukr/novinskiy-obeshchaet-vozobnovit-rabotu-banka-forum--28032014142100

Нардеп від Партії регіонів, бізнесмен Вадим Новинський обіцяє відновити роботу банку "Форум". Про це він сказав на всеукраїнському з'їзді вкладників банку, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми повинні зробити все для того, щоб вкладники банку не постраждали. Чергового "Еліта-центру", банку "Україна", я впевнений, не буде... найближчим часом ми домовимося і буде відновлена нормальна робота банку...Не треба піддаватися паніці", - сказав власник банку.
Він також повідомив, що його компанія "Смарт-холдинг" з банку своїх грошей не виводила, незважаючи на відтік вкладів за депозитами.

2 комментария :

Отправить комментарий

Ликвидация банка "Форум" приведет к кризису всей банковской системы Украины, - эксперт

Комментариев нет
http://finance.rbc.ua/rus/likvidatsiya-banka-forum-privedet-k-krizisu-vsey-bankovskoy-28032014121500

Банк "Форум" - большой системный банк, и в случае его ликвидации в банковской системе начнется "эффект домино", что приведет к тяжелому кризису всей банковской системы в Украине. Об этом заявил глава ГО "Инициативная группа вкладчиков и клиентов банка"Форум" Павел Сидоренко.

"Отток вкладов в банке "Форум" начался с декабря 2012 г., связан с тяжелой экономической и политической ситуацией в Украине и составил 2 млрд гривен", - сказал Сидоренко.

Также глава инициативной группы подтвердил, что на сегодняшний день "все стороны переговорного процесса: Нацбанк, временная администрация, фонд гарантирования вкладов и бывший собственник заинтересованы в стабилизации ситуации в банке".

Вкладчики банка "Форум" ожидают что сегодня в 12 часов дня на всеукраинском съезде вкладчиков в Октябрьском дворце, г.Киев состоится встреча c представителями Нацбанка, временной администрации и акционерами, которые представят "дорожную карту" или меморандум по стабилизации ситуации в банке.

Напомним, что "Смарт-холдинг", контролирующий банк "Форум" ранее заявил о судебных претензиях к бывшему владельцу "Форума" - Commerzbank (Германия) - за непредоставление "Смарт-холдингу" информации о реальном положении дел в банке "Форум" перед его продажей. В "Смарт-Холдинге" отметили, что Commerzbank перестал показывать истинное положение дел в банке. Начиная с 2012 года не отображался реальный размер проблемной задолженности и, соответственно, не формировались резервы в нужном объеме. Эта информация была скрыта и от регулятора и при последней продаже банка. С 14 марта Фонд гарантирования вкладов на три месяца ввел временную администрацию в банк "Форум"

201403банкфорум

Комментариев нет :

Отправить комментарий

Новинский обещает возобновить работу банка «Форум»

Комментариев нет
http://minfin.com.ua/2014/03/28/2077474/

Нардеп от Партии регионов, бизнесмен Вадим Новинский обещает возобновить работу банка "Форум".
Об этом он сказал на всеукраинском съезде вкладчиков банка.
«Мы должны сделать все для того, чтобы вкладчики банка не пострадали. Очередного „Элита-центра“, банка „Украина“, я уверен, не будет… В ближайшее время мы договоримся и будет возобновлена нормальная работа банка… Не надо поддаваться панике», — сказал владелец банка.
Он также сообщил, что его компания «Смарт-холдинг» из банка своих денег не выводила, несмотря на оттоки вкладов по депозитам.
«Мы люди ответственные. Мы банк не бросаем. И не бросим», — сказал депутат.
Новинский сообщил, что сейчас обсуждаются разные варианты выхода из ситуации, в том числе требующие изменений в законодательстве.
«Если понадобится для решения этих вопросов изменения законодательства, мы его со Степаном Ивановичем (Кубивым, главой НБУ, — ред.) обсуждали, чтобы были сделаны соответствующие изменения законодательства по регулированию банковской системы… Мы примем», — сказал он.
Кубив, в свою очередь, отметил, что эти изменения касаются закона «О банках и банковской деятельности». Глава Нацбанка обозначил несколько шагов, которые, по его мнению, помогут решить проблему с банком «Форум». Первое, что нужно сделать, по его словам, — это провести переговоры с Европейским банком о том, чтобы он не забирал 80 млн долларов из «Форума» и, таким образом, стал пассивным акционером.
Это, по мнению Кубива, придаст банку ликвидности.
«После поддержки ликвидности — речь идет о том, что владельцы банка должны вложить средства — 1,1 млрд грн… НБУ или Фонд гарантирования вкладов предоставит соответственно 1,2 млрд», — сказал глава НБУ.
При этом, по его словам, необходимо провести еще ряд мероприятий, например, сократить персонал и запретить выплату бонусов сотрудникам.
Глава Фонда гарантирования вкладов Василий Пасичник, в свою очередь, заверил, что вклады до 200 тыс грн желающие смогут получить примерно через 2 недели после завершения необходимых процедур по инвентаризации банка.
Напомним, исполнительной дирекцией Фонда гарантирования вкладов физических лиц (ФГВФЛ) 28 февраля 2014 г. приняты решения №14 и №15 о введении временных администраций и назначении уполномоченных лиц ФГВФЛ на временную администрацию в банках «Форум» и «Меркурий».
Холдинг Новинского владеет 98,68% уставного капитала «Форума» через кипрскую Yernamio Consulting Ltd.

Комментариев нет :

Отправить комментарий

НБУ вивчає можливість конвертації депозитів проблемних банків у їх акції

Комментариев нет
http://economics.unian.ua/finance/901774-nbu-vivchae-mojlivist-konvertatsiji-depozitiv-problemnih-bankiv-u-jih-aktsiji.html

Національний банк України розглядає питання про внесення змін до законодавства з метою формування правових умов для конвертації депозитів проблемних банків у акції таких фінустанов.

Про це в ході Всеукраїнських зборів вкладників і клієнтів банку "Форум" повідомив голова Нацбанку Степан Кубів.

За його словами, відповідні законодавчі зміни можуть бути внесені протягом трьох місяців, якщо ініціатива одержить підтримку на експертному рівні.

“Для цього необхідне написання закону, консультації, висновок експертизи, засідання комітету з питань фінансів та банківської діяльності”, - сказав Кубів.

Як повідомляв УНІАН, Фонд гарантування вкладів фізосіб ввів тимчасові адміністрації 17 січня – в банку «Даніель», 3 березня — в «Брокбізнесбанку» і «Реал Банку», 14 березня — в банках “Форум” і “Меркурій”.

Комментариев нет :

Отправить комментарий

Новинский обещает реанимировать банк «Форум»

Комментариев нет
http://forbes.ua/news/1368287-novinskij-obeshchaet-reanimirovat-bank-forum

Нардеп от Партии регионов, бизнесмен Вадим Новинский обещает возобновить работу банка «Форум".

Об этом он сказал на всеукраинском съезде вкладчиков банка.

«Мы должны сделать все для того, чтобы вкладчики банка не пострадали. Очередного «Элита-центра», банка «Украина», я уверен, не будет... В ближайшее время мы договоримся и будет возобновлена нормальная работа банка...Не надо поддаваться панике», – сказал владелец банка.

Он также сообщил, что его компания «Смарт-холдинг» из банка своих денег не выводила, несмотря на оттоки вкладов по депозитам.

«Мы люди ответственные. Мы банк не бросаем. И не бросим», – сказал депутат.

Новинский сообщил, что сейчас обсуждаются разные варианты выхода из ситуации, в том числе требующие изменений в законодательстве.

«Если понадобится для решения этих вопросов изменения законодательства, мы его со Степаном Ивановичем (Кубивым, главой НБУ, – ред.) обсуждали, чтобы были сделаны соответствующие изменения законодательства по регулированию банковской системы... Мы примем», – сказал он.

Кубив в свою очередь отметил, что эти изменения касаются закона «О банках и банковской деятельности».

Глава Нацбанка обозначил несколько шагов, которые, по его мнению, помогут решить проблему с банком «Форум».

Первое, что нужно сделать, по его словам, – это провести переговоры с Европейским банком о том, чтобы он не забирал 80 млн долл. из «Форума» и, таким образом, стал пассивным акционером.

Это, по мнению Кубива, придаст банку ликвидности. «После поддержки ликвидности речь идет о том, чтобы владельцы банка должны вложить средства 1,1 млрд грн...НБУ или Фонд гарантирования вкладов...предоставит соответственно 1,2 млрд», – сказал глава НБУ.

При этом, по его словам, необходимо провести еще ряд мероприятий, например, сократить персонал и запретить выплату бонусов сотрудникам.

Глава Фонда гарантирования вкладов Василий Пасичник в свою очередь заверил, что вклады до 200 тыс. грн желающие смогут получить примерно через 2 недели после завершения необходимых процедур по инвентаризации банка.

Комментариев нет :

Отправить комментарий

Звіт по мітингу у Львові. 28.03.2014

7 комментариев
У Львові 300 вкладників банку «Форум» вийшли на пікет і передали звернення Кубіву

Сьогодні близько 300 вкладників та клієнтів банку «Форум» пікетували управління НБУ у Львівській області з вимогою не допустити ліквідації банку. Учасники заходу висловили свої пропозиції щодо виведення фінансової установи з кризової ситуації.

Учасники пікету прийшли з плакатами «Віримо в банківську систему України», «Ні» ліквідації банку «Форум», «Збережіть довіру вкладників», «Поверніть життя банку «Форум».

Як розповіла член ініціативної групи вкладників та клієнтів банку «Форум», представник бізнесу Тетяна Мазур, люди вийшли на пікет, щоб звернутися до НБУ і до керівництва банку «Форум», його інвесторів щодо врегулювання ситуації, яка склалася з банком.

«Ми хочемо привернути увагу громадськості та НБУ. Адже ті, хто довіряв банку, виявилися ошуканими. Зараз ситуація, коли вони позбавлені можливості зняти свою пенсію, заробітну плату з карточки, підприємства – власники рахунків не можуть виконати свої зобов’язання, і опинилися у ситуації нерозуміння, що буде далі з банком «Форум», – наголосила Мазур.

За її словами, пікетувальники ініціюють включення представників ініціативної групи вкладників та клієнтів банку до складу робочої групи, яка буде займатися вирішенням проблем банку, щоб ця процедура була прозорою.

Як зазначив голова ініціативної групи «Громадської організації клієнтів та вкладників банку» Андрій Дурягін, з 14 березня у банку «Форум» працює тимчасова адміністрація.

«28 березня спливає термін пошуку інвестора для банку. Цей термін тимчасовою адміністрацією може бути продовжений ще на 10 робочих днів. Але на даний момент нам вже повідомили, що є три потенційні інвестори – два закордонні та один український. З 21 до 24 березня ініціативна група провела багато зустрічей – всі суб’єкти переговорного процесу заявляють свою готовність не ліквідовувати банк. Основна мета пікетування – знайти шляхи порятунку банку, щоб не постраждав жоден вкладник та клієнт банку», – повідомив Дурягін.

На думку ініціативної групи, правильним рішенням буде дофінансування банку «Форум» його головним інвестором Вадимом Новинським і виділення кредиту для банку регулятором – НБУ.

«Якщо цього не станеться, може бути націоналізація банку, пошук інвесторів. Якщо ж цього не буде – тоді можлива ліквідація банку. Тоді клієнти банку, у першу чергу юридичні особи, втратять свої кошти. Це призведе до дестабілізації економічної ситуації та підриву довіри вкладників до інших банків та дестабілізації політичної ситуації. Це дуже небезпечно, зважаючи на те, що дуже велика кількість вкладників банку «Форум» є у Східній Україні, а там поряд стоять російські війська», – наголосив Дурягін.

Присутня під час пікетування заступник начальника управління НБУ у Львівській області Марія Воробець запевнила, що НБУ вживає всіх заходів для стабілізації ситуації.

«Банк «Форум» перебуває під дією тимчасової адміністрації. Там напрацьовуються дуже важливі рішення – план дій для виходу банку з кризової ситуації. НБУ. У цьому мають бути задіяні всі – НБУ, власники та клієнти банку. Зараз дуже важливе значення має підтримка інвестора. Якщо вона буде реальною і не тільки інвестора, а бізнесу, який пов’язаний із ним, тоді НБУ підтримає банк «Форум» і зробить все, щоб надати рефінансування банку і врятувати його», – повідомила М.Воробець.

Учасники пікетування передали звернення до голови НБУ Степана Кубіва та до головного інвестора банку Вадима Новинського.

Львівські ЗМІ висвітлювали мітинг вкладників і клієннтів банку "Форум".

http://dyvys.info/ekonomika/kubiva-prosyat-zberehty-bank-forum-foto-video.html
http://www.032.ua/news/504671
http://vgolos.com.ua/news/lvivski_kliienty_banku_forum_....
http://galinfo.com.ua/news/158418.html
http://photo.unian.net/ukr/themes/46862






7 комментариев :

Отправить комментарий

Нові зміни від НБУ по валюті

Комментариев нет
http://bank.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=6496948&cat_id=55838

Сьогодні Національний банк України оптимізував та доповнив заходи, спрямовані на забезпечення рівноваги на грошово-кредитному ринку, які запроваджено постановою Правління Національного банку України від 06.02.2014 № 49 "Про заходи щодо діяльності банків та проведення валютних операцій" (із змінами) (далі – Постанова № 49).

За підсумками аналізу результатів запроваджених заходів, передбачених відповідним документом, а також з урахуванням зауважень та пропозицій банківської та бізнес-спільноти Правління Національного банку України ухвалило постанову від 28.03.2014 № 172 "Про врегулювання діяльності фінансових установ та проведення валютних операцій" (далі – Постанова № 172).

Цим документом, зокрема, передбачено ухвалення нового пакета тимчасових заходів щодо діяльності банків та визнання Постанови № 49 такою, що втратила чинність.

Передбачений Постановою № 172 пакет тимчасових заходів покликаний сприяти підтриманню рівноваги на грошово-кредитному ринку на період до ухвалення програм співпраці з міжнародними фінансовими організаціями. Він передбачає збереження низки регуляторних заходів, що діяли в межах Постанови № 49, з одночасним пом’якшенням існувавших в рамках цієї постанови обмежень, зокрема:

передбачено лібералізований порядок здійснення операцій на міжбанківському валютному ринку України. Відтепер банки матимуть змогу здійснювати валютні операції не лише на умовах "тод", "том", "спот", а й на умовах "своп" та "форвард" (усі операції – лише з поставкою валют);

відмінено заборону на купівлю іноземної валюти для здійснення резидентами інвестицій за кордон та для покриття частини страхових резервів страховиками;

скорочено термін проведення операцій з купівлі банками іноземної валюти за дорученням юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців, іноземних представництв. Починаючи з 28 березня 2014 року кошти для купівлі іноземної валюти можуть бути перераховані не раніше третього операційного дня після дня зарахування гривень на окремий аналітичний рахунок, а починаючи з 01 квітня 2014 року – не раніше другого операційного дня після дня зарахування гривень на цей рахунок. Одночасно банки звільнені від обов’язку формувати і передавати до територіальних управлінь Національного банку України реєстри з купівлі іноземної валюти;

пом’якшено умови проведення операцій на готівковому сегменті міжбанківського валютного ринку. Зокрема, спрощено процедуру купівлі банком у фізичних осіб готівкової іноземної валюти, яка відтепер дає змогу здійснювати таку операцію без пред’явлення документа, що посвідчує особу, та без його копіювання.

Водночас, ураховуючи збереження напруженої ситуації на грошово-кредитному ринку, Постановою № 172 запроваджено окремі додаткові стабілізаційні заходи, а саме:

ураховуючи підвищений попит на готівкову іноземну валюту, установлена максимальна сума її продажу одній фізичній особі, яка в еквіваленті не може перевищувати 15 000 гривень протягом одного операційного (робочого) дня в межах однієї банківської установи

запроваджені певні обмеження на перекази фізичними особами іноземної валюти за межі України за поточними валютними неторговельними операціями. Такі операції дозволено здійснювати на суму, що не перевищує в еквіваленті 150 000 гривень на місяць. Водночас, такі обмеження не поширюються на цілу низку соціально-важливих переказів, а саме: на оплату витрат на лікування за кордоном, транспортування хворих, переказів, що здійснюються в разі зміни держави проживання, пов’язаних з оплатою праці нерезидентів України та деякі ін.;

резидентам дозволено здійснювати погашення кредитів, позик (фінансової допомоги) в іноземній валюті за договорами у тому числі в разі укладення додаткових угод з нерезидентами не раніше строку, передбаченого договором;

банкам предписано на період дії Постанови № 172 призупинити випуск нових ощадних (депозитних) сертифікатів, а погашення раніше випущених здійснювати виключно шляхом перерахування коштів на рахунок власника сертифіката або його пред’явника.

Постанова №172 набирає чинності 28 березня 2014 року та діє до 01 травня 2014 року.

Комментариев нет :

Отправить комментарий

В банкротстве «Форума» Новинский обвиняет предыдущих акционеров

2 комментария
http://nbnews.com.ua/ru/news/116989/

Главный акционер банка «Форум», народный депутат Вадим Новинский считает, что в том, что банк оказался на грани банкротства, и в него введена временная администрация, виноваты предыдущие акционеры банка. Об этом Вадим Новинский заявил, выступая на собрании вкладчиков банка «Форум» 28 марта, передает корреспондент НБН. 

То что произошло это вина предыдущих акционеров банка, мы, к сожалению, просто не разобрались сразу. Но мы люди ответственные, мы банк не бросаем, я отвечаю перед каждым из вас за то, что происходит»,  – сказал г-н Новинский.

Также г-н Новинский отметил, что положение банка «Форум» не хуже, чем у первой двадцатки украинских банков, но ситуация в Украине и украинской экономике сейчас сложная.

   


«Ситуация в банке нестандартная в связи с тем, что ситуация в украинской экономике очень сложная. И потребуется для обновления работы банка нестандартные шаги», – рассказал г-н Новинский.

В то же время он обещает возобновить работу банка «Форум». Для решения проблемы Вадим Новинский предложил объединиться акционерам банка, вкладчикам, руководству Национального банка Украины и «работать, как единый организм».

   


«Мы должны сделать все для того, чтобы вкладчики банка не пострадали. В ближайшее время, я уверен, мы договоримся, и будет восстановлена нормальная работа банка. Но здесь должно быть совместное решение и вкладчиков, и банка тоже, и руководства Национального банка, и акционеров»,  – отметил г-н Новинский.

   


Также он подчеркнул, что если для исправления положения понадобится изменение законодательства, то может быть внесена соответствующая инициатива для изменения в законодательство по регулированию банковской системы.

«Если понадобится для решения этих вопросов изменения законодательства, мы его со Степаном Ивановичем (главой НБУ Стапаном Кубивым – НБН) обсуждали, чтобы были сделаны соответствующие изменения законодательства по регулированию банковской системы... Мы примем», – сказал он.

В свою очередь г-н Кубив отметил, что эти изменения касаются закона «О банках и банковской деятельности», и обозначил несколько шагов, которые, по его мнению, помогут решить проблему с банком «Форум».

Первое, что, по его словам, нужно сделать – это провести переговоры с Европейским банком о том, чтобы он не забирал $80 млн из «Форума» и, таким образом, стал пассивным акционером.

«После поддержки ликвидности речь идет о том, чтобы владельцы банка должны вложить средства 1,1 млрд грн...НБУ или Фонд гарантирования вкладов...предоставит соответственно 1,2 млрд», – сказал глава НБУ.

При этом, по его словам, необходимо провести еще ряд мероприятий, например, сократить персонал и запретить выплату бонусов сотрудникам.

2 комментария :

Отправить комментарий

Про результати зустрічі керівництва Управління Національного банку України в Дніпропетровській області з Ініціативною групою вкладників «БАНК ФОРУМ SOS - Дніпропетровськ» - Клієнтів Дніпропетровського Відділення ПАТ «БАНК ФОРУМ»

1 комментарий

Предварительная договоренность ИГ "Банк-Форум-SOS-Днепропетровск" и РУ НБУ в г. Днепропетровске.


-Проведення зустрічей з ініціативною групою за потреби.

-Пошук шляхів ведення претензійно-позовної роботи з метою сприяння повернення прострочених боргів банку та інших боргових зобов’язань.

-Сприяння і контроль передачі інформації від ініціативної групи вкладників до тимчасового адміністратора.

-Інформування інвестора стосовно бажання крупних вкладників – фізичних та юридичних осіб (1 млн. та вище) продовжувати відносини з банком на конструктивних умовах (наприклад без зняття вкладу значний час) з виконанням договірних обов’язків банком (сплата відсотків).

Про результати зустрічі керівництва Управління Національного банку України в Дніпропетровській області з Ініціативною групою вкладників «БАНК ФОРУМ SOS - Дніпропетровськ» - Клієнтів Дніпропетровського Відділення ПАТ «БАНК ФОРУМ»







1 комментарий :

Отправить комментарий